18Απριλίου2024

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 15:06 Γράφτηκε από: 

BATTLE OF THE BANDS 2014 @ Eightball Live Stage: Όλες οι πληροφορίες για την 7η βραδιά!

Την προσεχή Πέμπτη (20/3) ολοκληρώνεται στο Eightball Live Stage το πρώτο κομμάτι του BATTLE OF THE BANDS 2014.

Δελτίο Τύπου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»

BATTLE OF THE BANDS 2014

@ EIGHTBALL LIVE STAGE

ΜΕΡΟΣ 7ο

Το πρώτο κομμάτι της «Μάχης των Συγκροτημάτων», μιας ευγενούς άμιλλας μεταξύ των γκρουπ, που έχει γίνει θεσμός και αποτελεί σταθμό στη διασκέδαση της νεολαίας, ολοκληρώνεται την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 στο Eightball Live Stage (Πίνδου 1 - Λαδάδικα)  της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή των DRYOCOLLAPTOR / ELSE TAURUS / EMBARGO / STINKFOOT / THE BAND SAWS / ΔΕΛΕΑΡ ACOUSTIC BAND.

Θα ακολουθήσουν δύο ημιτελικοί στις 25 και 26 Μαρτίου, στους οποίους θα διαγωνιστούν τα συγκροτήματα, που προκρίθηκαν στις προηγούμενες διοργανώσεις. Τα έξι γκρουπ που θα βγουν πρώτα από τις δυο βραδιές, θα διαγωνιστούν στο μεγάλο τελικό, η ημερομηνία του οποίου δεν έχει οριστεί ακόμη από την οργανωτική επιτροπή.

*********

Το BATTLE OF THE BANDS 2014 διεξάγεται με ώρα έναρξης στις 20:00 και με τους εξής όρους:

- Κάθε φορά διαγωνίζονται 4 ή 5 συγκροτήματα, που ερμηνεύουν 6 κομμάτια το καθένα με ελεύθερο ρεπερτόριο (δικές τους συνθέσεις ή  διασκευές) χωρίς κανένα περιορισμό στο είδος της μουσικής.

- Το κοινό ψηφίζει ένα από αυτά γράφοντας το όνομά του στο πίσω μέρος του εισιτηρίου εισόδου  και ρίχνοντάς το σε κάλπη. Τα αποτελέσματα εκδίδονται αμέσως μετά τη λήξη της συναυλίας. 

- Για τα συγκροτήματα, που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό έχει εξασφαλιστεί επί πλέον προβολή ως εξής:

• Μετάδοση των τραγουδιών τους από το διαδικτυακό ραδιόφωνο SUMMER RAIN ROCK RADIO.

• Μετάδοση video clip (εφ’ όσον έχουν) από τη web TV του διαδικτυακού ραδιοφώνου των «φίλων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης».

• Πλήρες ρεπορτάζ της συναυλίας με φωτογραφίες και βιογραφικό του κάθε συγκροτήματος δημοσιεύεται στο i-JUKEBOX.gr, με τη στήριξη του οποίου πραγματοποιείται ο διαγωνισμός, και στην ομάδα του Facebook BATTLE OF THE BANDS THESSALONIKI.

*********

Χορηγοί του BATTLE OF THE BANDS 2014 είναι η εταιρία MUSIC FACTORY ENTERTAINMENT (Γρηγορίου Λαμπράκη 246, Άνω Τούμπα) που δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και ψυχαγωγίας, τα μουσικά όργανα ΡΙΧΑΡΔΟΣ (Παπαναστασίου 76 και 69 & Κωνσταντινουπόλεως 27) και τα στούντιο MAGNANIMUS (Μητροπόλεως 129), JAM (Αρτέμιδος 60), RED STUDIO (Σαρανταπόρου 29), REVOLVER (Ικτίνου 18) και EASTSIDE (23ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου).

Το BATTLE OF THE BANDS 2014 διοργανώνεται με τη στήριξη του i-JUKEBOX.gr και της ‘OVER THE TOP’ PROMOTION, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το SUMMER RAIN ROCK RADIO.

* Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στο jnegris@otenet.gr ή το 6944 59-75-05.

BATTLE OF THE BANDS 2014 - Part 7

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, Eightball Live Stage

Ώρα έναρξης: 20.00 / Είσοδος με μπύρα: 6€

Συμμετέχουν οι:

DRYOCOLLAPTOR

ELSE TAURUS

EMBARGO

STINKFOOT

THE BAND SAWS

ΔΕΛΕΑΡ ACOUSTIC BAND

Facebook Event: www.facebook.com/events/827529910594361

*********

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

DRYOCOLLAPTOR

Οι Dryocollaptor είναι μια hard rock μπάντα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2012 και αφιέρωσαν έναν χρόνο γράφοντας δικές τους συνθέσεις με επιρροές κυρίως από blues και rock συγκροτήματα. Το Νοέμβριο του 2013 ηχογράφησαν δύο demo κομμάτια και μέσα στο 2014 αναμένεται να πραγματοποιήσουν πολλές live εμφανίσεις και να ηχογραφήσουν το πρώτο τους album.

Τα μέλη του συγκροτήματος:

Κοσμάς Ρίστας - φωνή

Θέμης Παπαπαναγιώτου - τύμπανα

Στέφανος Όροβας - κιθάρα

Ανδρόνικος Ανδρονικίδης - κιθάρα

Νέστορας Ρίζος - μπάσο

http://www.facebook.com/pages/Dryocollaptor/1416687085232443

http://www.youtube.com/watch?v=DMDOTKdZ3w0

ELSE TAURUS

Οι ElseTaurus είναι μια πενταμελής μπάντα από την Θεσσαλονίκη. Τα μουσικά ακούσματα, με τα οποία πορεύονται, είναι stoner rock, rockabilly, rock n roll. Η μπάντα, αν και νεοσύστατη, μετράει ήδη ένα live στο ενεργητικό της. Το πρόγραμμα των ElseTaurus αποτελείται από διασκευές, αλλά και δικά τους κομμάτια, τα οποία με τον καιρό καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος.

Η σύνθεση:

Κωνσταντίνος Γεωργιάδης  (vocals, bass)

Πούλιος Καραλάζος  (bass, guitar, vocals)

Άγγελος Πασχαλίδης  (guitar, bass)

Βασίλης Κουντουράς (guitar)

Γιώργος Μίκος (drums)

http://www.facebook.com/ElseTaurus

EMBARGO

Οι Embargo είναι μια instrumental μπάντα με Heavy και Stoner Rock ήχους. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και το πάθος για την μουσική.

Έχουν πάρει μέρος σε αρκετές σχολικές και εξωσχολικές εκδηλώσεις, καθώς και σε κάποια φεστιβάλ, αφήνοντας  πολύ καλές  εντυπώσεις. Τα ακούσματά τους αποτελούνται κυρίως από Pink Floyd, Led Zeppellin, Guns Ν’ Roses, AC/DC, Karma To Burn, Kyuss, System of A Down και Tool.

Επιπλέον το συγκρότημα  έχει ασχοληθεί και με την σύνθεση δικών του κομματιών. Παρότι στους Embargo αρέσει η instrumental μουσική βρίσκονται ακόμα στην αναζήτηση μιας φωνής που να ταιριάζει στο είδος της μουσικής, που ερμηνεύουν.

Τους Εmbargo αποτελούν οι:

Alex Chrima (12 ετών), ντραμς

Johnny Chrima (14 ετών), κιθάρα

Harry Nill (14 ετών), κιθάρα

Ψηλός (14 ετών), μπάσο

http://www.facebook.com/embargomusicband

http://www.youtube.com/watch?v=zGmvHd-1uok

STINKFOOT

Οι Stinkfoot δημιουργήθηκαν στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης με σκοπό να παίξουν σε μία μόνο συναυλία, για τα Χριστούγεννα. Άρχισαν απλά με διασκευές, αλλά μετά από τη συναυλία κατάλαβαν πως ταιριάζουν πολύ, και συνέχισαν να βρίσκονται, να παίζουν, και να γράφουν τραγούδια. Η ήχος τους συμμερίζεται τα στοιχεία της κλασικής rock, με λίγα στοιχεία metal, αλλά και επιρροές από blues.

