30Σεπτεμβρίου2020

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 20:58 Γράφτηκε από: 

Και οι FIST στο ROCK YOU TO HELL FESTIVAL III

Οι εκπρόσωποι του NWOBHM Fist είναι η ένατη κατά σειρά μπάντα που ανακοινώθηκε για το επερχόμενο Rock You to Hell Festival III στο Κύτταρο.

Δελτίο Τύπου

Για τρίτη χρονιά, το Rock You To Hell Festival ανοίγει τις πύλες του για το heaviest underground metal διήμερο το οποίο θα διεξαχθεί στις 13 & 14 Νοέμβρη στο Κύτταρο Live Club!!!

Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις των Oliver / Dawson Saxon, TYSONDOG, PICTURE, CRAZY LIXX, LOUDNESS, R.U.S.T.X, CLAIRVOYANT, WISDOM, έρχεται και 1 ακόμα από Αγγλία!!!

Ένατη Μπάντα που ανακοινώνεται είναι οι FIST (NWOBHM)!!

ROCK YOU TO HELL III - FB.EVENT: https://www.facebook.com/events/827161907356068/

FIST - BAND Info:

Οι Fist ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που ταυτίστηκαν με το New Wave of British Heavy Metal κίνημα. Αρχικά με την ονομασία Axe, ο Keith Satchfield (φωνητικά / κιθάρα) , ο Dave Irwin (κιθάρα), ο Dave Durey (μπάσο) και ο Harry “Hiroshima” Hill (ντραμς) ένωσαν τις δυνάμεις τους τον Απρίλιο του 1978, και μέχρι το Σεπτέμβριο είχαν ηχογραφήσει το πρώτο τους single με τίτλο “S.S. Giro” αλλά το νεαρό αυτό συγκρότημα απογοητεύτηκε σύντομα, λόγο του πανκ ροκ κινήματος που είχε αρχίσει να τραβάει την προσοχή του κοινού.

Οι Axe διαλύθηκαν, αλλά μετά την αλλαγή του μπασίστα John Wylie, αποφάσισαν να ξαναδοκιμάσουν, κάνοντας μια νέα αρχή, αυτή την φορά με το όνομα Fist. Μέχρι τότε ένα νέο κίνημα από Αγγλικές μπάντες (το οποίο είχε ονομαστεί New Wave of British Heavy Metal) είχε αρχίσει να ανεβαίνει, και το πρώτο single με όνομα “Name, Rank and Serial Number” έκανε την εμφάνιση του το 1980.

Ήταν μια από τις πρώτες κυκλοφορίες τις θρυλικής NWOBHM εταιρίας Neat Records. Το single είχε αρκετή επιτυχία στις πωλήσεις με αποτέλεσμα το συγκρότημα να υπογράψει με την δισκογραφική MCA. Ένα ακόμα single με τίτλο “Forever Amber” σύντομα ακολούθησε και τον Νοέμβρη οι Fist κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full length album με τίτλο “Turn the Hell On”.

Έπειτα από την αποχώρηση των Fist από την MCA,  η Neat Records ανακοίνωσε την επιστροφή των Fist, με αλλαγή στο line up της μπάντας. Ο Satchfield είχε αντικατασταθεί από τον νέο τραγουδιστή Glenn Coates (ex-Hollow Ground) και από τον κιθαρίστα John Roach (ex-Mythra). Ο μπασίστας Wylie είχε αντικατασταθεί από τον Norman Appleby. Το 1982 κυκλοφόρησαν το δεύτερο full length album τους με τίτλο “Back With a Vengeance”. Παρόλο την επιτυχία, και τον σεβασμό που είχαν αποκτήσει οι Fist από τους οπαδούς παγκοσμίως, το συγκρότημα δεν πίστευε ότι θα κατάφερνε να συνεχίσει, και το 1985 διαλύθηκαν.

Το 2001 ο αρχικός frontman Keith Satchfield έφτιαξε μια νέα έκδοση των Fist, η οποία περιείχε μέλη από τους Hollow Ground, και guest μουσικούς. Με αυτό το line up κυκλοφόρησε το τρίτο album “Storm” το 2005. όμως λόγο προβλημάτων υγείας η μπάντα έμεινε ανενεργή. Το 2013 ο Harry “Hiroshima” Hill και ο Dave Irwin επανένωσαν τις δυνάμεις τους, ξανά προσλάβανε τον μπασίστα Norman Appleby από την εποχή του “Back with a vengeance”, και πρόσθεσαν στο line up τον πρώην τραγουδιστή / κιθαρίστα των Blitzkrieg και των Tygers of Pan Tang Glenn S Howes.

FIST LINE UP:

Bass/vocals - Norman Joseph Appleby

Guitar/vocals - David Irwin

Lead vocals/guitars - Glenn Stewart Howes

Drums - Harry Hill

FIST Discography:

Name, Rank & Serial Number Single 1980   

Forever Amber Single 1980    

Turn the Hell On Full-length 1980  

Collision Course Single 1981 

Back with a Vengeance Full-length 1982   

The Wanderer Single 1982     

Storm Full-length 2005

FIST Contact links:

http://www.fistrocks.com/home

https://www.facebook.com/fistnwobhm

https://www.facebook.com/pages/Fist-UK-NWOBHM/139331582817496

SEE YOU IN OUR HELL!!!!!!E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter