20Απριλίου2024

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 22:55 Γράφτηκε από: 

Reworks 2013: Ημερομηνίες και πρώτα ονόματα!

Το Reworks γιορτάζει την 9η του έκδοση τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη καθιστώντας την Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό.

Με αφετηρία την Αθήνα τον Μάρτη και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Σόφια και Σκόπια μέσα στο καλοκαίρι η 9η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού φεστιβάλ Reworks θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2013.

Το Reworks είναι το μοναδικό Ελληνικό φεστιβάλ το οποίο προβάλλει σταθερά το ευρύ πεδίο της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής  και βραβεύεται σταθερά εδώ και 5 χρόνια στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβρη σύμφωνα με τον Αμερικάνο-Βρετανικό οδηγό Resident Advisor.

Σήμερα το φεστιβάλ παρουσιάζει τους πρώτους καλλιτέχνες και σχήματα που θα παρουσιαστούν στο 3ο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη από τα οποία ξεχωρίζουν ο Paul Kalkbrenner και ο Josh Wink, δύο ονόματα τα οποία έχουν επηρεάσει την εξέλιξη και την πορεία της σύγχρονης μουσικής όσο λίγοι καλλιτέχνες.

REWORKS 2013

INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL

20-22 SEPTEMBER THESSALONIKI

GREECE

LINE UP ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ / ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Tο παιδί- θαύμα Paul Kalkbrenner από το Βερολίνο αγαπητός όσο λίγοι στην χώρα μας, ο θρύλος της αμερικανικής Techno & House Josh Wink θα φιλoξενηθούν μαζί με μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς όπως τους Αμερικανούς Maceo Plex & Danny Daze σε μια παρουσίαση της Ellum, τους Βρετανούς Εats Everything & Bicep.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί επίσης στην Θεσσαλονίκη η δισκογραφική εταιρεία Desolat με την tINI και τον Robert Dietz. Παράλληλα  για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Τα πρώτα ονόματα για το Reworks 2013 είναι:

Paul Kalkbrenner (PK / Γερμανία)

Josh Wink (Ovum/Η.Π.Α)

Maceo Plex (Ellum/Η.Π.Α)

Danny Daze (Ellum/Η.Π.Α)

tINI (Desolat/Γερμανία)

Robert Dietz (Desolat/Γερμανία)

Eats Everything (Pets/H.Bασίλειο)

Bicep (Feel my bicep/Η. Βασίλειο)

Ison/ Actor One (NON/Kindishc/Ελλάς)

And.id Live (NON/Mobilee/Ελλάς)

Stassy (Techno Taverna/Ελλάς)

- Αναμφίβολα η παρουσία που ξεχωρίζει στο line up είναι αυτή του Paul Kalkbrenner ο οποίος σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στον χώρο, με κομμάτια τα οποία αποτελούν σταθμό στην πορεία της σύγχρονης μουσικής σήμερα όπως “Sky & Sand”, “Aaron”, “Mad World”, “Dockyard” “Gigahertz” κ.α.

Δημιουργός του σάουντρακ και πρωταγωνιστής της ταινίας “Berlin Calling” o Kalkbrenner αποτελεί την νέα εμβληματική προσωπικότητα της Γερμανικής σκηνής με τις πωλήσεις του να έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ. Στο Reworks θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “Icke Wieder” αλλά και όλες τις αγαπημένες του επιτυχίες.

- Ακόμη μια σημαντική παρουσία είναι αυτή του Josh Wink ο οποίος επιστρέφει έπειτα από 7 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Ένας θρύλος της Αμερικανικής σκηνής με έδρα την Φιλαδέλφεια έχει χαρίσει μερικές από τις πιο σημαντικές μουσικές στιγμές στην techno & house με κομμάτια όπως “Don’t Laugh”, “Higher State of consciousness”, “How is your evening so far”, “Are you there” κ.α. Στο Reworks θα βρεθεί για πρώτη φορά όπου θα παρουσιάσει το μοναδικό υπνωτικό του ήχο.

