26Ιουλίου2021

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 13:58 Γράφτηκε από: 

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του Βίκτωρα-Λάμπρου, γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του Βίκτωρα-Λάμπρου, γιου των μελών του Επαναστατικού Αγώνα Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, πραγματοποιείται την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην ΑΣΟΕΕ, με τη συμμετοχή των Lost Bodies, ANFO, Γιώργου Λαγγουρέτου & Βαγγέλη Θεοδωράκη (Magic De Spell), Νεύρο (ΑNTI…), Lovitura, Tsiri Band και Άλλος Κόσμος.

Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα:

Στις 5 Ιανουαρίου του 2017, μετά από εισβολή της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι τους, συλλαμβάνεται το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα με τον 6χρονο γιο της Βίκτωρα–Λάμπρο. Ταυτόχρονα, αιχμαλωτίζεται από το κράτος και ένα ακόμη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Οι κατασταλτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί του καθεστώτος από την πρώτη στιγμή έβαλαν σε εφαρμογή ένα επαίσχυντο σχέδιο προσπάθειας εκφοβισμού των Πόλα Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, μέσω του γιου τους.

Ο Βίκτωρας-Λάμπρος αντιμετωπίστηκε εξαρχής ως «τρομοκράτης». Κρατήθηκε για ώρες στη Γ.Α.Δ.Α., αφού είχε αποσπαστεί βίαια από την μητέρα του, ανακρίθηκε, πέρασε από «σήμανση» και οδηγήθηκε, κάτω από άκρα μυστικότητα, στην κλειστή μονάδα του Ψυχιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων. Και ενώ το σύνηθες θα ήταν ευθύς εξαρχής να δοθεί άμεσα στους οικείους του, γιαγιά και θεία που βρίσκονταν εκεί, ο Βίκτωρας-Λάμπρος βρέθηκε να φυλάσσεται από ένοπλους φρουρούς και σε πλήρη απομόνωση. Μια απομόνωση που έληξε μόνο μετά από απεργία πείνας και δίψας των Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα και Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου.

Σήμερα, 10 μήνες σχεδόν μετά, ο Βίκτωρας-Λάμπρος είναι ακόμα αιχμάλωτος κάτω από τον διαρκή έλεγχο του κράτους, καθώς βρίσκεται υπό περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, η πρόταση της εισαγγελίας είναι να παραμείνει εγκλωβισμένος υπό τον διαρκή έλεγχο κοινωνικής λειτουργού και παιδοψυχιάτρου μέχρι την ενηλικίωσή του.

Επιπλέον, οι αρχές μεθοδεύουν την δίκη που θα ακολουθήσει – δεν έχει επιτραπεί η μεταγωγή των Ρούπα και Μαζιώτη εκεί – καθώς επιδιώκουν να αφαιρέσουν την επιμέλεια του Βίκτωρα-Λάμπρου από τα δύο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο κανιβαλισμός απέναντι στον Βίκτωρα-Λάμπρο δεν είναι τυχαίος (ούτε μας εκπλήσσει). Το κράτος με όλα του τα «όπλα», τον μετατρέπει από παιδί σε μοχλό πίεσης και εκδικητικό μέσο απέναντι στους Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη, αλλά και σαν παραδειγματική τιμωρία, που στοχεύει οποιονδήποτε παλεύει ενάντια στην εξουσιαστική κυριαρχία.

Σκοπός του κράτους – πάντα και όχι τώρα - είναι ο εκφοβισμός και το τσάκισμα των εχθρών του, δηλαδή κάθε αγωνιζόμενου υποκειμένου, «χτυπώντας» ακόμη και τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές του σχέσεις. Για να διατηρήσει, λοιπόν, «την ησυχία, την τάξη και την ασφάλεια» το καθεστώς θέλει όχι μόνο να σπείρει το αίσθημα του φόβου προς πάσα κατεύθυνση, αλλά επιδιώκει να ισοπεδώσει κάθε άνθρωπο που επιτίθεται με οποιαδήποτε μαχητικά-επαναστατικά χαρακτηριστικά και να τον οδηγήσει σε παραίτηση.

Η πραγματοποίηση, λοιπόν, συναυλίας οικονομικής ενίσχυσης αποτελεί μια ελάχιστη πράξη για την κάλυψη των βασικών αναγκών του Βίκτωρα-Λάμπρου και της οικογένειας του, με πιο άμεση την οικονομική στήριξη για τα έξοδα του δικαστηρίου, που θα διεξαχθεί στις αρχές Οκτώβρη. Ωστόσο, πέρα από την αναγκαιότητα οικονομικής ενίσχυσης, οφείλουμε όλοι ατομικά ή συλλογικά να απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπολύει ο κρατικός μηχανισμός στον Βίκτωρα-Λάμπρο, ώστε να λάβει τέλος η ομηρία του.

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους

Να αφεθεί ελεύθερος ο Βίκτωρας-Λάμπρος στην οικογένειά του. Κανένας περιοριστικός όρος.

Ούτε να το σκέφτονται να αφαιρέσουν την επιμέλεια από την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη, όσο βρίσκονται στα κελιά της δημοκρατίας.

Αναρχική Θεατρική Συλλογικότητα Ύβρις και Σύντροφοι/Συντρόφισσες.


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter