28Οκτωβρίου2020

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 17:47 Γράφτηκε από: 

Νότες Ελπίδας: Είμαστε Όλοι Μαζί για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης

Το Thessaloniki City Guide σε συνεργασία με την Kazandb διοργανώνει τη φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση «Νότες Ελπίδας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, στον χώρο της Ζωντανής Μαύρης Τρύπας στα Λαδάδικα. Τα έσοδα των εισιτηρίων θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση του Συλλόγου στην προσπάθειά του για παροχή βοήθειας και υποστήριξη της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ασθενών του.

Στην προσπάθεια αυτή, συντελούν με τη συμμετοχή τους μουσικά σχήματα - μπάντες της πόλης, με το γενικό σύνθημα «Νότες Ελπίδας: Είμαστε όλοι μαζί».

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ζωντανή Μαύρη Τρύπα

Συμμετέχουν φιλικά οι:

Νίκος Κατσίκας

Κρουστόφωνο

Γιώργος Οικονόμου

Ραχήλ Τσελεπίδου & Γιάννης Κυρατσός

Broken Tempo

Da Calmο

Lemonade on Stage

Natassa Mare & Lakis Tzimkas 4tet

Pure

Zak Stefanou & Chroma

http://www.thessalonikicityguide.gr/index.php?MDL=pages&SiteID=3719

Διοργάνωση:

ThessalonikiCity Guide

URL: www.thessalonikicityguide.gr

facebook account: https://www.facebook.com/thessalonikicityguide

facebook page: https://www.facebook.com/thessalonikicityguidepage

twitter: https://twitter.com/thesscityguide

youtube channel: https://www.youtube.com/user/thesscityguide

Kazandb

http://kazandblog.blogspot.com

facebook group: kazandB [ live concerts at mylos club thessaloniki ]

facebook page: http://www.facebook.com/mavritrypa

youtube: kazandbtv

twitter: kazandb

myspace: kazandb

Χώρος:

Ζωντανή Μαύρη Τρύπα (Πρώην Αγκάθι)

Βαΐου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα

Τηλ. κρατήσεων: 2310510081, 2310514514, 6949950530

https://www.facebook.com/mavritrypa

Στοιχεία εκδήλωσης:

Ώρα έναρξης: 20:00

Εισιτήριο θεάματος: 6 €

Το εισιτήριο εισόδου δεν περιλαμβάνει ποτό.

Τιμές ποτών ειδικά για την εκδήλωση:

Μπύρα: 4 €

Ποτό: 7 €

Μήνυμα κας Περσεφόνης Μήττα

Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης

Ας το ακούσουν όλοι:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΝΑΙ ΦΙΛΟΙ μου είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε δυστυχώς μες στη χειρότερη οικονομική δύνη που αντανακλά άμεσα πάνω μας. Γι’ αυτό πρέπει και επιβάλλεται να είμαστε όλοι μαζί. Για πολλοστή φορά θα πω ότι η κοινωνία μας περνάει μια βαθιά κρίση που εκδηλώνεται σ’ όλα τα επίπεδα.

Άμεσα όμως είμαι πεπεισμένη πως δεν μας σκοτώνει ο καρκίνος, αλλά τα καρκινώματα του συστήματος. Πραγματικά όμως μας σκοτώνουν. Θα το ξαναπώ. Δεν φοβάμαι τον καρκίνο, τα καρκινώματα φοβάμαι. Τις αποφάσεις που λαμβάνονται, την έλλειψη φαρμάκων, τις εξετάσεις που δεν γίνονται, τους γιατρούς που δεν μπορούμε να επισκεφτούμε, τις συμμετοχές που πρέπει να πληρώσουμε και δεν έχουμε χρήματα.

