25Απριλίου2024

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 19:58 Γράφτηκε από: 

2ο DjangoFest Gypsy Jazz Festival στο Block 33! Με την υποστήριξη του i-jukebox.gr!

Το 2ο Gypsy Jazz Festival, DJANGOFEST έρχεται στη Θεσσαλονίκη στην καρδιά της άνοιξης, την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στο Block 33!

Το DJANGOFEST ανοίγοντας τους ορίζοντές του και ξεφεύγοντας από τα πλαίσια μιας συναυλίας, οργανώνει για φέτος μια ολοήμερη γιορτή με πολύμορφες δράσεις για μικρούς και μεγάλους!

Αφήγηση παραμυθιού και κατασκευαστικό παιχνίδι για παιδιά, δωρεάν μαθήματα χορού για παιδιά και ενήλικες, συζήτηση-συνέντευξη τύπου με θέμα τη gypsy jazz στην Ελλάδα, προβολές, έκθεση χειροποίητων μουσικών οργάνων, dj set και ελεύθερο jamming καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Και φυσικά συναυλίες με σχήματα από όλη την Ελλάδα!!

Την εκδήλωση πλαισιώνει και η «Επίδειξη ρούχων swing Ελένης Χασιώτη - Speakeasies swing band live»!

Η gypsy jazz κοινότητα ενώνει τις δυνάμεις της για μια αξέχαστη μέρα!

2ο Gypsy Jazz Festival, DJANGOFEST

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2013

Kυριακή 19 Μαΐου 2013

BLOCK 33

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ I-JUKEBOX.GR

Συμμετέχουν:

Gadjo Dilo [Live]

Diminuita [Live]

Speakeasies Swing Band [Live]

Je swing featuring Στέργιος Λούστας [Live]

Swing ‘till you drop [Live]

Art Manouche [Live]

Jazz Noir [Live]

------------------------------------------------------------------------------ 

Lindy Hop Greece [μάθημα χόρου]

Jitterbugs [μάθημα χορού για παιδιά, dj set]

Leveller Guitars [εκθέση χειροποίητων μουσικών οργάνων]

Σπύρος Μαμάης [έκθεση χειροποίητων μουσικών οργάνων]

Ελένη Χασιώτη [Επίδειξη swing ρούχων]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Η ομάδα παιδικού παιχνιδιού του Block 33 σε συνεργασία με την ομάδα συντονισμού του Djangofest.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με πρωτοβουλία και οργάνωση των μουσικών, αλλά και άλλων ομάδων που αγαπούν τη gypsy jazz, καθώς και με την υποστήριξη της plenty projects.

DJANGOFEST Θεσσαλονίκη 2013

Κυριακή 19/5/2013

Οι δραστηριότητες ξεκινούν από τις 15.00

BLOCK 33

Προπώληση & Internet: 6 ευρώ (Ticket House, Rover Bar)

Στην πόρτα: 8 ευρώ

Συμμετέχοντες με αλφαβητική σειρά:

*ART MANOUCHE (Kαβάλα)

Οι aRt manouCHe δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2012, στην πόλη της Καβάλας. Διασκευάζουν ελληνικά τραγούδια, φιλτράροντας τα, υπό τον ρυθμό και το ύφος του τσιγγάνικου swing. Στο φεστιβάλ, έχουν τη χαρά, να συμπράξουν, με έναν αξιόλογο μουσικό,τον Λευτέρη Τσικουρίδη με την κιθάρα του.

Αποτελούνται από τους:

Νάκης Πετρόπουλος-κιθάρα

Δημήτρης Στογιάννος-κιθάρα

Κώστας Παπανικολάου-κοντραμπάσο

Γιώργος Φίτσιος-τρομπέτα.

Μαζί τους η Χρύσα Παπαδοπούλου με τη φωνή της.

*DIMINUITA (Aθήνα)

www.diminuita.com

Με αρχή το 2007, oι Diminuita έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και από το 2010 ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και στην Ευρώπη (με εμφανίσεις σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Πολωνία, Γερμανία) με κορύφωση την εμφάνιση τους στο Django@Liberchies Festival στη γενέτειρα του D.Reinhardt στο Βέλγιο και τη συμμετοχή τους στο International Gypsy Jazz Meeting στο Wroclaw της Πολωνίας το 2012.

Διασκευές συνθέσεων του Django Reinhardt και άλλων συνθετών της εποχής καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος, από τον πρώτο τους επίσημο δίσκο με τίτλο “a-rhythmology” (2011) με έμφαση στον καθαρό, φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων και στην ελευθερία της μουσικής, αυτοσχεδιαστικής έκφρασης. Με τον αέρα του swing κι αρμονικές αναφορές στο  bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, αλλά και ρυθμική ευελιξία.

Γιώργος Παπαδογιάννης κιθάρα

Έφη Σαράντη κιθάρα

Κώστας Πατσιώτης κοντραμπάσο

*GADJO DILO (Aθήνα)

To συγκρότημα “Gadjo Dilo” ζωντανεύει τη manouche gypsy swing μουσική παράδοση, μέσα από μοναδικές εκτελέσεις κομματιών του θρυλικού κιθαρίστα Django Reinhardt.

