29Μαρτίου2024

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 15:19 Γράφτηκε από: 

ACID BABY JESUS, BAZOOKA και CHINESE BASEMENT μοιράζονται τη σκηνή του An Club

Τρεις μπάντες της εγχώριας psych rock σκηνής, μοιράζονται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου τη σκηνή του An Club.

Δελτίο Τύπου

#abcathens

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ):

Rhythm Records – Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια

The Lab t-shirts Athens – Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια

Προπώληση: 8€ / 10€

Ταμείο: 10€

+ ACID BABY JESUS

Οι Acid Baby Jesus ξεκίνησαν στην Αθήνα το 2009. Σύντομα δημιούργησαν ένα ψυχεδελικό rock & roll ήχο επηρεασμένο εξίσου από το καλειδοσκοπικό παρελθόν της Δυτικής μουσικής και την πολύπλοκη ιστορία της Μεσογειακής παράδοσης. Έχοντας περιοδεύσει εντατικά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ βρίσκονται στο δρόμο φέτος με το τελευταίο τους LP Selected Recordings.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Acid-Baby-Jesus/146447782059432

Official Website: http://acidbabyjesus.com/

New LP SELECTED RECORDINGS: http://slovenly.bandcamp.com/album/acid-baby-jesus-selected-recordings

+ ΒΑΖΟΟΚΑ

Μπαζούκα, η ψυχεδελική πανκ μπάντα από την Αθήνα / Βόλο δημιουργήθηκε το 2008, και από τότε έχει περιοδεύσει έξι φορές σε Ευρώπη και μια στην Αμερική το 2013. Μαζί με τους συμπατριώτες τους Gay Anniversary και Acid Baby Jesus, είναι ένα μέρος μιας ανερχόμενης ελληνικής psych, punk και garage σκηνής που πλέει τα τελευταία χρόνια σε διεθνή νερά.

Το ντεμπούτο LP βγήκε το 2013 στην Slovenly Recordings (U.S / NL), μετά από δυο 7inch, το πρώτο στην Inch Allah Records (paris) («Shame Take My Brain") και το επόμενο στην αμερικάνικη Slovenly («I Want To Fuck All The Girls In My School») - τα οποία έλαβαν θετικές κριτικές στον παγκόσμιο underground Τύπο. Δύο κιθάρες / δύο τύμπανα / ένα μπάσο από τον Ξάνθο, τον Βασίλη, Άρη, Γιαννη & Πάνο διαμορφώνουν την έκρηξη που αποτελεί χαρακτηριστικό των live εμφανίσεων τους. Τον τελευταίο καιρό έχουν την τάση να γράφουν τραγούδια τους εξ ολοκλήρου στην Ελληνική Γλώσσα, επιστρέφοντας στις μεσογειακές ρίζες τους και με ένα ακόμα πιο διακριτό ήχο από αυτόν που έχει προβληθεί στις προηγούμενες προσπάθειες τους.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Bazooka/213615768673398?sk=timeline

Website: http://bazookabzk.bandcamp.com/

+ CHINESE BASEMENT

Οι Chinese Basement είναι o Φοίβος Παπαθεοδοσίου (drums), ο Άρης Παπαδόπουλος (μπάσο), ο Βασίλης Πανούτσος (κιθάρα-φωνή) και ο Ηλίας Βουρλιώτης (φανφάρα, κρουστά, κιθάρα).

Είναι μια μπάντα του δρόμου που τα live τους στη Διαγώνιο, στις πλατείες Ναυαρίνου και Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, είναι από μόνα τους μικρές συναυλίες. Πρωτογνωρίστηκαν με το μεγάλο κοινό με τις εμφανίσεις τους στο Schoolwave όπου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση, έκαναν ένα πέρασμα από το Ράδιο Αρβύλα, συνέχισαν με μια σειρά εμφανίσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με πιο πρόσφατες αυτές στο Rockwave Festival, στο φεστιβάλ ΨΧ και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η πρώτη τους κυκλοφορία έγινε από τους ίδιους σε μορφή CD-R (άλμπουμ Litmus). Ο ήχος τους, ηλεκτρικός, είναι ένα μείγμα από indie rock καθώς και industrial post punk στοιχεία παντρεμένα με όργανα του δρόμου και οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παράξει ήχο.

Πρωτότυποι μουσικά, με ιδιαίτερο, αλληγορικό ελληνικό στίχο. Ένα ανατρεπτικό ταξίδι στο άγνωστο, με όχημα τη μουσική και τα γεμάτα εικόνες και νοήματα λόγια. Ο καινούριος τους δίσκος, η πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία με τίτλο Διαδικασία Hμέρευσης, κυκλοφόρησε πρόσφατα από την melissamusic, σε παραγωγή του Γιώργου Πεντζίκη.

Facebook: https://www.facebook.com/chinesebasementband



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read


Newsletter