01Οκτωβρίου2020

Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2013 17:38 Γράφτηκε από: 

B.D.Foxmoor + Jahcoustix στο Στρατόπεδο Κόδρα!

Ο ηγέτης των Active Member, B.D.Foxmoor, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη παρέα με τον reggae artist συνεργάτη του, Jahcoustix. Περισσότερες πληροφορίες παρακάτω.

JAZZ & WORLD TRANSFORMATIOΝS

B.D. Foxmoor & Jahcoustix

στα πλαίσια εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Παρά Θιν’Αλός» του Δήμου Καλαμαριάς

ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΔΑΣΑΚΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΚΟΔΡΑ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ)

O B.D.Foxmoor ασχολείται με το hip-hop από το 1979. Οι Active Member, είναι το γκρουπ που δημιούργησε το 1992 και σήμερα αποτελείται από τον B.D.Foxmoor και τη Sadahzinia. Την ίδια χρονιά δημιούργησε τη Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη «Διαμαρτυρία».

Στη συνέχεια συγκέντρωσε και οργάνωσε έναν πυρήνα ανθρώπων, τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο ήταν κάτι που δε χώραγε ή δεν ταίριαζε στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. H Freestyle Productions έπαψε να υφίσταται με την έννοια της εταιρίας, και πλέον αποτελεί το όνομα μιας γενικότερης παρέας.

Έκτοτε ο B.D.Foxmoor αποφάσισε να βαφτίσει το hip-hop που εκπροσωπούσε κάπως αλλιώς, προκειμένου να το διαφοροποιήσει από αυτό που κυκλοφορούσε στις Η.Π.Α. Το ονόμασε, λοιπόν, Low Bap, προσδιορίζοντας ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή.

Έχει συμμετάσχει στην κυκλοφορία 120 δισκογραφικών δουλειών. Έκανε παραγωγή σε 1000 κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει, ενώ έχει γράψει στίχους και τραγουδήσει στα περισσότερα από αυτά. Ο B.D.Foxmoor και οι Active Member δίνουν το στίγμα τους και δρουν καταλυτικά για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που νιώθουν να εξελίσσονται γύρω τους.

Jahcoustix

O πολυταξιδεμένος νομάς καλλιτέχνης της reggae από την Γερμανία που ήδη μέσα σε 10 χρόνια έχει κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ κι έχει στο ενεργητικό του πάνω από 1000 live εμφανίσεις. Συνεργάζεται ήδη με τον B.D.Foxmoor για δύο διαφορετικά project. O B.D.Foxmoor δήλωσε πρόσφατα ότι η παγκόσμια reggae κοινότητα βρήκε στο πρόσωπο του Jahcoustix τον χαμένο της ήρωα, έναν τροβαδούρο του φωτός.

Πληροφορίες:

Δασάκι Στρατοπέδου Κόδρα, Καλαμαριά

Έναρξη: 21:00

Τηλ.: 2310 365425, 2310 441601

Είσοδος: 7€

E-ticket: http://panicart.eventbrite.com/

Fb page: https://www.facebook.com/Panic.art.festival

Επιμέλεια παραγωγής: Kazandb

Με την υποστήριξη: «Επί Σκοπόν»

Facebook Event: www.facebook.com/events/564132736955713/?ref=14E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter