Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 17:15 Γράφτηκε από: 

A TRIBUTE TO B.B. KING στο Methodia Live Stage

Οι Blues Cargo, Theo & The Boogie Sinners, Bootleggers, Jumpin’ Bones και Idra Kayne συμμετέχουν στο ζωντανό αφιέρωμα στον αξέχαστο B.B. King, που πραγματοποιείται το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στο Methodia Live Stage.

Δελτίο Τύπου

Barcode Music Presents:

… για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα αφιέρωμα στον μεγάλο και μοναδικό B.B. KING σε ένα φεστιβάλ που στόχος είναι να γίνει ετήσιος θεσμός. Φέτος προς τιμήν του μεγάλου καλλιτέχνη που έφυγε, θα ερμηνευτούν με σεβασμό κομμάτια από όλες της περιόδους της μουσικής σταδιοδρομίας του.

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει το αφιέρωμα στον B.B. KING είναι το METHODIA live stage, Αγ. Όρους 15 στο Βοτανικό στις 2 Ιανουαρίου 2016.

Οι μπάντες που θα τιμήσουν τη βραδιά είναι:

The Blues Cargo

Theo & The Boogie Sinners

Bootleggers

The Jumping Bones

Special Guest: Idra Kayne

Doors: 20:30 - Show: 21:15

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/197339313931313/

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

8€ (περιορισμένη προπώληση - 100 εισιτήρια)

10€ (υπόλοιπη προπώληση & ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

The Drum Store (Σουλτάνη 16, Εξάρχεια)

Off The Record (Αγ. Κων/νου 13, Πειραιάς)

Blues Cargo

Οι BLUES CARGO είναι η πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Αθηναϊκής σκηνής.

Η μπάντα ερμηνεύει στις ζωντανές εμφανίσεις της Chicago-Funky-Soul-Blues Standards αλλά και δικές της συνθέσεις από το καινούριο CD Delayed Delivery που απέσπασε της καλύτερες κριτικές από το μεγαλύτερο διεθνές περιοδικό “BLUES REVIEW”.

Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι οι BLUES CARGO βρίσκονται σήμερα πιο κοντά στον αυθεντικό ήχο του Σικάγο από αρκετές μπάντες που δραστηριοποιούνται στο ίδιο το Σικάγο.

Μια μπάντα με 28 χρόνια ζωής, πολύτιμες εμπειρίες και απόλυτη αίσθηση της φόρμας και του ήθους του μπλουζ που στην μακρόχρονη πορεία της έχει συνοδεύσει μουσικούς σαν τον Guitar Shorty, U.P Wilson, Louisiana Red, Lurrie Bell, Big Time Sarah, Eddie C. Campbell, Lefty Dizz, Angela Brown, Lovie Lee, Byther Smith, Jean Caroll, Maxine Howard, Blind Mississippi Morris, Sweet Betty, Jimmy Morello, Nellie Tiger Travis, Jolly Jumper and Big Moe, Michael Dotson, Janice Harrington, Matthew Skoller.

Μέλη:

Στέλιος Ζαφειρίου - κιθάρα

Δημήτρης Ιωάννου- μπάσο, τραγούδι

Μπάμπης Τσιλιβίγκος - σαξόφωνο,

Γιώργος Λαγογιάννης -πλήκτρα

Τόλης Γούλας - ντραμς.

Δισκογραφία:

- First Delivery (1993)

- Delayed Delivery (2009)

Links

www.bluescargo.gr

https://www.facebook.com/Blues-Cargo-177978408948832/

The Boogie Sinners

Οι Boogie Sinners είναι ένα Αθηναϊκό τετραμελές Rhythm & Blues συγκρότημα που σχηματίστηκε πριν από 5 χρόνια από το Θοδωρή Αλεξίου (Theo Alexiou, κιθάρα/φωνή).

Από τη 1η στιγμή που δημιουργήθηκε η μπάντα έως και σήμερα, κινείται με ζωντανές εμφανίσεις σε εβδομαδιαία βαση, σε Bars/clubs/festivals σε όλη την Αθήνα και επαρχία σε Funk, Rock’n’roll, Βlues, Rock και Rockabilly επιρροές, που ξεκινάνε από τη «χρυσή» εποχή του Chuck Berry, Muddy Waters, BB King, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Buddy Guy, Junior Wells, έως και τις σημερινές τους συνθέσεις από τη δική τους δισκογραφία που φέρει την υπογραφή και τον προσωπικό ήχο της μπάντας.

Η μπάντα συνεργάζεται ανά καιρούς με διεθνής καλλιτέχνες κυρίως της Αμερικανικής rhythm & blues σκηνής, με live εμφανίσεις καθώς και με συμμετοχές σε διεθνή δισκογραφία.

Αυτό τον καιρό βρίσκονται ξανά στο στούντιο ηχογραφώντας το καινούριο τους album.

Μέλη:

Θοδωρής Αλεξίου - Κιθάρα, φωνή

Κωστας Τενέζος - Φυσαρμόνικα

Δημήτρης Γεωργόπουλος - Μπάσο

Γιάννης Δημουλάς - Τύμπανα

Δισκογραφία:

- Time To Roll, EMSE Records (2014)

- Good Times (Single), EMSE Records (2015)

Links:

https://www.reverbnation.com/theboogiesinners

https://www.facebook.com/TheBoogieSinners

Bootleggers

Οι “Bootleggers” είναι ένα νέο σχήμα την Αθηναϊκής Blues/Rock σκηνής, με απόλυτη συναίσθηση της αισθητικής του είδους που αντιπροσωπεύουν. Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2014.

Έντονο Feeling, Groovy και δυναμικό παίξιμο είναι τα κύρια στοιχεία του ήχου τους, με επιρροές τόσο από παλιούς κλασικούς του είδους (BB King, Albert King, Junior Wells, Freddie King, T-Bone Walker, Albert Collins etc.) όσο και από καλλιτέχνες του σύγχρονου Blues (Dereck Trucks, John Mayer, Warren Haynes, SRV,  Joe Bonamassa etc.)

Με Covers αλλά και αρκετές δικές τους συνθέσεις πάνω στα ίδια μονοπάτια των κύριων μουσικών επιρροών τους, οι “Bootleggers” πατάνε γερά στο παρελθόν και σηματοδοτούν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον ξεφεύγοντας από την κλασική οργανική φόρμα, χρωματίζοντας τον ήχο τους με ιδιαίτερη χροιά.

Μέλη:

Akis Kakagis: Κιθάρα, Φωνή

Jim Staridas: Τρομπόνι

Kostas Maziotis: Μπάσο

Kriton Bellonias: Τύμπανα

Andreas Liondiris: Πλήκτρα

Links:

https://www.youtube.com/channel/UCpcIrPOmo950HzH_NBOj3UQ/feed

https://www.facebook.com/bootleggersbluesband

The Jumpin’ Bones

Οι Jumpin’ Bones είναι μια αθηναϊκή rhythm’n’nlues μπάντα που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2014 από τρεις παιδικούς φίλους και τον Σπύρο Γαβαλά στα τύμπανα που προσέφερε το groove και την ώθηση που χρειαζόταν το νέο σχήμα για να ξεκινήσει.

Ο έντονα προσωπικός τους ήχος αναδεικνύεται από την ανάμειξη της πρώιμης Rhythm’n’Blues με επιρροές από 60s garage rock. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο, μοντέρνο, και άκρως χορευτικό.

Το ξεκίνημα της νέας αυτής προσπάθειας δεν θα μπορούσε να είναι πιο ελπιδοφόρο με εμφανίσεις σε γνωστές σκηνές της Αθήνας όπως το Rockwood, και το Half Note Jazz Club καθώς  αλλά και με την πετυχημένη συμμετοχή τους στο Ramones Τribute Festival στο Κύτταρο.

Παράλληλα με τα πρώτα τους live οι Jumpin’ Bones ετοίμασαν την πρώτη προσωπική τους δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο “Marrow” (φθινόπωρο 2015).

Μέλη:

Ορέστης Τσικούρης: φωνή, φυσαρμόνικα

Δημήτρης Δακόπουλος: κιθάρα

Κώστας Αλούπης: μπάσο

Σπύρος Γαβαλάς: τύμπανα

Δισκογραφία:

- Marrow (φθινόπωρο 2015)

Links:

http://www.thejumpinbones.com

https://www.facebook.com/TheJumpinBones

Idra Kayne

Η Idra Kayne είναι με βεβαιότητα η νέα αποκάλυψη της soulfunk σκηνής της χώρας μας.

Με υπέροχα ολοκληρωμένη φωνή, με τόσο ζωντανή και μεστή σκηνική παρουσία, που νομίζεις πως η σκηνή είναι φτιαγμένη γι’ αυτήν.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα από πατέρα Ουγκαντέζο και μητέρα Ελληνίδα. Με σπουδές 15 ετών στο χορό (κλασικό μπαλέτο και jazz), στη φωνητική (με τη Νένη Ζάππα, ενώ το 2007 αποφοίτησε από το Vocal Art Academy), με σεμινάρια τραγουδιού, σύνθεσης, ενορχήστρωσης και beatbox στο Rotterdam, στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Roots&Routes.

Με τη μουσική ασχολείται επαγγελματικά από το 2000, οπότε και ξεκίνησε τις ζωντανές εμφανίσεις της σε σημαντικές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το 2007 εμφανίστηκε ως support act των DeLaSoul στο φεστιβάλ “Meet The Streets” και από το 2008 έως και σήμερα συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες δισκογραφικά αλλά και σε live εμφανίσεις.

Το 2011 κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο επιτυχημένο musical του Jonathan Larson, “Rent” και τον Ιανουάριο 2012 κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ “Don’t Walk Away” με το ομότιτλο πρώτο single της να επιλέγεται σαν τραγούδι τριμήνου από το Jumping Fish.

Τo δεύτερο single “Love Love Love” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2012 με ένα video clip γυρισμένο στην Αθήνα και το L.A. Το 2102 και 2013 συνεχίζει τις συμμετοχές της στα μιούζικαλ “Fame” και “Annie”. Τον Απρίλιο 2013, συμμετείχε ως opening act στη συναυλία της Hannah Williams στο FUZZ Club και στις Nouvelle Vague Days του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper, ενώ το καλοκαίρι του 2013 κάνει μια μοναδική συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

H ίδια ασχολείται και με το θέατρο από το 2011 με συμμετοχή στην οπερέτα “Η Κόρη της Καταιγίδος” (2011) και στα μιούζικαλ RENT (2012), FAME (2013), ΑΝΝΙΕ (2013) και PRISCILLA (2014)…

Youtube links:

https://www.youtube.com/watch?v=nGM0vL7o-6E

http://www.youtube.com/watch?v=b0bQVYZrxUw

http://www.youtube.com/watch?v=LPf2w9nuUQM

Facebook

https://www.facebook.com/IdraKayne

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

The DRUM STORE

LAB Music Education

JAZZBLUESROCK.GR

JAZZONLINE.GR

FULL THROTTLE (RADIO SHOW)

THE BLUES (RADIO SHOW)

I-JUKEBOX.GR

ROCKINATHENS.GR

M-WORD RADIO

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

2 SMOKING BARRELS (RADIO SHOW)

FEELA ROCKA

MUSICMASH

ROCKOVERDOSE.GR

ROCKING.GR

ROCKWAY.GR

9800 STUDIOS

JUSTBANDS.GR

ROCKAP.GR

LINKS

https://www.facebook.com/Methodia-live-stage-1503107109952847/?fref=ts

http://methodialivestage.gr/

https://www.facebook.com/Barcode-music-315117472015020/?fref=ts

http://www.drumstore.gr/

http://www.labmusiceducation.gr/

http://www.offtherecord.com.gr/

***

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Barcode Music

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: barcodefestival@gmail.com

***



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read