18Απριλίου2024

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 14:43 Γράφτηκε από: 

Οι BAND OF FRIENDS τιμούν ξανά τον RORY GALLAGHER στο Κύτταρο Live Club

Οι Gerry McAvoy’s Band of Friends επιστρέφουν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο, τιμώντας τη μνήμη και τη μουσική του Rory Gallagher. Μαζί τους, οι Blues Wire.

Δελτίο Τύπου

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

RockinTheBlues Events & Κύτταρο παρουσιάζουν:

«Η Αέναη Γιορτή για τον RORY GALLAGHER»

GERRY McAVOY’S BAND OF FRIENDS

Special Guests: BLUES WIRE!!

Όταν το 2014 αποφασίσαμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό το υπέροχο ζωντανό παραμύθι της σειράς εκδηλώσεων προς τιμήν του Rory που άκουγε στο όνομα «Shadow Play Festival» ώστε να μη γνωρίσει ποτέ τη φθορά του χρόνου, βρεθήκαμε στην προκλητικά άχαρη θέση της επετείου των 20 χρόνων από το χαμό του αξέχαστου Ιρλανδου.

Έτσι, η RockinTheBlues Events (με «αποδεδειγμένη» την αδυναμία της στον Rory Gallagher) σε συνεργασία με το Κύτταρο, το Δεκέμβριο του 2015 διοργάνωσαν ένα τρελό (sold out) πανηγύρι με τους καλύτερους πρεσβευτές της μουσικής του Rory, μια βραδιά που ακόμα συζητιέται, που ακόμα.. αναζητείται.

Πήραν λοιπόν το μάθημα τους και δηλώνουν:

«ΟΣΟ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΙΡΛΑΝΔΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΩΣ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ».

Και επειδή τίποτα με τόση διάρκεια δεν έτυχε, αλλά πέτυχε.. -και- αυτή τη χρονιά, οι καλύτεροι με τους καλύτερους θα συναντηθούν στη σκηνή του Κυττάρου.

Οι BAND OF FRIENDS… (για τους λίγους πλέον που δεν γνωρίζουν για ποιους μιλάμε..)

Bio:

GERRY McAVOY (Bass) Ο πλέον αναγνωρισμένος συμπαίκτης και φίλος του Rory παρών σε όλες τις ηχογραφήσεις, σε όλες τις περιοδείες, σε όλα τα άλμπουμ του από το 1971 έως το 1991 (και φυσικά παρών στο live-σταθμό στη Ν. Φιλαδέλφεια το 1981)!!!!!

TED McKENNA (Drums) Μυθικός ντράμερ με τεραστία καριέρα στην αφρόκρεμα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής έχοντας πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων με τους The Sensational Alex Harvey Band, Greg Lake - ELP, Gary Moore, Michael Schenker και Ian Gillan - Deep Purple!!!! Ηχογράφησε και παρουσίασε με τον Rory τα: «Photo Finish», «Top Priority» και «Stage Struck».

MARCEL SCHERPENZEEL (Guitar/Vocals) Έχοντας μεγαλώσει με τη μουσική του Rory, άφησε πίσω την προσωπική του καριέρα και μπάντα (Marcel Scherpenzeel Band και Wolfpin) για να ζήσει στο μύθο του μεγάλου του ειδώλου και εν τέλει να κερδίσει το παράσημο του Gerry McAvoy, “This is the closest guitarist to Rory you will ever hear” αλλά και την κοινή αποδοχή σε ένα τόσο απαιτητικό ρόλο!!

… συναντάνε για πρώτη φορά στη σκηνή, την κατά πολλούς καλύτερη blues μπάντα της Ευρώπης, τους BLUES WIRE

Bio:

«Οι Μπλουζ Γουάιρ είναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη. Τους αξίζει ν’ ακουστούν στα μεγαλύτερα ακροατήρια» KATIE WEBSTER

Μια μπάντα φαινόμενο για την Ελληνική πραγματικότητα, πρωτεργάτες του μπλουζ στη χώρα μας με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός των τειχών, 30 χρόνια πορείας, πάνω από 10+ δισκάρες στο ενεργητικό τους, συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του είδους (John Hammond/ Louisiana Red/ Katie Webster/ Carey Bell / Dave Kelly/ Angela Brown/ Larry Garner/ Dick Heckstall Smith/ Al Copley/ Guitar Shorty/ Johnny Mars/Dr.FEELGOOD κ.α)

Opening acts σε.. Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush κ.α και συμμετοχές σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, μα πάνω απ’ όλα μια μπάντα βιωματική με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση αλλά και το μοναδικό ταλέντο που τους επέτρεψε να ξεχωρίσουν και εν τέλει να καθορίσουν τα αγαπημένα τους μπλουζ…

… και στήνουν μια ζωντανή τετράωρη πανδαισία με φόντο τις τραγουδάρες του Rory και τη Rhythm n Blues φιλοσοφία σε ένα Saturday Night Special (μην είναι και Sunday Morning…) «τζαμάρισμα» μέχρι τελικής πτώσης.-

INFO:

ΠΟΡΤΕΣ: 21.00 - ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 15€

Σημεία Προπώλησης:

ΚΥΤΤΑΡΟ: ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ - 210 8224134

10.00-13.00 καθημερινές και ώρες-μέρες συναυλιών http://www.kyttarolive.gr/

EAT METAL RECORS: ΣΠ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 45, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, 213 0378553

SIRENS RECORDS: ΝΙΚΗΤΑΡΑ 14 ΑΘΗΝΑ, 210 3822304

CAFÉ CARAMELO: Αγ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27 ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Έναντι Δημαρχείου) 07.00 – 14.00

RockinTheBlues Events: https://www.facebook.com/Rockin-The-Blues-Events-443192105852637/timeline/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 8224134. info@kyttarolive.gr

Fb Event: https://www.facebook.com/events/872960376169645/

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η Rockin’ The Blues Events παρουσιάζει:

«Ένα Live/Γιορτή για τον RORY GALLAGHER»

@ EIGHTBALL CLUB (Θεσ/νίκη)

GERRY McAVOY’S BAND OF FRIENDS

Special Guests: NICK AND THE BACKBONE!!

INFO:

ΠΟΡΤΕΣ: 20.00 - ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 15€

Σημεία Προπώλησης

Musicland - Mητροπόλεως 102

Dizzy Dolls - Αιγύπτου 5, Λαδάδικα

Εightball - Πίνδου 1, Λαδάδικα

Nephilim Musicstore - Πατριάρχου Ιωακείμ 17

Fb Event: https://www.facebook.com/events/167198550383918/

RockinTheBlues Events: https://www.facebook.com/Rockin-The-Blues-Events-443192105852637/timeline/

Πληροφορίες στο EIGHTBALL CLUB http://www.eightballclub.gr/contact-3/



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

  • Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue

    Από την ώρα που είχε ανακοινωθεί αυτή εδώ η συναυλία (έναν χρόνο πριν είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια), το καλεντάρι είχε μια βαθιά μαύρη κουκκίδα, που περίμενε καρτερικά να σβήσει.

Also Read

  • Οι BAND OF FRIENDS για δύο συναυλίες στην Ελλάδα

    Οι Band of Friends, η original band του Rory Gallagher, επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Eightball Club, με special guests τους Sakis Dovolis trio & Nick Dounoussis (Jimi Hendrix tribute).

  • Το πρόγραμμα για τις συναυλίες των BAND OF FRIENDS σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των συναυλιών των Band of Friends, αύριο Παρασκευή (10/2) στο Eightball Club με special guests τους Nick and The Backbone, και το Σάββατο (11/2) στο Gagarin 205 με special guests τους Big Nose Attack feat. G. Pachidis.

  • Οι BAND OF FRIENDS σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

    Οι Band of Friends τιμούν τα 75 χρόνια από τη γέννηση του αξέχαστου Rory Gallagher, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο Eightball Club και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205, με special guests τους Nick & The Backbone και Big Nose Attack αντίστοιχα.

  • Οι BLUES WIRE live στο Κύτταρο

    Οι Blues Wire επιστρέφουν το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στο Κύτταρο Live Club. Μαζί τους θα βρίσκονται οι Βασίλης Σπυρόπουλος (Σπυριδούλα), Νίκος Σπάθας (Jacks Full) και Αστέρης Παπασταματάκης (Socrates Drank the Conium), ενώ τη συναυλία θα ανοίξουν οι Lazytrains.

  • Οι BLUES WIRE επιστρέφουν στο Κύτταρο

    Οι Blues Wire επιστρέφουν την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο Κύτταρο Live Club, με special guest την Τζένη Καπάδαη και opening act τους Behind 12 Bars.


Newsletter