29Μαρτίου2024

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 14:22 Γράφτηκε από: 

TUXEDOMOON για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

Μια από τις σημαντικότερες μπάντες του post punk και new wave κινήματος, έρχεται τον Ιούνιο για δύο συναυλίες στο Stage Volume 1 και το Principal Club Theater.

Δελτίο Τύπου

TUXEDOMOON

TETAΡΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ PRINCIPAL CLUB THEATER ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ STAGE VOLUME 1 ΑΘΗΝΑ

Οι εμβληματικοί Tuxedomoon, θα εμφανιστούν στη χώρα μας για δύο μοναδικές συναυλίες την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 5 Ιουνίου στο Stage Volume 1 στο Μοναστηράκι για να προσφέρουν δύο ξεχωριστά βράδια στους Έλληνες fans τους.

37 χρόνια πριν στο Σαν Φρανσίσκο ξεκίνησε η μουσική διαδρομή μιας μπάντας που συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες στην ιστορία του Νεοϋορκέζικου post punk, new wave κύματος. Μια ιδιότυπη καλλιτεχνική κολλεκτίβα που επηρέασε από τους Sonic Youth μέχρι τους Radiohead και τους Depeche Mode.

Πρωτοπόροι, Ρομαντικοί, επαναστατικοί, ευφάνταστοι και βαθιά επιδραστικοί, οι Tuxedomoon μέσα από minimal ρυθμούς και ηλεκτρικές παραμορφωμένες μελωδίες ξεπήδησαν από το underground για να γίνουν ηγέτες μιας ολόκληρης σκηνής, είδωλα μιας ολόκληρης γενιάς.

“Ο μόνος κανόνας ήταν η σιωπηρή συμφωνία μεταξύ μας ότι οτιδήποτε ακούγεται σαν κάποιος άλλος, ήταν ταμπού”, έχει δηλώσει ο Steven Brown σχετικά με τον τρόπο που έγραφαν μουσική, που δεν ήταν άλλος παρά να δημιουργούν τραγούδια που δεν ακουγόταν σαν κάτι άλλο που ήδη έχει γίνει και έχει ήδη ακουστεί.

“In A Manner Of Speaking”, “Desire”, “Half Mute” “Scream With A View”, “Holy Wars”, “Ship Of Fools” και φυσικά το “No Tears” είναι μόνο κάποιες από τις επιτυχίες της μπάντας που τραγουδήθηκαν από πολλούς με μουσική τους αφετηρία το post-punk, new wave. Λάτρεις των πειραματισμών οι Tuxedomoon δε σταμάτησαν ποτέ να εξελίσσονται, βαδίζοντας σε κάθε πιθανό μουσικό μονοπάτι δίχως να χάνουν τον προσωπικό τους στυλ και την ξεχωριστή ταυτότητα τους.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να  απολαύσει τον Blaine L. Raininger, τoν Steve Brown, τον Peter Principle, τον Luc Van Lieshout και τον Bruce Geduldig των Tuxedomoon σε δύο ξεχωριστές εμφανίσεις, την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 5 Ιουνίου στο Stage Volume 1 στην Αθήνα.

*********

Principal Club Theater

Γεωργίου Ανδρέου 56

Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 428088

Stage Volume 1

Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου,

Μοναστηράκι,

Τηλ. 210 3232132

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση: 23 €

Ταμείο: 25 €

Η Προπώληση αρχίζει τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Αθήνα

Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608366

Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210‐3801464

Θεσσαλονίκη

Ticket House (ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ) Πλ. Αριστοτέλους 5

Musicland, Μητροπόλεως 102, Τηλ. 2310 264880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:

www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη δημοσιογραφική ενημέρωση απευθυνθείτε στο: press@didimusic.gr

Τηλέφωνο: 210 8820426 (εσωτερικό 2)



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read


Newsletter