22Σεπτεμβρίου2020

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 10:21 Γράφτηκε από: 

80s live και jazz βραδιά στο 6ο VINYL IS BACK

Συναυλία με συγκροτήματα των 80s και jazz βραδιά περιλαμβάνει το 6ο Vinyl Is Back που πραγματοποιείται στο Cine Κεραμεικός.

Δελτίο Τύπου

Το Vinyl is back παρουσιάζει το μουσικό γεγονός της χρονιάς: 80s Live!

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ 80ς ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ!

Τρία θρυλικά συγκροτήματα που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’80 και υποστηρίζουν το βινύλιο με τις ηχογραφήσεις τους, συναντώνται όλα μαζί, για πρώτη φορά επί σκηνής, σε μια συναυλία που θα αποτελέσει το μουσικό γεγονός της χρονιάς!

Οι No Man’ s Land, Cpt. Νέφος /Libido Blume και Χωρίς Περιδέραιο το καθένα συγκρότημα με τη δική του ξεχωριστή ιστορία, σε μια συναυλία που έρχεται από την καρδιά των 80ς στο Vinyl is back και στο Cine Κεραμεικός το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Παρουσίαση συγκροτημάτων:

NO MAN’S LAND

Οι  No Man’s Land, μία από τις μακροβιότερες και πιο δραστήριες αθηναϊκές μπάντες, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στα μέσα της δεκαετίας του 80 και γρήγορα εδραιώθηκαν στην τοπική σκηνή, ιδιαίτερα χάρη στις μοναδικές ζωντανές τους εμφανίσεις.

Ο πρώτος τους δίσκος (“Zalion”, 1988), εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους εραστές της νεοψυχεδέλειας. Τα τελευταία χρόνια η μπάντα βρίσκεται και πάλι στο δρόμο, με συνεχείς εμφανίσεις και ένα πλήθος ηχογραφήσεων. Το πιο πρόσφατο album τους τιτλοφορείται “Unprotected” και κυκλοφορεί - όπως και τα τρία προηγούμενα - από την εκλεκτική ανεξάρτητη εταιρεία Anazitisi Records.

Χαρακτηριστικό των ζωντανών εμφανίσεων των No Man’s Land είναι οι απρόβλεπτες εκτελέσεις των κομματιών από όλο το φάσμα της δισκογραφίας τους. Σπάνια κάποιο κομμάτι παίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: αφήνουν πάντοτε τη δυναμική της κάθε βραδιάς να καθορίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την απόδοση της μουσικής τους, φροντίζοντας να μένει αρκετός χώρος για εμπνευσμένο αυτοσχεδιασμό.

Η μουσική των No Man’s Land κινείται στο μεταίχμιο μεταξύ ψυχεδέλειας και progressive rock: ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ονειρικά ηχοτοπία, γερές δόσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού - και όλα αυτά, όπως έγραψε κάποιος κριτικός, «μένοντας πάντα πιστοί στην «υπόθεση rock and roll».

Ο επόμενος δίσκος τους θα έχει τίτλο “Infinite Equinox” και θα κυκλοφορήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Τους No Man’s Land αποτελούν οι:

Βασίλης Αθανασιάδης - φωνή, κιθάρα

Χριστόφορος Τριανταφυλλόπουλος – τύμπανα

Νίκος Πεταυρίδης – μπάσο

Γιώργος Συργανίδης – φλάουτο, πλήκτρα

Σταύρος Ελευθερίου - κρουστά

Δισκογραφία:

Unprotected (CD/LP 2013 Anazitisi Records)

The Drowning Desert (CD/LP 2010 Anazitisi Records)

No Man’s Land (LP 2009 Anazitisi Records)

Home In The Sky (CD/LP 2008-Anazitisi Records)

The Reality Trip (EP/ 1990-Brummel)

Zalion (LP/1988-Pegasus)

Επικοινωνία:

nomanslandgr@yahoo.com

6937882465 Βασίλης Αθανασιάδης

Website:

www.nomansland.gr

Δύο σπουδαία συγκροτήματα των 80ς που συστάθηκαν ειδικά για την συναυλία αυτή, υπό την καθοδήγηση του Άκη Μπογιατζή: Cpt. Νέφος και Libido Blume!

CPT. NEΦΟΣ

Οι “Captain Νeφos” ξεκίνησαν στην Αθήνα το 1982. Έδωσαν την πρώτη τους συναυλία το καλοκαίρι του ‘82 στου Γκύζη, με punk συγκροτήματα της εποχής όπως “Stress”, “Soldiers Of Anarchy” (οι μετέπειτα “Ex-Humans”), “Ανυπόφοροι” και “Άουσβιτς”. Η συναυλία σταμάτησε με τη παρέμβαση της αστυνομίας.

Τα μέλη της μπάντας ήταν Ιάκωβος Μανής κιθάρα και πλήκτρα, Άκης Μπογιατζής φωνή, κιθάρα και μπάσο, Γιώργος Τσουρλάκης σαξόφωνο και Μάκης Βρεττός τύμπανα.

Κυκλοφόρησαν δύο αγγλόφωνες δουλειές, το ‘83 το single “Cadillac Dreams” από την “Happening” και το ‘84 το lp “Silence Interrupted” από την “Creep Records”. Την ίδια χρονιά αποχώρησε ο Τσουρλάκης και ήρθε ο Γιάννης Ντρενογιάννης (ex “Μagic de Spell”, “Psychomafia”) σαν δεύτερος κιθαρίστας, με τον οποίο έκαναν αρκετές απίθανες εμφανίσεις. Η μπάντα διαλύθηκε το ‘84.

Μετά τη διάλυσή τους ο Μπογιατζής έπαιξε στους “Libido Blume”, “Hum”, “Δέκα Μέτρα Δέντρα” και το ‘97 δημιουργεί τους “Sigmatropic”. Ο Μανής έπαιξε στους “Low Noise” και “Sigmatropic”. Οι Βρεττός και Ντρενογιάννης που έπαιζαν παράλληλα στους “Anti Troppau Council”, βρέθηκαν αργότερα στους “Libido Blume” και ο τελευταίος συνέχισε στους “Χωρίς Περιδέραιο” και “Yeah!”.

Στις 14 Μαρτίου του ‘14, οι Άκης Μπογιατζής, Ιάκωβος Μανής και Γιάννης Ντρενογιάννης, μαζί με το Γιάννη Τρυφερούλη (ex “Sigmatropic”, “Dr Atomik”, “Recession”, “Brasilentina”) βρέθηκαν στη σκηνή του “Gagarin 205” για μια συναυλία για τα γυρίσματα της ταινίας «Εδώ δεν υπάρχει άσυλο».

Τα μέλη τους:

Άκης Μπογιατζής (φωνή, κιθάρα, μπάσο)

Ιάκωβος Μανής (κιθάρα, πλήκτρα)

Γιώργος Τσουρλάκης (σαξόφωνο)

Μάκης Βρεττός (τύμπανα)

LIBIDO BLUME

Οι μουσικές ανησυχίες του μπασίστα Άκη Μπογιατζή και η επιθυμία του για δημιουργία. Ήταν υπεύθυνη για την ίδρυση αυτής της δραστήρια αθηναϊκής μπάντας, στην οποία επένδυσε όλη την εμπειρία που είχε εισπράξει μέσα από το προηγούμενο του σύνολο, τους CPT Νέφος. 

Το γκρουπ αποτελούσαν οι: Άκης Μπογιατζής (φωνή, μπάσο), Γιάννης Ντρενογιάννης (κιθάρα), Τάσος Κάτσαρης (σαξόφωνο, πλήκτρα) και Γιάννης Μπουρούσας (τύμπανα).

Με επιρροές που ανέτρεχαν στις ανοιχτές φόρμες της βρετανικής ποπ των 80ς, το γκρουπ αρχικά συμμετείχε στην αξιόλογη συλλογή «Outsiders» με τα κομμάτια του «House of Light» και «In My Room», ενώ πριν φύγει η χρονιά του ’85 ηχογράφησε το παρθενικό του lp “Colours Melting”, το οποίο ο μουσικός Τύπος  υποδέχθηκε με αρκετά θετικά σχόλια.

Το ’87 και ύστερα από έναν κύκλο έξοχων σκηνικών εμφανίσεων, κυκλοφόρησε η επόμενή του δουλειά, το εμπνευσμένο lp “Brilliant Names and Dames”, που θεωρήθηκε αναμφίβολα σαν η κορυφαία του πρόταση. Σ’ αυτό το δίσκο το σχήμα είχε μεγαλώσει αριθμητικά με την προσθήκη των Δημήτρη Στεργίου στο πιάνο και του Αλέξανδρου Μεταξά στα φωνητικά, ενώ στο πόστο του Ντρενογιάννη είχε έλθει ο Στέλιος Χαμπίμπης.

Για τις ανάγκες του τρίτου τους κατά σειρά lp, προσκλήθηκε ο βρετανός παραγωγός John  Langford. Γνωστός από τις δουλειές του με τους 3 Johns και Mekons. Όμως το «Liquid Situation» παρά τις τίμιες προθέσεις του, άφησε τελικά μάλλον άνισα αποτελέσματα, αιτία που έφερε στη συνέχεια τη διάλυση. Και τα τρία lp τους κυκλοφόρησαν στην ανεξάρτητη εταιρία «Δικαίωμα Διάβασης».

Στις αρχές των 90ς ο Μπογιατζής, ξανάσμιξε με τα υπόλοιπα μέλη των CPT. Νέφος ενεργοποιώντας προσωρινά το ιστορικό αυτό σχήμα, ενώ αργότερα ο ίδιος θα στήσει το ηλεκτρονικής κατεύθυνσης όχημα των Sigmatropic.  

* (πηγή κειμένου: “Get That Beat” Ελληνικό Ροκ 80ς & 90ς, του Ντίνου Δηματάτη)

Χωρίς Περιδέραιο

Το συγκρότημα που έγινε αστικός μύθος!

To cult γκρουπ της ελληνικής new wave σκηνής επιστρέφει.

Ένα συγκρότημα που κράτησε σχεδόν 3 χρόνια κι όμως επηρέασε όσο λίγα την ελληνική new wave σκηνή. Οι Χωρίς Περιδέραιο δημιουργήθηκαν στα τέλη του ’82, ενώ στα μέσα του ’86 είχαν ήδη διαλυθεί. Τα σύγχρονα μέσα διάδοσης της μουσικής τους έφεραν ξανά στο προσκήνιο το 2014.

Δημιουργήθηκαν στο τέλος του 1982 όταν ακόμα ο Νίκος Αγγελής σπούδαζε στη Νομική και είχε βάλει αγγελία αναζητώντας νέους μουσικούς. Στην αγγελία ανταποκρίθηκαν  οι Παντελής Πετρονικολός και Κώστας Κόλλιας. Έτσι η αρχική σύνθεση των «Χωρίς Περιδέραιο» ήταν: Νίκος Αγγελής (φωνή, πλήκτρα), Κώστας Κόλλιας (πλήκτρα και rhythm box), Παντελής Πετρονικολός (κιθάρα).

Ήταν από τις πρώτες new wave μπάντες με ελληνικό στίχο που έγραφε ο Νίκος Αγγελής με σαφή επιρροή από τον υπερρεαλισμό. Η ονομασία του γκρουπ «Χωρίς Περιδέραιο» έγινε με αφορμή ένα τραγούδι που είχανε γράψει, που όμως δεν μπήκε σε κανένα δίσκο τους , αλλά παιζόταν στα live του συγκροτήματος.

Αρχικά έγραψαν τα δικά τους synth-pop-electro-punk κομμάτια και μερικούς μήνες, στις αρχές του 1983, πρωτοεμφανίστηκαν live στην «Σοφίτα», το περιώνυμο τότε ροκ κλαμπ στην Πλάκα. Τότε έγραψαν ένα demo που έδωσαν στην Art Nouveau του Νίκου Κοντογούρη, που την ίδια χρονιά, το 1983 κυκλοφόρησε το επτάιντσο βινύλιο “Άνωση” - το εξώφυλλο του οποίου είχε επιμεληθεί ο εκκεντρικός ζωγράφος Δημήτρης Γέρος – με δύο τραγούδια τους (Άνωση / Το Χρώμα και το Σχήμα) σε 350 αντίτυπα.

Εκείνη την περίοδο παίζανε στον «Πήγασο» στην Καλλιδρομίου, στο «Χύμα» στο Χαλάνδρι, όπου ήταν η έδρα του γκρουπ, και σε πολλές συναυλίες πολιτικές, αλλά όχι κομματικές.