Η καλλιτεχνική πορεία αυτού του μοναδικού τσιγγάνου, εμπνέει με τη φλόγα της περιπέτειας τους Gadjo Dilo, οι οποίοι, εδώ και τέσσερα χρόνια, συνδυάζοντας την παραδοσιακή gypsy jazz με την Ελληνική μουσική παράδοση, δημιούργησαν την δική τους εκδοχή, δίνοντάς της τον τίτλο “Manouche De Grec”.

Σε όσους, μάλιστα, θεωρούν ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος μουσικής λένε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως με τη μουσική που παίζουμε συμβάλουμε στην ομορφιά που τόσο έχουμε ανάγκη να δούμε γύρω μας. Αυτή η ανθρώπινη ανάγκη είναι μεγαλύτερη από την εξοικείωση. Άλλωστε η επιρροή αυτής της μουσικής στην Ελληνική μουσική των δεκαετιών 50’-60’ είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να είναι οικείο άκουσμα για μας τους Έλληνες».

Σωτήρης Πομώνης: κιθάρα

Κώστας Μητρόπουλος: κιθάρα

Νικος Βλάχος: Kοντραμπάσο

Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: Βιολί

Γιώργος Τσιατσούλης: Ακορντεόν

Ιλιάνα Τσαπατσάρη: φωνή

Links:

http://www.in-art.gr/details.aspx?t=2&id=84&pn=0

http://www.facebook.com/GadjoAthens

*JAZZ NOIR (Τρίκαλα)

Το ρεπερτόριό των Jazz Noir περιλαμβάνει διασκευές από κλασικά jazz και latin κομμάτια της διεθνούς μουσικής σκηνής καθώς επίσης και της γαλλικής swing (gypsy jazz) μουσικής. Οι Jazz Noir με τις εμφανίσεις τους σκοπό έχουν να δώσουν στο κοινό τους τη δυνατότητα προσέγγισης  των συγκεκριμένων μουσικών ειδών μέσα από το προσωπικό τους πρίσμα, προτείνοντας συγχρόνως και  κάτι διαφορετικό στα μουσικά δρώμενα της πόλης των Τρικάλων και όχι μόνο...

Μάριος Παπαστάθης (κιθάρα)

Ορέστης Κρικώνης (κιθάρα, βιολί)

Αριάδνη Τσιρίδου (φωνή)

*JE SWING & Στέργιος Λούστας (Αθήνα & Θεσσαλονίκη)

www.jeswing.com

Ορχηστρικές διασκευές σε γνωστούς τσιγγάνικους σκοπούς (και όχι μόνο), παιγμένες με σεβασμό στον ακουστικό ήχο αλλά και την παιχνιδιάρικη διάθεση του swing manouche. Με διασκεδαστικούς αυτοσχεδιασμούς και διάθεση άλλοτε εύθυμη κι άλλοτε νοσταλγική, οι Je swing σκαλίζουν το ρεπερτόριο του θρυλικού Django Reinhardt και σας προσκαλούν για χορό!

Αντώνης Αρφάνης (κιθάρα)

Γιώργος Χρονόπουλος (κιθάρα)

Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν)

Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο)

Την παρέα τους συμπληρώνει ο Στέργιος Λούστας (βιολί)

*SWING TILL YOU DROP (Θεσσαλονίκη)

Οι Swing till you Drop ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2011 από τον Γιάννη Βακαλούδη (κιθάρα) και τον Χρήστο Κοσίδη (βιολί) ως ντουέτο, με εμφανίσεις σε διάφορα cafe και άλλους κοινωνικούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Το όνομα προέρχεται από το, συχνά, τρίωρο live πρόγραμμα και μπορεί να αποδοθεί στα ελληνικά ως «Swing μέχρι τελικής πτώσεως».

Συνεργάστηκαν με διάφορες ομάδες χορού, όπως την Lindy Hop Greece, τους Jitterbugs, Roffa Swing Rotterdam, αλλά και με πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς. Σημεία αναφοράς της μουσικής πορείας του σχήματος ήταν τα ταξίδι/tour στην Ολλανδία και στην Γαλλία των χειμώνα 2012-2013.

Τον τελευταίο καιρό το ντουέτο προσέθεσε «επίσημα» στο ενεργητικό της τον κοντραμπασίστα και από καιρό πριν συνεργάτη, Μηνά Βακαλούδη και συνεργάζεται πολύ συχνά με την τραγουδίστρια Μαρίνα Δονικιάν. Η μπάντα έχει ξεκινήσει ηχογραφήσεις και υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα εκδώσει δίσκο με διασκευές και πρωτότυπες  συνθέσεις της μπάντας.

Γιάννης Βακαλούδης - κιθάρα

Μηνάς Βακαλούδης - κοντραμπάσσο

Χρήστος Κοσίδης - βιολί

Μαρίνα Δονικιάν – τραγούδι

*SPEAKEASIES SWING BAND (Θεσσαλονίκη)

Οι “Speakeasies’ Swing Band!” δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. H πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο 2010 στο event SwigALONICA. Έκτοτε ακολούθησαν αρκετές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Σε συναυλιακούς χώρους, μπαράκια, φεστιβάλ, αλλά και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ξεχωρίζουν οι συνεργασίες τους με το Lindy Hop Greece (SwingALONICA & Swing’n’Swim), το Live on Cooradio, η εμφάνιση στο Ράδιο Αρβύλα και στο Πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα της ΕΤ3 το 2011~2012. Τα support στους Cherry Poppin’ Daddies και Parov Stelar Band, αλλά και οι εμφανίσεις τους στο Street Party για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης ως ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014 στο Λευκό Πύργο, στην τελετή έναρξης των 46ων Δημητρίων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Μουσικής στο Βαφοπούλειο Ίδρυμα, αλλά και οι εμφανίσεις τους εκτός Ελλάδας, στο Hep Cat’s Holiday στο Sommerset της Μ. Βρετανίας και στο 15o Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μπάνσκο στη Βουλγαρία.

Τον Μάρτιο του 2011 γράφουν το πρώτο δικό τους κομμάτι “Bright Lights Late Nights” με σκοπό τη δημιουργία ενός μουσικού βίντεο. Στο τέλος της ίδια χρονιάς επαναλαμβάνουν το ίδιο πείραμα με αποτέλεσμα ένα νέο βίντεο, το “Black Swamp Village” στο οποίο εκτός των άλλων συμμετέχουν και οι διεθνούς φήμης χορευτές Kevin St. Laurent & Jo Hoffberg. Έτσι, τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά “Bathtub Gin” ενώ συγχρόνως με το κομμάτι τους “Bright Lights Late Nights” συμμετέχουν στη Γερμανική συλλογή “Swing Style Vol.3”.

Κατερίνα Σισίννι - Φωνητικά

Πάνος Καρνούτσος - Ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Νταλιάνης - Ακουστική κιθάρα

Πάνος Βουλγαράκης - Κοντραμπάσο

Μανώλης Σταματιάδης - Πιάνο

Ηλίας Γκίρμπας - Κλαρινέτο, Σαξόφωνο

Θάνος Αναγνωστόπουλος - Βιολί

Στέργιος Κόιας - Κρου

*LINDY HOP GREECE (Θεσσαλονίκη)

www.lindyhop.gr

Τον Οκτώβρη του 2006 το Lindy Hop ήρθε και στην Ελλάδα-και το έφεραν πρώτοι οι Lindy Hop Greece!

Με μαθήματα, σεμινάρια, swing parties, συμμετοχές σε καλλιτεχνικά φεστιβάλ, παραστάσεις και shows σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, διεθνείς συμμετοχές σε φεστιβάλ και workshop του εξωτερικού, καθώς και με συνεργασίες με συγκροτήματα όπως Caravan Palace, Parov Stelar Band, Rhythm Junkies, κ.α. και τοπικές μπάντες, φέρνει τη swing ατμόσφαιρα στην Ελλάδα!

Στο DJANGOFEST θα πραγματοποιήσουν ανοιχτό μάθημα χορού και θα μας συντροφέψουν με το αδιάκοπο κέφι τους!

*JITTERBUGS skg (Θεσσαλονίκη)

https://www.facebook.com/profile.php?id=100003390637615&ref=ts

Ομάδα καλλιτεχνικής έκφρασης από τη Θεσσαλονίκη με βίνταζ και ρετρό επιρροές.

Mέσα από τη ρετρό ματιά των “Jitterbugs” το Θέατρο, η Λογοτεχνία, ο Κινηματογράφος και το Design συναντούν τη Μουσική Swing, και το Χορό Jive late 40s, το Boogie Woogie, Doo Wop αλλά και το Rock n Roll, σε μοναδικά events, happenings, Dance Workshops και Performances.

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στην κουλτούρα στα τέλη του ‘30 έως και τα μέσα του ‘50, με κύριο άξονα την εποχή του Μεγάλου πολέμου στη δεκαετία του ‘40, με σκοπό την προώθηση της στο ευρύ κοινό της πόλης της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Τους Jitterbugs αποτελούν οι Ilias “Cool Cat” K, Miss Petitfour και η Bitter Bee Dame! Στο DJANGOFEST αναλαμβάνουν το dj-set και το μάθημα χορού για παιδιά, «τα πρώτα βήματα του lindy hop!».

*Εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων Σπύρου Μαμάη (Αθήνα)

www.santouri.gr

*Leveller Guitars (Αγρίνιο)

www.levellerguitars.com

*Ελένη Χασιώτη (Θεσσαλονίκη)

Επίδειξη ρούχων swing Ελένης Χασιώτη - Speakeasies swing band live

https://www.facebook.com/eleni.hasioti

Δελτίο Τύπου 



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read


Newsletter