Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 10:06 Γράφτηκε από: 

Ακουστική περιοδεία του SCOTT McCLOUD (Girls Against Boys, Paramount Styles) στην Ελλάδα

O Scott McCloud, frontman των Girls Against Boys και των Paramount Styles, έρχεται σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα, για μια σειρά από ακουστικές εμφανίσεις.

Δελτίο Τύπου

Scott Mc Cloud

Legendary frontman of Girls Vs Boys, Paramount Styles

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου – The Residents Bar – Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου – Μανδρακούκος Café – Πτολεμαΐδα

Σάββατο 25 Οκτωβρίου – Κουρδιστό Πορτοκάλι – Άρτα      

Κυριακή 26 Οκτωβρίου – Hobo – Λάρισα

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου – Τετράστιχο Live Theater – Πύργος

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου – Ρινόκερως Bar - Αθήνα

Special ακουστικά shows σε όλη την Ελλάδα!!!

Αυτή η τεράστια πραγματικά μορφή του Underground Αμερικάνικου post punk της Νέας Υόρκης των 90’s έρχεται για πρώτη φορά να περιοδεύσει σε 9 πόλεις σε όλη την χώρα. Παρουσιάζοντας ειδικές σόλο ακουστικές εμφανίσεις για τους Έλληνες φανατικούς οπαδούς του αρπάζοντας την ευκαιρία να επισκεφθεί ακόμη μια φορά την χώρα που τόσο πολύ αγαπά. Ο μεγάλος performer των θρυλικών Girls Vs Boys και των ξεχωριστών Paramount Styles επιστρέφει με εντυπωσιακό τρόπο για ακόμη μια φορά!!!!

Ο Scott McCloud, λίγους μήνες μετά την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του στο Plissken Festival με τους GVSB, δηλώνει και πάλι:

‘Μετά από την πρώτη μας μεγάλη συναυλία στην Αθήνα το 1996, έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια για την Ελλάδα. Την έχω επισκεφτεί και έχω κάνει εμφανίσεις πολλές φορές. Έχω πολλούς καλούς φίλους. Στην Ελλάδα, αυτόν τον καιρό, αισθάνομαι μια ενέργεια στους δρόμους και στη νυχτερινή της ζωή, που καμιά φορά μου θυμίζει τη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Και γι’ αυτό, θα μπορούσα να πω ότι είναι το καινούργιο κέντρο της γης. Για άλλη μια φορά, είναι τιμή μου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Ανυπομονώ και εγώ για αυτές τις εμφανίσεις αφού πρώτη φορά θα έχω την ευκαιρία να δω και άλλα μέρη της χώρας και να γνωρίσω κι άλλους οπαδούς’.

Πρόκειται για μια σειρά από εμφανίσεις που σπάνια πραγματοποιεί. Οι ακουστικές solo εμφανίσεις του είναι ελάχιστες μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρουσιάσει γνωστά τραγούδια των Girls vs. Boys και των Paramount Styles σε ακουστικές εκτελέσεις, αλλά και διασκευές σε αγαπημένα του τραγούδια από συγκροτήματα της αμερικάνικης hardcore punk σκηνής (Misfits, Black Flag, Minor Threat, Husker Du κ.α.).

Η βραδιά αναμένεται φορτισμένη, με τον McCloud να αποδίδει ακουστικά το πρώιμο και όψιμο μουσικό παρελθόν του, αλλά και γεμάτη εκπλήξεις, καθώς οι εμφανίσεις του αυτές του δίνουν την ευκαιρία να ξαναεπισκεφθεί δικές του αλλά και αγαπημένες συνθέσεις μέσα από καινούργια μονοπάτια, με όπλο μια κιθάρα και κάποια πετάλια αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο που τραγουδά ή αφηγείται τα κομμάτια με την αναγνωρίσιμή πλέον φωνή του.

Εδώ και κάποια χρόνια, ο McCloud συνεχίζει την πορεία του με το σχήμα των Paramount Styles. Μαζί του και ο, συνοδοιπόρος του από την εποχή των Girls vs. Boys, Alexis Fleisig. Έχουν κυκλοφορήσει δύο πολύ αξιόλογα albums και οι εμφανίσεις τους που πια έχουν αραιώσει είναι πλέον θρυλικές.

Οι συναυλίες των Girls Against Boys και των Paramount Styles που έχουν γίνει στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει ποτέ. Πιστεύουμε φανατικά και τηρουμένων των αναλογιών- το ίδιο ακριβώς θα ισχύει και για όλες τις εμφανίσεις της περιοδείας αυτής, η οποία έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ξεκίνησε για πλάκα και ευκαιρία για συνάντηση με 2 ή 3 το πολύ σταθμούς και καταλήξαμε να συζητάμε για το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου!!!

Όπως λέει και ο ίδιος ‘οι σόλο ακουστικές εμφανίσεις μου θυμίζουν αρκετά τις πρώτες περιοδείες που έχω κάνει. Να κάνω κάτι που αγαπώ και να έχω την αίσθηση ότι είναι σωστό, ακόμα και αν υπάρχουν αρκετές δοκιμασίες και βάσανα να υπομείνεις. Είναι σαν μια επιστροφή σε έναν κόσμο που συνήθιζα να γνωρίζω πολύ καλά. Έχω την αίσθηση ότι τίποτα και τα πάντα έχουν αλλάξει, την ίδια στιγμή, ότι απλά τα κάνω όλα πάλι από την αρχή’.

Η αρχή έγινε με τους Soulside, post – hardcore συγκρότημα το οποίο ιδρύθηκε το 1986 και καθόρισε μεταξύ άλλων τον ξερό, μετα πάνκικο ήχο της αμερικανικής πρωτεύουσας. Προλάβανε να κυκλοφορήσουν 3 δίσκους πριν διαλυθούν 3 χρόνια αργότερα και τα 3/4 της μπάντας (Scott McCloud, Johnny Temple και Alexis Fleisig) δημιούργησαν τους GVSB στις αρχές του 1990. Φαίνεται όμως πως η κιθάρα του Scott McCloud ποτέ δεν έπαψε να «βασανίζει» την Ανατολική Ακτή οπότε οι μοναδικοί Soulside επανενώνονται τον Δεκέμβριο του 2014 για 3 ημερομηνίες εντός έδρας (Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον).

Οι θρυλικοί πλέον Girls Vs Boys δημιουργήθηκαν το 1988, στην Ουάσινγκτον από τον Eli Janney και τον ντράμερ των Fugazi, Brendan Canty. Οι Scott McCloud, Johnny Temple και Alexis Fleisig προσχώρησαν το 1990 στη μπάντα αφού αποχώρησε ο Brendan Canty. Κατόπιν, βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη, έβγαλαν αρκετούς δίσκους σε μια ξέφρενη πορεία στα 90’s, έχουν περιοδεύσει με τους Jesus Lizard, Rage Against The Machine, Garbage και πολλούς άλλους, και έχουν παίξει live σχεδόν σε όλο τον πλανήτη!

Μετά διαλύθηκαν, ενώθηκαν, γύρισαν όλο τον κόσμο ξανά και επέστρεψαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, αρκετά χρόνια μετά την τελευταία τους φορά, με αφορμή το Plissken Festival, για να δείξουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και δίνοντας την καλύτερη μακράν performance του festival! Οι Girls Against Boys έχουν αποδείξει πλέον ότι δικαίως έχουν χαρακτηριστεί ως μια «υπολογίσιμη δύναμη της διεθνούς μουσικής σκηνής».

Δεν έχει σημασία αν βρίσκεται σε μικρή ή μεγάλη σκηνή, με ακουστικά ή με ηλεκτρικά όργανα στα χέρια του αλλά ο McCloud διατηρεί την ικανότητά του να σε συνεπαίρνει, παρ’ ότι οι σκοτεινές μελωδίες τους λίγο έχουν να κάνουν με τα τον ηλεκτρισμό που εξέπεμπαν τα περισσότερα τραγούδια της κάθε μπάντας του.

Ο Scott McCloud είναι παλιάς κοπής rocker, ένας σαρωτικός performer επί σκηνής όπως έχουμε διαπιστώσει αρκετές φορές πια,  ένας τρομερός μουσικός και τραγουδιστής με τα γνώριμα, εκφραστικά και… υποχθόνια, φωνητικά του όπου εξακολουθούν να έχουν φανατικούς θαυμαστές, σε όλο τον κόσμο.

Σημασία μεγάλη έχει ότι είναι μοναδικός αλλά πολυδιάστατος και ξεχωριστός.  Ένας ιδιαίτερος και αυθεντικός καλλιτέχνης, με  μεγάλη αγωνία και μεγάλη χαρά. Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του αμερικάνικου σκληρού ήχου ο οποίος έχει εμπνεύσει και επηρεάσει ορδές νέων μουσικών και δημιουργών, σίγουρα θα εμφανίζεται σε κάποια πόλη κοντά σας στο τέλος του Οκτώβρη!!!

Tour Booking: Alive Art Performances


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read

 • Συνέντευξη SCOTT McCLOUD: Rockets Will Always Be Red

  Λίγο πριν την προγραμματισμένη του Ελληνική Ακουστική Περιοδεία, ο Scott McCloud βρήκε λίγο χρόνο να απαντήσει μερικές ερωτήσεις σχετικά με την επανένωση των Soulside, την ιστορία των Girls Against Boys και το εγχείρημα των Paramount Styles καθώς επίσης και για την αγάπη του για την Ελλάδα και τι να περιμένουμε από τις ακουστικές του συναυλίες.

 • Νικητές Διαγωνισμού: PLISSKEN EVENT @ Block 33

  Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του i-JUKEBOX.gr σε συνεργασία με το Block 33, για το αυριανό (5/6) Plisskën Event με τους Girls Against Boys, τους Raketkanon, τους This Is Nowhere, τους Roundlights και τους Kid Galax.

 • PLISSKEN FESTIVAL 2014 @ Ελληνικός Κόσμος, Κτίριο 56

  Όλες οι πληροφορίες για τη φετινή έκδοση του Plisskën Festival, που πραγματοποιείται στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή (6/6) και το Σάββατο (7/6).

 • Κερδίστε Προσκλήσεις: PLISSKEN EVENT @ Block 33

  Το i-JUKEBOX.gr σε συνεργασία με το Block 33, προσφέρει στους αναγνώστες του 2 ΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για το Plisskën Event της Πέμπτης 5/6, με τους Girls Against Boys, τους Raketkanon, τους This Is Nowhere, τους Roundlights και τους Kid Galax.

 • PLISSKËN 2014: Διαβάστε το full line up!

  Εντυπωσιακό και άκρως «γεμάτο» είναι το line up του φετινού Plisskën, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 6-7 Ιουνίου στην Αθήνα.