Την απόφαση που πρέπει να λάβει ένας φτωχός ασθενής αν με τα χρήματα που έχει πρέπει να αγοράσει τα φάρμακα για να ζήσει αυτός ή τα απαραίτητα για να ζήσει αυτός και η οικογένειά του. Αυτά είναι τα καρκινώματα. Και αν πεθάνω ακόμα θα πουν ότι πήγα από καρκίνο… ΟΧΙ. Οι άνθρωποι πεθαίνουν από αδιαφορία.

Κάποτε ο γιατρός έλεγε στον συνοδό: δεν βλέπω καλά την ιστορία, μεγάλος άνθρωπος είναι δεν έχει πολύ μέλλον, τρεις μήνες άντε 5 μήνες ζωής, πάρτε τον σπίτι. Αλλά αν χρειαστείτε οτιδήποτε, γυρνάτε στο Νοσοκομείο, τον βλέπουμε και συνεχίζουμε.

Τώρα ξέρετε τι λένε; Πάρτε τον στο σπίτι και αν συμβεί τίποτε, πηγαίνετε στα εφημερεύοντα, μην τον ξαναφέρετε εδώ.

Δεν έχω ΔΙΚΑΙΩΜΑ; Δεν πλήρωσα ασταμάτητα στη ζωή μου; Αναρωτιέμαι. Δικά μου λεφτά είναι.

Αυτά σας τα λέω εγώ που έχω αντιμετωπίσει 3 διαφορετικούς καρκίνους. Οι γιατροί πριν 25 χρόνια μου είχαν δώσει 3 μήνες ζωής. Και τους διέψευσα. Έτσι αποφάσισα να αφιερώσω τη ζωή μου για να βοηθήσω συμπάσχοντες.

Αναρωτιέμαι αν μπορούν να μας καταλάβουν. Εγώ μπαίνω στο Νοσοκομείο και βλέπω αρρώστους. Έχουν δει ποτέ τον πόνο του γονιού, που είναι το παιδί του μέσα στο Νοσοκομείο και παλεύει να βρει άκρη; Ας έρθουν να δουν τις μανάδες που έχουν τα παιδιά τους με καρκίνο. Τι θα κάνουν; Δεν θα δώσουν τη μάχη; Θα ακούν ότι έχουν 3 μήνες ζωή και θα τα αφήνουν να πεθαίνουν στο σπίτι; ΟΧΙ. Αν αποφάσισαν αυτοί να μας σκοτώσουν εμείς δεν θα παραδοθούμε.

Σήμερα οι μισθοί και οι συντάξεις κουρεύονται ασταμάτητα, σήμερα που αυξάνονται οι φόροι. Σήμερα που τα Νοσοκομεία αδυνατούν σχεδόν να περιθάλψουν τους ασθενείς, καλούνται να πληρώνουν αυτά που δεν έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών, Είναι πολύ άδικο και σκληρό.

Ο Ρόστεν λέει: «Οι αδύναμοι είναι σκληροί. Μόνο από τους δυνατούς μπορείς να περιμένεις καλοσύνη». Μήπως λοιπόν είναι τόσο αδύναμοι οι κυβερνώντες και κρύβονται πίσω από την ξύλινη γλώσσα τους;

Δεν δέχομαι ότι δεν υπάρχουν λύσεις. Ας σκεφτούν καλύτερα αυτοί που κυβερνούν τα λόγια του μεγάλου φιλοσόφου, του Δημόκριτου (φιλόσοφος, μαθηματικός, αστρονόμος) «όταν λησμονεί κανείς τα λάθη του γίνεται θρασύς» και σήμερα δυστυχώς η θρασύτητα και η απανθρωπιά έχει περισσέψει σ' αυτόν τον τόπο.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης είναι ένας εθελοντικός φορέας που αποτελείται μόνο από ασθενείς. Αριθμεί περί τα 6.000 μέλη, καθώς και 300 περίπου εθελοντές, εξειδικευμένους επιστήμονες (φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους, κλπ.) που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Διεύθυνση: Εγνατία 65, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 241911, Fax: 2310 221211

Ιστοσελίδα: http://www.sillogoskarkinopathon.gr/

Βιογραφικά Καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις Νότες Ελπίδας

Νίκος Κατσίκας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει, εργάζεται, ονειρεύεται και δημιουργεί. Πήρε το πτυχίο της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ. και ασκεί το επάγγελμα του Φαρμακοποιού. Από μικρή ηλικία γράφει τραγούδια (μουσική και στίχο). Ξεκίνησε με μαθήματα κλασσικής κιθάρας και αργότερα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (αρμονία και αντίστιξη) και φωνητική. Πήρε μέρος με τραγούδια του 4 φορές στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1983 - 1984 -1985 και 1986) παίρνοντας 3 βραβεία. Το 1986 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ιθάκης, ενώ άλλες 4 φορές πήρε μέρος στο Φεστιβάλ «Μάνος Λοΐζος» με 3 βραβεία.

Έχει κατά καιρούς εργαστεί επαγγελματικά ως κιθαρίστας και από το 1989 ως τραγουδιστής σε πολλές μπουάτ αλλά και κέντρα διασκέδασης της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας. Δισκογραφικά εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1987-88, κάνοντας τη μουσική και τους περισσότερους στίχους στο άλμπουμ «Ραδιενεργή βροχή», με την Polygram, που περιείχε το πολύ γνωστό στη Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα τραγούδι «Να γελάς».

Το 1994 έκανε μια δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σα φλιπεράκι ερωτικό», με δισκογραφική εταιρεία της Θεσσαλονίκης, ενώ κάποιες φορές έγραψε μουσική για θεατρικές παραστάσεις. To συμβόλαιο του Νίκου με τη δισκογραφική Polymusic το 2004 δίνει πνοή στο μοναδικό πολυδιάστατο ταλέντο του (μουσική – στίχος - ερμηνεία) ενώ τα cd album «Αποπλάνησέ μου τις αισθήσεις» και «Σκωτσέζικο ντους» που ακολουθούν, τον συστήνουν πανελλαδικά και τον καθιερώνουν στη συνείδηση του κοινού που ψάχνει το καλό τραγούδι… που έχει πολλά να πει…

Οι εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές της Θεσσαλονίκης όπως το Πλατώ και η Βάρδια γοητεύουν το κοινό και δημιουργούν τη βάση για τις συναυλίες που έρχονται σε μεγάλους δήμους, όπου η προσέλευση και η συμμετοχή των πιστών πλέον φίλων του, είναι εκπληκτική…

Ιούνιος του 2011 και το νέο album του τραγουδοποιού Νίκου Κατσίκα «Απλά περνάς» είναι γεγονός!!! Τραγούδια άμεσα, στιβαρά, που σφραγίζονται από την φιλική συμμετοχή της Μαριώς.

Κρουστόφωνο

«Η Μπάντα δρόμου του Κρουστόφωνου», αποτελείται από 14-20 μουσικούς που παίζουν εν κινήσει και από σκηνής. Οι συναυλιακές παραστάσεις και τα χάπενινγκ που παρουσιάζει απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, αντλώντας στοιχεία από την παγκόσμια παράδοση αλλά και τη σύγχρονη τέχνη. Συχνά, η μουσική συνδυάζεται με την κίνηση, το φως, το χρώμα και την εικόνα για να συνθέσουν την τελική σκηνική ενότητα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο όλων των παραστάσεων και δράσεων του Κρουστόφωνου είναι η διαδραστικότητα ανάμεσα στους συντελεστές της παράστασης και το κοινό και η ενεργός συμμετοχή των θεατών στα δρώμενα και την εξέλιξη της παράστασης. Οι παραστάσεις δίνονται κατόπιν πρόσκλησης από ενδιαφερόμενους φορείς (Δήμοι, Σχολεία, κ.α.).

Διεύθυνση Μπάντας - υπεύθυνος επικοινωνίας:

Χρήστος Ερκέκογλου: 6944503542, Tηλ/Fax: 2310-861874 (6-9μμ),

E-mail: info@kroustophono.gr

Γιώργος Οικονόμου

Ο Γιώργος Οικονόμου με αφορμή τους δύο προσωπικούς του δίσκους που έχει στο ενεργητικό του παρουσιάζει ζωντανά τραγούδια του, ερμηνεύει διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Με στοιχεία δυναμικά, ηλεκτρικό ήχο και pop - rock διάθεση μας ταξιδεύει μουσικά στα δικά του μοναχικά μονοπάτια αλλά μας μεταδίδει την αισιοδοξία του για τη ζωή, τους ανθρώπους και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Μαζί του επί σκηνής: Αλέξανδρος Αποστολάκης (τύμπανα), Αντρέας Καπετανάκης (μπάσο), Άκης Κουνέλλης (ηλ. κιθάρα), Κωνσταντίνος Γκιβίσης (πλήκτρα).

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Οικονόμου:

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος των Αρσακείων Θεσσαλονίκης, αριστούχος απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, σπούδασε στο ΝΩΘ μουσική, με την οποία ασχολείται από μικρή ηλικία. Παράλληλα με την Αρχιτεκτονική ασχολείται με τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες. Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής από το 1997 έως σήμερα, με πάθος για τη μουσική και την επικοινωνία με το κοινό. Από το Σεπτέμβριο του 2012 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Rock Radio 104.7 (www.rockradio.gr) με καθημερινή δίωρη εκπομπή.

Έχει εμφανιστεί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, κ.ά. με την προσωπική του μπάντα GO BAND, που ακολουθεί τα βήματά του και τον υποστηρίζει μουσικά σε επίπεδο live εμφανίσεων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει και στις πειραματικές εμφανίσεις του (experimental project), με τις οποίες έρχεται σε πιο άμεση επαφή με το κοινό και αποτελούν ένα είδος μουσικού πειραματισμού. Έχει γράψει επίσης μουσική για τον κινηματογράφο (Αφανείς Ήρωες – ντοκιμαντέρ). Το Φεβρουάριο του 2013 παρουσιάζει τη μουσική του παράσταση για θέατρο με τίτλο «Ο χρόνος τελειώνει» στο Βαφοπούλειο (8 παραστάσεις).

Οι δύο προσωπικοί του δίσκοι «Φιγούρα στο δρόμο» και «Μες στη σιωπή μου» κυκλοφορούν ως ανεξάρτητες παραγωγές από την GO Music Productions.

Προσωπικό site: www.giorgosoikonomou.gr

Facebook: www.facebook.com/giorgosoikonomou.fans

Myspace: www.myspace.com/giorgosoikonomou

Youtube: www.youtube.com/giorgosoikonomou

Twitter: http://twitter.com/giorgosoik

Reverbnation: http://www.reverbnation.com/giorgosoikonomou

JumpingFish: http://www.jumpingfish.gr/Giorgos_Oikonomou

Soundcloud: http://soundcloud.com/giorgosoikonomou

Ραχήλ Τσελεπίδου - Γιάννης Κυρατσός

Η Ραχήλ Τσελεπίδου (Ραχήλ) μετά από μια ιδιαίτερα δραστήρια πορεία στον χώρο της δισκογραφίας και των live εμφανίσεων (Mad Awards, Mad secret concert κ.α.) σε Ελλάδα και Κύπρο, δημιουργεί πλέον το δικό της μουσικό περιβάλλον μέσα από δέκα τραγούδια που συνθέτουν την πρώτη προσωπική της δουλειά.

Η επί χρόνια ερμηνεύτρια των Emigre χρωμάτισε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πορτρέτο των αδιαμφισβήτητα πιο επιτυχημένων τους άλμπουμ (Live στιγμές και Κύκλος), στα οποία συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές (Stavento, Αντώνη Ρέμο, Σταμάτη Κραουνάκη).

Από το 2010 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από unplugged και ηλεκτρικές εμφανίσεις σε μικρές και μεγάλες σκηνές παρουσιάζοντας με τον πιο αυθόρμητο τρόπο ποικίλους μουσικούς συνδυασμούς.

Από το 2012 γίνεται μέλος των Lifelike portrait.

Ο Γιάννης Κυρατσός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να παίζει μουσική στα σχολικά του χρόνια μαθαίνοντας κιθάρα. Τον Οκτώβριο του 2008 συμμετείχε στον τελικό του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ενώ λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Ο κόσμος είναι μικρός» σε δικούς του στίχους και μουσική (Polytropon/Universal Music).

Όλο το 2009 και 2010 πραγματοποίησε δεκάδες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, ενώ συμμετείχε και σε αρκετά καλοκαιρινά φεστιβάλ (Φεστιβάλ Πλάι στο κύμα, River Youth Festival κ.α.) καθώς και στα «44α Δημήτρια» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί συναυλιακά με τους Όναρ στη σκηνή του Ιανού στην Αθήνα.

Όλο το 2011 βρέθηκε στο στούντιο για την ηχογράφηση του 2ου προσωπικού του δίσκου, αυτή τη φορά σε παραγωγή του Dani Joss, ενός από τους πιο πρωτοπόρους και σύγχρονους παραγωγούς στην Ελλάδα. Ο δίσκος αυτός με τίτλο «Κλείνω τα μάτια να δω» κυκλοφορεί από τον Απρίλιο του 2012 (Polytropon Music) και περιέχει το τραγούδι «Σελήνη» με τη συμμετοχή του Μιχάλη Εμιρλή. Το Νοέμβριο του 2012 συμμετείχε στην Alexander Rock Opera στο Stage της Θεσσαλονίκης στο ρόλο του Κλείτου.

Broken Tempo

Οι BROKEN TEMPO δημιουργήθηκαν το 2009 και είναι μια πενταμελής μπάντα με trip-hop ήχο. Το 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP. To τραγούδι “Only One” επιλέχθηκε από πολλούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς στα playlist τους. Από τον Οκτώβριο του 2012 η Angel Wolf Black (ex Bare Infinity) είναι η νέα τραγουδίστρια των BROKEN TEMPO, δίνοντας με τις φωνητικές ικανότητες νέα διάσταση στα τραγούδια των BROKEN TEMPO.

Η μουσική των BROKEN TEMPO αποτελεί τον καρπό μακροχρόνιων προσπαθειών να συνδυαστεί η τεχνολογία και ο σύγχρονος ήχος με τα κλασικά «ροκ» όργανα και ενορχηστρώσεις. Παρόλο που ο ήχος χαρακτηρίζεται κυρίως ως trip-hop ο ακροατής θα εντοπίσει μέσα στα κομμάτια πολλά στοιχεία και επιρροές όπως: smooth φωνητικά, ψυχεδελικές κιθάρες, funk μπάσα, ambient synth lines, βιολιά, trip-hop αλλά ροκ ρυθμούς και άλλα πολλά. Στόχος όμως είναι ο συνδυασμός αυτός να γίνεται αρμονικά και όχι να γίνει αυτοσκοπός.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το full album των Broken Tempo. Προπομπός του album θα είναι το single “You” που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2013.

Στο EP που κυκλοφόρησε περιέχονται τρία πρωτότυπα τραγούδια και μία «διαφορετική» διασκευή του Personal Jesus των Depeche Mode. Όλα τα φωνητικά είναι από την πρώην τραγουδίστρια Κατερίνα Παπαγεωργίου.

