Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 13:35 Γράφτηκε από: 

UNIDA: Έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Οι Unida του John Garcia έρχονται τον Ιούνιο στην Αθήνα, για μια μοναδική βραδιά στο An Club.

Aκολουθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Η Trailblazer Records και η Evacuate Productions περήφανα παρουσιάζουν

UNIDA live στην Αθήνα

+ guest

26 Ιουνίου 2014

Για μία μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα

An Club (Σολωμού 13-15, Αθήνα)

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ LAB & RHYTHM RECORDS. ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 20 € - ΤΑΜΕΙΟ 25€

*********

Οι Unida είναι αναμφισβήτητα μία από τις μπάντες με το μεγαλύτερο cult status στην Αμερικάνικη stoner/ desert rock σκηνή των late ‘90s και early ‘00s.

Η παρουσία του τεράστιου John Garcia (Kyuss, Hermano, Slo Burn, Sons of Kyuss) πίσω από το μικρόφωνο είναι ίσως ο βασικότερος, αλλά σίγουρα όχι ο μοναδικός λόγος που τους προσδίδει το κύρος και την βαρύτητα που τους συνοδεύει στην –γεμάτη σκαμπανεβάσματα- πορεία τους από το split με τους Σουηδούς θρύλους Dozer και εκείνο το επίσης θρυλικό “Coping with the Urban Coyote” του 1999, μέχρι και σήμερα.

Η συμμετοχή άλλων μεγάλων ονομάτων του σκληρού ήχου στην σύνθεση της μπάντας κατά καιρούς, όπως αυτά των Scott Reeder (μπάσο Kyuss, The Obsessed) και Paul Gray (touring μπασίστας, επίσης μέλος των Slipknot) έρχεται απλά να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω.

Το μεγάλο φιάσκο που τους σκάρωσαν οι πολυεθνικές δισκογραφικές, αναβάλλοντας επ’ άπειρον την κυκλοφορία του, πλέον μυθικού στους stoner κύκλους, αλλά ακόμα επίσημα ακυκλοφόρητου “The Great Divide” του 2001, τους έριξε προσωρινά σε δημιουργικό λήθαργο, περιορίζοντας την δισκογραφική τους δραστηριότητα σε συμμετοχές σε συλλογές και την συναυλιακή τους δραστηριότητα σε περιορισμένα shows εδώ κι εκεί.

Οι ιθύνοντες νόες του σχήματος φρόντισαν στο μεταξύ να γράψουν την δική τους ιστορία στην σκηνή, χωρίζοντας προσωρινά τους δρόμους τους και δημιουργώντας ο καθένας το δικό του μουσικό σχήμα (ο John Garcia τους Hermano και οι Arthur Seay και Miguel Cancino τους House of Broken Promises), το καθένα με τις δικές του ξεχωριστές επιτυχημένες στιγμές.

Σήμερα, 15 χρόνια μετά από το mind-blowing (ελλείψει καλύτερης ελληνόφωνης περιγραφής) “Coping with the Urban Coyote”, οι Unida επιστρέφουν, έχοντας ανακοινώσει ήδη την συμμετοχή τους στο γαλλικό Hellfest του 2014 όπως και ετοιμάζοντας μία Ευρωπαϊκή περιοδεία που θα περάσει –για πρώτη φορά στην ιστορία της μπάντας και για ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ εμφάνιση- από την χώρα μας την Πέμπτη 26 Ιουνίου, 2014.

Αυτόν τον Ιούνιο λοιπόν, αψηφήστε το ελληνικό καλοκαίρι, εξοπλιστείτε με την καλύτερή σας διάθεση και ελάτε στο Αθηναϊκό An Club, αφήνοντας τους Unida να σας ταξιδέψουν στην δική τους μουσική έρημο, με τις fuzzy κιθάρες και τους groovy ρυθμούς τους σηματοδοτώντας ένα από τα μεγαλύτερα come-back στην ιστορία του Αμερικάνικου heavy rock ήχου.

*********

Facebook Event: www.facebook.com/events/272398852935804



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

Also Read