Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 16:27 Γράφτηκε από: 

Οι BLUES WIRE με τους DR. ALBERT FLIPOUT’S ONE CAN BAND feat. MICKEY PANTELOUS στο Stage Club

Μια βραδιά γεμάτη blues υπόσχονται οι Blues Wire και οι Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous, το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Stage Club της Λάρισας.

Δελτίο Τύπου

SPECIAL BLUES DOUBLE BILL SHOW

BLUES WIRE

Dr. Albert Flipout’s One Can Band featuring Mickey Pantelous

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Stage Club, Λάρισα

Blues you won’t get easy and is hard to lose!!!

Το Σάββατο 28 Μαρτίου το κοινό της Λάρισας θα απολαύσει μια διπλή συναυλία έκπληξη στη σκηνή του Stage Club. Καλεσμένοι της ξεχωριστής βραδιάς είναι οι θρυλικοί Blues Wire και ο εκπληκτικός Dr. Albert Flipout παρέα με τον μοναδικό Mickey Pantelous!!!

Ο κάθε καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο το πρόγραμμα του και η βραδιά θα κλείσει με μια μεγάλη έκπληξη!!! Κρατήστε δυνάμεις για ένα μεγάλο σόου ηλεκτρικού μπλουζ δυναμίτη από τους καλύτερους εγχώριους αντιπροσώπους του είδους…

Blues Wire

Οι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική  πραγματικότητα. Eχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ένα σχήμα που παραμένει ενεργό πάνω από 25 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Ελληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποια παράλληλη ενασχόληση.

Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής τα οποία δείχνουν το σεβασμό αλλά και την εκτίμηση και ευρύτερη αποδοχή των συναδέλφων τους.

Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Hλία Zάικο και Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν με το όνομα ΒLUESGANG. Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της Eλληνικής δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομάστηκαν σε BLUES WIRE. Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.

Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και ν’ ανοίξουν συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφθούν πολλά Eυρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλία, Iταλία, Oυγγαρία, Aυστρία, Σλοβενία κ.α.).

Σήμερα οι BLUES WIRE συνεχίζουν καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους με αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την Eλληνική μουσική σκηνή. Ο εξωφρενικά εκπληκτικός Ηλίας Ζάικος παραμένει στην κιθάρα και τα φωνητικά με περίσσιο πάθος, ο Σωτήρης Ζήσης παίζει μπάσο με την ίδια εφηβική λαχτάρα και δίψα που είχε πριν από 25 χρόνια και η Νίκη Γουρζουλίδου κάθεται σε ένα τρομερό θρόνο πίσω από τα τύμπανα με μεγάλη άνεση, πράγμα που λίγοι θα τολμούσαν να κάνουν!!!

Η λίστα με τις συνεργασίες τους ατελείωτη στην κορυφή του παγκόσμιου μπλουζ στερεώματος. Βαθιά ανάσα και πάμε: John Hammond, Louisiana Red, Katie Webster, Carey Bell, Dave Kelly, Αngela Brown, Larry Garner, Dick Heckstall Smith, Al Copley, Guitar Shorty, Johnny Mars, Ann Rabson, Eddie Burns, Sherman Robertson,  Dr Feelgood!!!

Οι κριτικές που έχουν λάβει από μέσα παγκόσμιας εμβέλειας και από συναδέλφους εδώ και 25 χρόνια, μόνο τυχαία δεν είναι. Πολλοί έχουν γράψει και έχουν δηλώσει ότι “οι Blues Wire είναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη. Τους αξίζει ν’ ακουστούν από μεγαλύτερα ακροατήρια”. “Δεν τους λείπει ούτε η αυθεντικότητα ούτε το καλό γούστο”.

Dr. Albert Flipout’s one CAN band * 

Featuring Mickey Pantelous           

H “Dr. Albert Flipout’s one CAN band” είναι ένα one man band project (άνθρωπος ορχήστρα) δημιουργία του Έλληνα-Δανού, Blues, rock, Avant-garde μουσικού Μίκη Παντελούς. Έχει κυκλοφορήσει δύο album “Can’t find my pills” 2010 και “North of Africa” 2013 με το δεύτερο να του ανοίγει τις πόρτες για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ δίπλα σε συγκροτήματα όπως οι “Dr. Feelgood”. 

Ο Dave Harris λέει για τον Mickey Pantelous και την “Dr. Albert Flipout’s one CAN band” στο βιβλίο του για τις one man bands “Head, Hands and Feet” 2012.

Ο Θρυλικός Δόκτωρ Albert Flipοut, μαζί με τον Ελληνοδανό άνθρωπο ορχήστρα Mickey Pantelous, αντισυμβατικοί όπως πάντα ρίχνουν φώς σε σκοτεινότερες πτυχές της ζωής.

Παίζουν τραγούδια από το νέου τους album “North of Africa” πραγματευόμενοι την κοινωνική πλευρά της πολιτικοοικονομικής κρίσης που μαστίζει τον κόσμο σήμερα χωρίς να ξεχνάνε να κάνουν αναφορά σε  μουσικές και καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει όπως οι Tom Waits, Kurt Weill, Captain Beefheart, White Stripes… αλλά και τα παραδοσιακά Blues του Mississippi, βάζουν τα πράγματα κάτω και ροκάρουν. Ένας άνθρωπος, μια κονσέρβα, μια ορχήστρα!       

* Λογοπαίγνιο  στα Αγγλικά με τη φράση  ONE MAN BAND (Άνθρωπος ορχήστρα), και τη λέξη CAN  (… Τενεκές, κουτί κονσέρβας… - … δύναμαι, μπορώ…)

ONE CAN BAND (Τενεκές  Ορχήστρα) ή (ένας μπορεί να είναι ορχήστρα)

Είσοδος κοινού: 21:15  

Ώρα Έναρξης: 21:45     

Τιμή Εισιτηρίου: Προπώληση – Ταμείο: 10 € 

Προπώληση εισιτηρίων:

Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410 549 326

Bono Coffe Bar, Μαρίνου Αντύπα 1, 2413 014231

Διοργάνωση: ALIVE Art Performances



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

Also Read

  • Οι BLUES WIRE live στο Κύτταρο

    Οι Blues Wire επιστρέφουν το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στο Κύτταρο Live Club. Μαζί τους θα βρίσκονται οι Βασίλης Σπυρόπουλος (Σπυριδούλα), Νίκος Σπάθας (Jacks Full) και Αστέρης Παπασταματάκης (Socrates Drank the Conium), ενώ τη συναυλία θα ανοίξουν οι Lazytrains.

  • Οι BLUES WIRE επιστρέφουν στο Κύτταρο

    Οι Blues Wire επιστρέφουν την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο Κύτταρο Live Club, με special guest την Τζένη Καπάδαη και opening act τους Behind 12 Bars.

  • Οι BLUES WIRE live στο Κύτταρο

    Οι Blues Wire επιστρέφουν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στη σκηνή του Κυττάρου. Μαζί τους, η Τζένη Καπάδαη και opening act, οι Daddy’s Work Blues Band.

  • 30 χρόνια Merlin’s Music Box με LAST DRIVE στο An Club

    Οι Last Drive και οι Dr. Albert Flipout’s One Can Band συμμετέχουν στη 2η ημέρα του εορτασμού για τα 30 χρόνια του Merlin’s Music Box, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο An Club.

  • Παρουσίαση άλμπουμ από τους BLUES WIRE στο Κύτταρο

    Οι Blues Wire παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ “NOS” την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Κύτταρο. Τη συναυλία ανοίγουν οι Daddy’s Work Blues Band.