Στην ιστοσελίδα των BROKEN TEMPO στο Bandcamp μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το EP σε mp3 υψηλής ποιότητας, καθώς και να το ακούσετε. Όποιος επιθυμεί μπορεί να αγοράσει και το EP στην κλασική πια μορφή του CD.

http://brokentempo.bandcamp.com/

Επίσης οι BROKEN TEMPO συμμετείχαν με ένα κομμάτι (remix) στο CD Immaterial Monarch του Poordream. To remix δέχτηκε πολύ θετικές κριτικές.

Link: http://www.beatport.com/track/immaterial-monarch-broken-tempo-remix/905790

FACEBOOK: http://www.facebook.com/pages/BROKENTEMPO/134651263273181?sk=app_2405167945

Soundcloud: http://soundcloud.com/broken-tempo

Μέλη:

Angel Wolf Black: Φωνητικά

Κωνσταντίνος Υφαντής: Κιθάρες

Κώστας Μπαλατσός: Τύμπανα

Θεοχάρης Γκέγκας: Μπάσο

Ηλίας Τσιπτσές: Βιολί, πλήκτρα & programming

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 6979481584

E-mail: eliastsiptses@hotmail.com

Da Calmo

Οι Da Calmo είναι ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη που προσφέρει στον ακροατή ένα εναλλακτικό μουσικό πρόγραμμα με ιδιαίτερες εκτελέσεις και διασκευές. Το χρώμα του ήχου τους ακουστικό αλλά και ταυτόχρονα ηλεκτρικό. Η μουσική τους προσεκτικά επιλεγμένη μέσα από το νεότερο «εντέχνως – ελληνικό» έως το διαχρονικό αγγλόφωνο μουσικό στερέωμα.

Αποτελούνται από τους:

Μαρία Μούρτζου (φωνή)

Γιάννη Δαμιανίδη (πιάνο – πλήκτρα, φωνητικά)

Κώστα Κάλλια (ακουστική – ηλεκτρική κιθάρα, φωνή)

Αλέξανδρο Ζαχαριάδη (κρουστά)

Στέλιο Τσομπανίδη (τύμπανα)

Βαγγέλη Γουλιόπουλο (μπάσο)

Lemonade on Stage

Οι Lemonade on Stage σχηματίστηκαν το 2007 στη Θεσσαλονίκη ως μια μπάντα σκηνής. Το 2010 ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ «Κάτω από το υπόγειο», το οποίο αποτελείται κυρίως από διασκευές blues. Το 2011 κυκλοφόρησε ένα νέο στούντιο άλμπουμ που ονομάζεται «Ελευθερία».

Με τους Lemonade on Stage τα μπλουζ συναντούν το swing, το rock και το soul. Επηρεασμένοι από τη Νέα Ορλεάνη, ηλεκτρίζουν τον ήχο του Σικάγου και γεμίζουν τον ρυθμό με soul. Ψυχαγωγία, διασκέδαση και groovy, με τη δύναμη να επικοινωνούν και να διασκεδάζουν το κοινό παίζουν σε μικρά στάδια ή σε μεγάλα φεστιβάλ.

Natassa Mare & Lakis Tzimkas 4tet

Η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις και φεστιβάλ (30th ISME, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Women Creators of the Two Seas by Unesco, European Worldwide Festival, Gaia Festival, Sur les chemins d’ Oxor, Cont. Artists in Holland κ.α.) και συνεργασίες με το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το Institut Francais, τα Υπουργεία Β. Ελλάδος, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, τις Προξενικές Αρχές, το Ίδρυμα Μελετών Μητέρας, τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., την Κρατική Τηλεόραση κ.α..

Έχει οργανώσει, παρουσιάσει και συμμετάσχει σε πλήθος μουσικών και θεατρικών παραστάσεων. Με προσωπική δισκογραφία («α», 2006 – “The Embrace”, 2008 – “Seul a Trois”, 2010) για την οποία έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, είναι μέλος των Καλλιτεχνών Χωρίς Σύνορα και συνεργάζεται με τους Christine Alavoine, Marc Roger, Jason Carter, Eric Lemieux, David Moore.

Στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με τη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό έχει ηχογραφήσει στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας Αθηνών (ΚΣΥΜΕ), που ιδρύθηκε από τον Ιάννη Ξενάκη και συμμετάσχει σε συναυλίες με το KSYMEnsemble. Το 2011 με το 8μελές μουσικό της σχήμα “Mediterra” ξεκίνησε ένα νέο κύκλο συναυλιών με θεματική τη Μεσόγειο. Παράλληλα πραγματοποιεί σειρές συναυλιών και κονσέρτων με τους “Seul a trois”, “kmnTrio”, “Natassa Mare 4tet” και τον γνωστό Έλληνα κρουστό Νίκο Τουλιάτο.

Τον Ιούλιο του 2012, στα πλαίσια του ISME (International Society for Music Education), υπό την αιγίδα του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου για τη Μουσική Εκπαίδευση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Τραγωδία «ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη. Η παράσταση, σε σύνθεση του διεθνούς βεληνεκούς Έλληνα συνθέτη Νίκου Χαριζάνου, αποτέλεσε καινοτομία στον μουσικό χώρο για τον συνδυασμό της αρχαίας Ελληνικής και παραδοσιακής γραφής και της σύγχρονης μουσικής και αυτοσχεδιαστικής τέχνης.

Ο Λάκης Τζήμκας (ακουστικό μπάσο) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο ηλεκτρικό μπάσο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με το Μανώλη Σιδερίδη. Το 1994 συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Μουσικής στη Βιέννη, με τους Angus Thomas, Jonas Hellborg, Wayne Brasel κ.α., από όπου παρέλαβε ειδικό δίπλωμα δεξιότητος.

Κατόπιν, το 1995, ξεκινάει σπουδές στο Art University of Graz, της Αυστρίας με ειδικότητα στο τζαζ κοντραμπάσο με καθηγητές τους Wayne Darling, Ewald Oberleitner και Mark Dresser και στο υποχρεωτικό κλασικό κοντραμπάσο με τον Ewald Zimmerman. Από εκεί αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2000 με τον τίτλο Magister Art.

Έχει παίξει και περιοδεύσει στην Ευρώπη με μουσικούς όπως οι: Wayne Brasel, Mordy Ferber, Mark Murphy, Fritz Pauer, Angus Thomas, Danny Hayes, Henry Robinett, Alan Jones, Sheila Jordan, Jon Hendricks, James Carter, Karl Ratzeer, Chicko Freeman, Andy Sheppard, Rex Richardson, Milcho Leviev, Jeff Boudreaux, Sanni Orasmaa, Ed Neumeister, Uli Rennert, Clyde Stubblefield, Joris Dudli, Rick Margitza, Adam Nussbaum, Richie Morales, Airto Moreira, Glen Ferris, Chuck Manning and Venchi Blagoev.

Έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών στην Big Band και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Πανεπιστημίου του Γκρατς περιοδεύοντας σε Αυστρία, Σλοβενία, Πολωνία και Σλοβακία. Επίσης, έπαιξε σε jazz clubs και φεστιβάλ στη Βιέννη, στο Graz, στο Rabbat, στο Μαρόκο, στη Βαρσοβία, στην Πολωνία, στο Μεξικό κα.. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα συνεργάζεται με εξαίρετους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής όπως οι Sakis Papadimitriou, Dimitrios Vassilakis, Νatassa Mare, Antonis Ladopoulos quartet, Tilemachos Moussas band, Trio Balkano, Apopsis trio, Bass to Bass, a contrabass duo with Nektarios Karantzis κ.α. Συγχρόνως διδάσκει σε διάφορα ωδεία ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο και τζαζ αρμονία.

Pure

Οι “Pure” είναι ένα μουσικό συγκρότημα όπου δημιουργήθηκε το 2011 υπό την καθοδήγηση και βοήθεια του manager - συναυλιακού παραγωγού - ηχολήπτη τους, «Γιάννη Μεβουλιώτη - Unplugged studio». Με κοινό στοιχείο την αγάπη και αφοσίωση τους για την μουσική και έχοντας όλοι κλασική παιδεία και σπουδές στη μουσική από μικρή ηλικία, συναντήθηκαν και με πολύ μεράκι και μελέτη, ένωσαν τις γνώσεις και ιδέες τους, κινούμενοι στα πλαίσια της pop & rock μουσικής, ώστε να δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στο κοινό.

Έχουν στο ενεργητικό τους δύο συναυλίες, εκ των οποίων η μία ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στον δήμο πυλαίας και στην συνέχεια έχουν εμφανιστεί σε γνωστά μαγαζιά της πόλης (Home 9 11, Barouge, Drumland κ.α.), συμμετείχαν στο «ΑΓΓΕΛΩΝ ΠΟΛΙΣ» στον Λαγκαδά, καθώς και εμφανίσεις εκτός πόλης. Συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους:

Elena Titirla (lead vocals)

Vasilis Tsaousoglou (bass)

Bruno Semaniakou (drums, percussions)

Vasilis Gkorgkolis (keys, synth)

Giwrgos Tselios (guitars classic, acoustic, electric)

Facebook Page: https://www.facebook.com/pages/Pure/245271455573122

Twitter Page: https://twitter.com/Pure65216107

Youtube Page: http://www.youtube.com/channel/UCPswxbJKSSpGTBMLHpahZ4A

Zak Stefanou & Chroma

Οι Chroma είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2005. Εκείνες ήταν οι μέρες που ο Simon, ο Κώστας και ο Μανώλης έγραφαν (χρησιμοποιώντας μόνο ένα pc, ένα μίκτη και ένα μικροφώνο) τραγούδια στο σπίτι του Simon. Από τότε, έχοντας το συγκρότημα υποστεί μικρές αλλαγές στη σύνθεσή του και παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία ελληνόφωνη ποπ-ροκ μπάντα, οι Χρώμα κατάφεραν να ηχογραφήσουν το πρώτο τους ομότιτλο album με την ανεξάρτητη εταιρία (του γνωστού από την δουλειά του με τα Ξύλινα Σπαθιά, παραγωγού, Γιώργου Πεντζίκη) Melissa Music.

Το cd τους κυκλοφορεί στην αγορά.

Το συγκρότημα αυτή την περίοδο εργάζεται σε νέο υλικό. Ένα από τα νέα τους τραγούδια είναι το «Μη χώνεις τη μύτη σου εκεί που δεν πρέπει» το οποίο μπορείτε να ακούσετε στη σελίδα της μπάντας στο myspace και jumping fish...

Οι Chroma είναι:

Κώστας Σιδηρόπουλος - Φωνητικά, Φυσαρμόνικα

Χρήστος Κυριακόπουλος - Μπάσο, β Φωνητικά

Μανώλης Πετσανάκης - Κιθάρες, β φωνητικά

Φάνης Πλουμής - Κιθάρες, β Φωνητικά

Μάκης Γεωργίου - Τύμπανα & κρουστά, προγραμματισμός, β’ φωνητικά

Φέτος ο Ζακ Στεφάνου ενώνει τις δυνάμεις του με τους CHROMA και ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα δυναμικό με πολύ κέφι και 6 φωνές!! Με όπλο τη πολυφωνία και το ταλέντο τους ο Ζακ και οι CHROMA ξεκινούν από την άνοιξη τις εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα. Σε ένα πρόγραμμα που θα κερδίσει και τον τελευταίο ακροατή-θεατή. Ο Ζακ και οι CHROMA παρουσιάζουν παλιά και καινούρια τραγούδια που όλα έχουν κοινό παρανομαστή την ευρηματικότητα και τη πολυφωνία.

Δελτίο Τύπου

 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter