29Μαρτίου2024

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 19:25 Γράφτηκε από: 

Last Details (updated): Fates Warning σε Θεσσαλονίκη + Αθήνα!

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Fates Warning, επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα για δύο μοναδικές συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Το πρόγραμμα των συναυλιών (updated):

Σάββατο 19 Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη / Eightball Live Stage

Doors open: 20:00

WARDRUM: 21:00 – 21:40

FATES WARNING: 22:10

Κυριακή 20 Οκτωβρίου – Αθήνα (Fuzz Live Music Club)

Doors open: 20:00

PARTHIAN SHOT: 20:30 – 21:00

THE SILENT WEDDING: 21:15 – 21:45

FATES WARNING: 22:15

Δελτίο Τύπου

OI ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ PROGRESSIVE METAL ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

Μέσα στο πέρασμα του χρόνου, οι Fates Warning έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με τους Έλληνες οπαδούς τους, σχέση που ανανεώνεται  με κάθε εμφάνιση του αμερικάνικου σχήματος στη χώρα μας. 

Στις σπάνιες ευρωπαϊκές τους περιοδείες οι Fates κάνουν πάντα μία τουλάχιστον στάση στην Ελλάδα, προσφέροντας στους φίλους τους progressive metal υψηλών προδιαγραφών και δημιουργώντας αυτό το μοναδικό συναίσθημα που μόνο ως “Fates Warning Eμπειρία” μπορεί να περιγραφεί.

Οι Fates Warning δημιουργήθηκαν από τον ελληνικής καταγωγής κιθαρίστα Jim Matheos στο Connecticut των ΗΠΑ, στις αρχές τις δεκαετίας του ’80, και από τον πρώτο τους δίσκο (“Night on Broken”, 1984) και μετά, παρουσίασαν τεράστια άλματα εξέλιξης οδηγώντας τη μουσική τους σε νέους κάθε φορά δρόμους και αποτέλεσαν συγκρότημα-πρότυπο στο progressive heavy metal.

Οι δίσκοι που ακολούθησαν, “The Spectre Within” (1985) και “Awaken the Guardian” (1987), είναι αριστουργήματα αυτού που αποκαλείται U.S. metal και από την έλευση του τραγουδιστή Ray Alder και την κυκλοφορία του “No Exit”, αποθεώθηκαν ως ένα από τα πλέον ευρηματικά και πρωτότυπα metal σχήματα όλων των εποχών. Το σερί των αριστουργημάτων συνεχίζεται με το “Perfect Symmetry” (1989), το λατρεμένο “Parallels” (1991) και το “Inside Out” (1994).

To 1997 κυκλοφορεί ο πιο πειραματικός, ατμοσφαιρικός και για πολλούς καλύτερος δίσκος τους, το “A Pleasant Shade of Gray” για να τον διαδεχτούν δύο ακόμα αριστουργήματα, τα “Disconnected” (2000) και “FWX” (2004).

Φέτος, 9 χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά, οι Fates κυκλοφορούν το πολυαναμενόμενο νέο τους δίσκο με τίτλο “Darkness in a Different Light” και στα πλαίσια της περιοδείας που θα πραγματοποιήσουν, θα είναι και πάλι συνεπείς απέναντι στους Έλληνες φίλους τους, δίνοντας 2 shows σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, όπου είναι βέβαιο πως η “Fates Warning Eμπειρία” θα σημαδέψει και πάλι όσους τυχερούς τη βιώσουν.

Τη συναυλία της Θεσσαλονίκης θ’ ανοίξουν οι Wardrum και της Αθήνας οι The Silent Wedding και οι Parthian Shot.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 20€ μέχρι και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου25€ από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και την ημέρα της συναυλίας (και στο ταμείο).

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

ΑΘΗΝΑ: Public, Metal Era, No Remorse, Monsterville, Top Man

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Public, Steel Gallery, Nephilim, MusicLand

ONLINE: www.viva.gr/tickets/music/fates-warning



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read


Newsletter