- Μετά την εξαιρετική εμφάνιση του το 2012 στη σκηνή του Reworks Warehouse, ο Maceo Plex δεν θα μπορούσε να λείπει από το φετινό Reworks. Έχοντας μια δυνατή χρονιά στο ενεργητικό του και τις επιτυχίες του “Vibe Your love”, “Under the sheets”, “Future Musik”, θεωρείται ο νέος ηγέτης της House και αυτό τον ήχο θα παρουσιάσει μέσα από την παρουσίαση μιας εκ των δισκογραφικών της χρονιάς, της Ellum η οποία θα παρουσιαστεί μέσα από ένα showcase μαζί με τον Danny Daze.

- Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και η Desolat με τον γεμάτο ρυθμό tech house ήχο της με εκπροσώπους την tINI και τον Robert Dietz. To φεστιβάλ συνεχίζοντας την παρουσίαση νέων τάσεων και καλλιτεχνών καλωσορίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Eats Everything και τους Bicep δύο από τα ονόματα της χρονιάς οι οποίοι θα παρουσιάσουν την Βρετανική nu-house & Disco σκηνή.

- Στην Ελληνική παρουσίαση τα πρώτα ονόματα είναι οι Ιson / Actor One, Darktom & George Adi, και ο Stassy εκπροσωπώντας το πρότζεκτ Techno Taverna. 

Ένα σύμβολο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Το Reworks συνεχίζει να είναι παρών για 9η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί την Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις. Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό.

Για 2η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει για 3 ημέρες από τις 20 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά το φεστιβάλ ωστόσο εντάσσει στην πρώτη ημέρα εκτός από τα workshops και το Free Stage στην καρδιά της πόλης και μια παρουσίαση μια δισκογραφικής εταιρείας το βράδυ της Παρασκευής. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους και τις ακριβείς δράσεις και δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

We Define our Future

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό να είναι ένα από τα θύματα της, το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό.

Με μήνυμα του και φέτος το “we define our future”, καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες και κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Καλεί τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη να γίνουν ένα.

Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δελτίο Τύπου



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read

  • Οι τελευταίες λεπτομέρειες για το live των BICEP στο ΟΑΚΑ

    Ανακοινώθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το live των κυρίαρχων της παγκόσμιας dance σκηνής Bicep, με special guests τη Romy των ΧΧ, τη Fantastic Twins και τους Optimo (Espacio), αυτή την Κυριακή (30/4) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

  • Αλλαγή χώρου για τους BICEP στην Αθήνα

    Στο Κλειστό του ΟΑΚΑ μεταφέρεται η εμφάνιση των κυρίαρχων της παγκόσμιας dance σκηνής Bicep την Κυριακή 30 Απριλίου, λόγω μεγάλης ζήτησης του κοινού, σε έναν μουσικό μαραθώνιο 8 ωρών στον οποίο συμμετέχουν ακόμη η Romy των ΧΧ,  οι Optimo (Espacio) και η Fantastic Twins.

  • Οι BICEP στην Αθήνα

    Οι Bicep έρχονται την Κυριακή 30 Απριλίου στο Κλειστό Φαλήρου (Tae Kwon Do), σε ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά live shows που έχουν γίνει ποτέ στην Αθήνα, με μια σειρά από special guests που θα ανακοινωθούν.

  • Νέες προσθήκες στο PLISSKËN FESTIVAL

    Μια σειρά ονομάτων προστίθεται στο line-up του Plisskën Festival, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουνίου στην Τεχνόπολη.

  • Oι BICEP και ο TODD TERJE στο PLISSKËN FESTIVAL

    Οι Bicep και ο Todd Terje προστίθενται στο line-up του Plisskën Festival, συναντώντας τους Orbital και τους Chromatics.


Newsletter