Το 1985 κυκλοφορούν το πρώτο ολοκληρωμένο τους δίσκο “Χορός για Μουσική”, στην ανεξάρτητη εταιρία «Λαιστρυγόνα» (ήταν το πρώτο της νούμερο) με 9 νέα κομμάτια τους, σε δίσκο βινυλίου. Εκτός από τα τρία μέλη τους, συμμετείχαν και οι μουσικοί : Γιάννης Ντρενογιάννης (κιθάρα, ex Magic de Spell, Psychomafia, Cpt Nefos), Γιώργος Δρακόπουλος (πλήκτρα, ex Moist Device) και Στέφανος Λαρετζάκης (τύμπανα, ex Most Device).

Το 2008 επανακυκλοφόρησε από την νεοσύστατη τότε «Ειρκτή» σε βινύλιο το LP “Χορός για Μουσική”, σε 500 αριθμημένα αντίτυπα (Ολόκληρο τον δίσκο μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: http://eirkti.bandcamp.com/album/--4) και το 2014 το διπλό επτάιντσο βινύλιο “Άνωση”, σε 500 επίσης αριθμημένα αντίτυπα, που περιλάμβανε δύο διαφορετικές ηχογραφήσεις των τραγουδιών “Άνωση” και “Χρώμα και το Σχήμα”. Ολόκληρο τον δίσκο μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: http://eirkti.bandcamp.com/album/--3.

Το 1986 το συγκρότημα διαλύθηκε καθώς έφυγε ο Κώστας Κόλλιας και λίγο μετά ο Νίκος Αγγελής έφυγε στη Γαλλία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική, αφήνοντας πίσω τους ένα μύθο για ένα συγκρότημα – φάντασμα με φανατικούς ακροατές. Ήταν ένα πρόωρο τέλος για ένα γκρουπ που είχε να δώσει πολλά ακόμη στην ελληνική σκηνή.

Επαναδραστηριοποιήθηκαν το Μάρτη 2014, με την ενεργή συμμετοχή των Γιάννη Ντρενογιάννη στην κιθάρα και Τάκη Γιαννούτσου στα ντραμς, με αφορμή το ντοκιμαντέρ για τα συγκροτήματα του ‘80 “Εδώ δεν υπάρχει άσυλο”, που προβλήθηκε το Μάρτη 2015 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Τον Ιανουάριο 2015 κυκλοφόρησε το soundtrack της ταινίας “Νορβηγία” του Γιάννη Βεσλεμέ, που περιλαμβάνει και το ομότιτλο τραγούδι του γκρουπ. Το Φεβρουάριο 2015 επανακυκλοφόρησε για τρίτη φορά σε βινύλιο το LP “Χορός για Μουσική”. Το Μάη 2015 κυκλοφορεί από την «Ειρκτή» η συλλογή ακυκλοφόρητων τραγουδιών συγκροτημάτων του ‘80 “Βιών εν Ειρκτή”, που περιλαμβάνει δύο τραγούδια του συγκροτήματος.

Στο Vinyl is back οι “Χωρίς Περιδέραιο” θα παίξουν το σύνολο σχεδόν των τραγουδιών από την “Άνωση” και το “Χορός για Μουσική”, αλλά και ακυκλοφόρητα κομμάτια του συγκροτήματος σε live εκτέλεση για πρώτη φορά…

Τους “Χωρίς Περιδέραιο” σήμερα αποτελούν οι:

Νίκος Αγγελής (φωνή και πλήκτρα)

Παντελής Πετρονικολός (κιθάρα)

Λία Μιχαηλίδου (πλήκτρα)

Τραγούδια τους:

1. Βότκα 2. Το χρώμα και το σχήμα 3. Γυμνή Γέφυρα 4. Κάτι ζεστό 5. Όταν ξεφεύγεις 6. Έγχρωμη γρίπη 7. Τετραώροφο ποτάμι 8. Στο διάστημα 9. Κρότοι Κροταλίες 10. Χωρίς Περιδέραιο 11. Νορβηγία 12. Εδώ πέρα στη Γαλλία 13. Τα άλογα των πόθων μας. 14. Θέλω να στο πω 15. Ντουράν Ντουράν 16. Δεν είδα αίμα να κυλά 17. Γκανούμα ντε Λίναρους 18. Όλα δικά μας 19. Το αίμα δε γίνεται νερό 20. Άνωση 21. 48 σιωπές

Info:

Cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος 61, Κεραμεικός, πλησίον στάσεων Μετρό: Κεραμεικός και Μεταξουργείο)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Facebook: Vinyl is back (official event) 11-13.12.2015 / Cine Κεραμεικός

https://www.facebook.com/events/1582945258584754/

www.vinylisback.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ:

Γιάννης Αλεξίου (Υπεύθυνος προβολής και επικοινωνίας του Vinyl is back)

τηλ. 6946-052761

Το Vinyl is back παρουσιάζει:

JAZZ NIGHT @ CINE ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Τρία κορυφαία ονόματα της ελληνικής jazz σκηνής, οι Next Step Quintet, ο Γιώργος Κοντραφούρης με το Baby Trio του, η Τέρη Βογιατζόγλου με το κουαρτέτο της και στην μπλε νότα της βραδιάς οι Blues Revenge συναντώνται για πρώτη φορά στο Vinyl is back την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου σε μοναδική συναυλία στο «Cine Κεραμεικός»!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ BABY TRIO

Ο Άσος του Hammond και τα «παιδιά» του!

O George Kontrafouris and his Baby Trio αποτελούνται -με εξαίρεση τον Γιώργο Κοντραφούρη- από μουσικούς κάτω των 25 χρόνων, δίνοντας μια εφηβική διάσταση στη μουσική που παίζουν, συμβολίζοντας όλες τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες μας πριν η “κανονική ζωή” ξεκινήσει…    

Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου.

Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.

Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς όπως: Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Pearson, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamie Hadad, Deborah Davies, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Shepard, Carmen Lundy, Sheila Jordan, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Takis Paterelis, Stratos Vougas, Dimos Dimitriadis, Lydia Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius.

Έχει διδάξει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.

Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ινδονησία και στην Εσθονία μέχρι σήμερα.

Στο Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη (Hammond) παίζουν επίσης οι : Γιάννης Παπαδούλης (ντραμς) και Μιχάλης Τσιφτσής (κιθάρα)

Περισσότερες πληροφορίες για το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη:

http://jazzonline.gr/en/musicians/item/202-baby-trio.html

Next Step Quintet

H νέα δύναμη της ελληνικής jazz σκηνής που έχει μέσο όρο ηλικίας τα 25 χρόνια!

Οι Next Step Quintet ένα δραστήριο συναυλικά jazz σχήμα που δημιουργήθηκε το 2011 ως αποτέλεσμα των κοινών μουσικών σπουδών των νεαρών Θοδωρή Κότσυφα, Βασίλη Ποδαρά, Γιάννη Παπαδόπουλου και Ντίνου Μάνου, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Συναντώντας τον Ελληνο-Σουηδό σαξοφωνίστα Ορφέα Τσουκαλά, το line-up του σχήματος ολοκληρώθηκε και ύστερα από ένα χρόνο συνεργασίας, το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε.

Καθώς ο Ορφέας Τσουκαλάς συμμετείχε μόνο σε αυτόν τον δίσκο, οι Next Step Quintet συνέχισαν την πορεία τους με μια σειρά συνεργασιών (JD Walter, Tivon Pennicott κ.α).

Το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας, «II», θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2015 και είναι ο καρπός της συνεργασίας τους με τον Νεοϋορκέζο σαξοφωνίστα Tivon Pennicott! Συμμετέχει επίσης ο Τάκης Πατερέλης.

Το «ΙΙ» των Next Step Quintet θα κυκλοφορήσει επίσης σε βινύλιο (limited edition) τον Μάρτιο του 2016.

Οι Next Step Quintet το Σεπτέμβριο του 2015 συμμετείχαν στο φεστιβάλ «4ο Jazz στο Πάρκο» με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Τρανταλίδη.

Τους Next Step Quintet αποτελούν οι:

Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα)

Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο)

Κωνσταντίνος Μάνος (κοντραμπάσο)

Βασίλης Ποδαράς (ντραμς)

ΤΕΡΗ ΒΑΚΙΡΤΖΟΓΛΟΥ

Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα!

Η Τέρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τα μαθήματα μουσικής σε ηλικία 12 ετών, αλλά οι πρώτες της εμπειρίες με το τραγούδι ήταν σε χορωδίες νωρίτερα.

Το 2004 πέρασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Κέρκυρα.

Έντονα επηρεασμένη από την ισχυρή παρουσία του τζαζ τμήματος του Πανεπιστημίου, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αυτοσχεδιασμό και να δώσει έμφαση στις τζαζ σπουδές. Εκεί σπούδασε και συνεργάστηκε με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Γιώργος Κοντραφούρης, ο Δήμος Δημητριάδης, ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Δημήτρης Καλαντζής και o Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης.