Έχουν πάρει μέρος στις ακόλουθες συναυλίες:

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στην πλατεία της Νέας Μηχανιώνας 21/12/13

• Συναυλία στο θέατρο Κάππα στο πλαίσιο του Thermaikos Music Festival 2014

Τα μέλη:

Θανάσης Βαρσαμάς: Φωνή

Θοδωρής Κάλφας: Κιθάρα

Νίκος Μαχαιράς: Κιθάρα, Μπάσο

Ράμι Αλμπελμπέισι: Κιθάρα, Μπάσο

Τάσος Καραγιαννόπουλος: Ντραμς

http://www.facebook.com/StinkFootBand

THE BAND SAWS

Οι Band Saws δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2011 από το Χάρη Γουσγουριώτη, για να πάρουν μετά από διάφορες αλλαγές την τελική τους μορφή τον Νοέμβριο του 2013.

Είναι επηρεασμένοι πολύ από ροκ ελληνικά και ξένα ακούσματα άλλων δεκαετιών, κάτι όμως που δεν τους περιορίζει στο να παίζουν και πιο καινούρια κομμάτια. Ιδιαίτερη έφεσή τους, ο πειραματισμός και οι διασκευές κομματιών.

Τα μέλη:

Βίλυ Φεσσατίδου - φωνή

Μπάμπης Έξαρχος - κιθάρα και φωνή

Χάρης Γουσγουριώτης - κιθάρα και φωνή

Νίκος Τσώνος - μπάσο

Φώτης Χριστόπουλος - ντραμς

http://www.facebook.com/groups/thebandsaws

http://www.youtube.com/watch?v=QBdLZME31SU

ΔΕΛΕΑΡ ACOUSTIC BAND

Οι Δέλεαρ είναι ένα τριμελές ακουστικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 από τρεις νεαρούς φοιτητές με πάθος για τη μουσική.

Ο Θωμάς (κιθάρα) και η Κατερίνα (φωνή) μέσω μιας μουσικής αγγελίας, αφού συμπλήρωσαν την παρέα με την προσθήκη του Σταύρου (κιθάρα), ένωσαν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους και άρχισαν τις πρώτες πρόβες. Το πολύ καλό κλίμα και η αγάπη τους για τις ζωντανές εμφανίσεις δεν άργησε να τους φέρει σε μουσικές σκηνές και bar της πόλης. Το ζεστό και παρεϊστικο κλίμα είναι αυτό που τους διακρίνει και ωθεί το κοινό να σιγοτραγουδήσει τα κομμάτια τους.

Το ρεπερτόριό τους είναι ελληνικό ροκ και έντεχνο. Οι επιρροές τους είναι Νατάσσα Μποφίλιου, Ζουγανέλη, Αρβανιτάκη, Τσαλιγοπούλου, Στόκας, Μπλε, Πυξ Λαξ, Πορτοκάλογλου, Μαραβέγιας, Σιόλας.

Η σύνθεση:

Κατερίνα Μάτσου (φωνή)

Θωμάς Αποστολίδης (ακουστική 12χορδη, φωνητικά)

Σταυρός Στόικος (ακουστική 6χορδη, φωνητικά)

http://www.facebook.com/delear.1

http://www.facebook.com/photo.php?v=564290643657565



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

  • Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue

    Από την ώρα που είχε ανακοινωθεί αυτή εδώ η συναυλία (έναν χρόνο πριν είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια), το καλεντάρι είχε μια βαθιά μαύρη κουκκίδα, που περίμενε καρτερικά να σβήσει.

Also Read


Newsletter