Ταυτόχρονα, διατηρούσε τα προσωπικά της σχήματα και συμμετείχε σε πολλές επαγγελματικές μπάντες που εκπροσωπούσαν διάφορα είδη μουσικής, σε χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επί πέντε χρόνια λάμβανε μέρος στη Θερινή Τζαζ Ακαδημία στην Κέρκυρα, όπου παρακολούθησε μαθήματα διεθνών τραγουδιστών της τζαζ όπως οι Sheila Jordan, Mark Murphy, Katchie Cartwright και JD Walter.

Το 2011 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να κάνει περαιτέρω σπουδές στο τζαζ τραγούδι. Της απονεμήθηκε η υποτροφία του ιδρύματος Fulbright, καθώς και του ιδρύματος Ωνάση προκειμένου να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στο Τζαζ τραγούδι, στο Aaron Copland School of Music.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έλαβε μέρος στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τζαζ “Voicingers” το 2012, που έλαβε χώρα στο Ζόρι, στην Πολωνία και στον οποίο έφτασε στο ημιτελικό στάδιο.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζούσε στη Νέα Υόρκη όπου παρουσίαζε συχνά τα προσωπικά της πρότζεκτ σε χώρους μεταξύ των οποίων το “Le Poisson Rouge”, το “Cornelia St Cafe”, το “Swing 46”, το “Somethin Jazz Club” και το “Silvana”.

Προετοιμάζεται να ηχογραφήσει το πρώτο της άλμπουμ με τις δικές της πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές, πηγή έμπνευσης για τα οποία αποτέλεσε η ζωή στην Νέα Υόρκη. 

Το line up:

Τέρη Βακιρτζόγλου (τραγούδι)

Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα)

Κωνσταντίνος Μάνος (κοντραμπάσο)

Βασίλης Ποδαράς (ντραμς)

BLUES REVENGE feat. Δημήτρης Πολύτιμος

Η διαχρονική αξία του Blues!

Την μπλε νότα στο φεστιβάλ θα δώσουν οι Blues Revenge. Ένα group που κινείται από το ηλεκτρικό blues του Chicago ως το jump blues της Δυτικής Ακτής και από το rock blues της Βρετανίας ως το jazz blues της Νέας Υόρκης.

Παίζουν κλασικά κομμάτια των Robert Johnson, Muddy Waters, Freddie King, BB King, Howlin’ Wolf, Buddy Guy, Albert King, Peter Green, Eric Clapton, Cream και πολλών άλλων…

Οι Blues Revenge παίζουν blues με το δικό τους ύφος. Παίρνουν παλιά ξεχασμένα blues από το Μισσισίπι και τα μετατρέπουν σε σύγχρονη εκδοχή, με ηλεκτρικό ήχο. Ο μπασίστας Τάσος Δρίτσος και ο ντράμερ Χρήστος Ανδριανός έχουν προϋπηρεσία για χρόνια στην jazz με μουσικούς όπως οι Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Στράτος Βουγάς κ.α προέρχονται από τη jazz και έτσι κάνουν τη διαφορά, δηλαδή το rhtythn section που προέρχεται από τη τζαζ σε συνδυασμό με τον προσωπικό ήχο της κιθάρας του Ανδρέα Γκομόζια.  Στο ρεπερτόριό τους υπάρχουν και δικά τους κομμάτια, από τη jazz σε blues ύφος, αλλά και το classic rock του ’60 (Hendrix, Cream, J.J Cale, Allman Brothers, Rory Gallagher κ.α.)  σε δική τους εκτέλεση.

Ο leader των Blues Revenge, ο Ανδρέας Γκομόζιας παίζει κιθάρα από το 1980 με συμμετοχή στους BLUES FAMILY. Το 1993 ιδρύει τούς DRIFTING AROUND. Αυτό πού τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η εκπληκτική αυτοδίδαχτη και επικοινωνιακή τεχνική του καθώς και οι αμέτρητες live εμφανίσεις του.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες μουσικούς και έχει ανοίξει τις συναυλίες των: Peter Green, Snowy White, Mick Taylor, John Mayall, Nine Below Zero, Nazareth, Paul Lamp και Eric Sardina.

Το καλοκαίρι του 2008, μαζί με τον Τάσο Δρίτσο στο μπάσο και το Χρήστο Ανδριανό στα τύμπανα, δημιουργεί τους BLUES REVENGE, ένα σχήμα που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των blues, εμπλουτίζοντας όμως αυτή την τόσο σημαντική μουσική φόρμα με στοιχεία και από άλλες μουσικές, όπως rock, soul, jazz, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον ηχητικό αποτέλεσμα.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένα blues συγκρότημα θα εμφανιστεί σε jazz φεστιβάλ !

Μαζί τους ο…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ

Φυσιογνωμία στο rock’n’ roll. Μισός αιώνας (1965 – 2015)… on the road! O μακροβιότερος Έλληνας μουσικός εν ενεργεία!

Ιδρυτής του απόλυτα ροκ συγκροτήματος της δεκαετία του ’60, τους M.G.C., αρχικά που σημαίνουν Modern Greek Combo, ονομασία που έδωσε στο γκρουπ ο Ντίνος Ηλιόπουλος ! Άφησαν τρία 45άρια  με σπάνιες σήμερα ηχογραφήσεις.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος έβγαλε τον Δημήτρη Πουλικάκο στο τραγούδι όταν από μπασίστα των M.G.C. τον ενθάρρυνε να γίνει ο τραγουδιστής τους και από τότε είναι αχώριστοι φίλοι και συνεργάτες, πάντα στο ίδιο γκρουπ.

Και στο πέρασμα του από τον Εξαδάκτυλο, έγραψε στο δίσκο «Ζωντανοί στο Κύτταρο», ήταν παρών με την αφρόκρεμα των Ελλήνων μουσικών στο «Crazy Love στου Ζωγράφου» (1979), αλλά και στο «Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος» (1976) και στο διπλό άλμπουμ «Αδέσποτα Σκυλιά» (2004) του  Δ. Πουλικάκου, καθώς  και στις ιστορικές ηχογραφήσεις του Παύλου Σιδηρόπουλου «Φλου» (1979) και «Zorba the Freak» (1985).

Το πέρασμα του από τους Socrates τα τρία χρόνια στο «Κύτταρο», έχει τη δική του ιστορία (1980-82), όπως και η εμφάνισή του με τους M.G.C. τον Απρίλιο του ’67 στην συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα, όπως και η φιλοξενία του Eric Clapton στο σπίτι του, αλλά και η συνεύρεσή τους την εποχή που βρέθηκε στην Ελλάδα ως Angelo Mysteriogo, λόγω προβλημάτων με την εταιρία του και διάθεση ανωνυμίας.

O Δημήτρης Πολύτιμος, που δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να ροκάρει και μετά τα 80 του χρόνια ! Πίσω του περάσματα και από γκρουπ που έχουν σημαντική παρουσία όπως οι Drifting Around στη δεκαετία του ’90. Καλός αποδέκτης, με το ανοιχτό μυαλό του, των μηνυμάτων της δεκαετίας του ’60, άφησε την φυσική προς χάρη της μουσικής.

Δεν υπάρχει Έλληνας μουσικός που να μην σέβεται τον Πολύτιμο, όχι μόνο για τις πιανιστικές του ικανότητες, αλλά και για σωστή αντίληψη για τον κόσμο και την μουσική. Μεγάλη του αγάπη η jazz.

Η άποψη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι έζησε όλη την εξέλιξη της μουσικής από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα χωρίς να παροπλιστεί ποτέ και έπαιζε την μουσική που τον εξέφραζε πάντα. Το rock’ n’ roll στην Ελλάδα έχει το πιανίστα του, τον Δημήτρη Πολύτιμο

TO LINE – UP

Ανδρέας Γκομόζιας (ηλεκτρική κιθάρα και ακουστική, φωνή)

Τάσος Δρίτσος (μπάσο)

Χρήστος Ανδριανός (ντραμς)

Δημήτρης Πολύτιμος (πλήκτρα)

Σειρά εμφάνισης των σχημάτων: Blues Revenge, Τέρη Βογιατζόγλου, Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio, Next Step Quintet

Info:

Cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος 61, Κεραμεικός, πλησίον στάσεων Μετρό: Κεραμεικός και Μεταξουργείο)

Ώρα έναρξης: 5 μ.μ.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter