20Απριλίου2024

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 10:58 Γράφτηκε από: 

Indie Fest (#if) vol. II w. Laissez Faire / Sonic Rage / The Rundays στο Gaia Live! Με την υποστήριξη του i-jukebox.gr!

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στο Gaia Live, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη το Indie Fest (#if). Μετά την πετυχημένη διοργάνωση τον Ιανουάριο του 2012, το #if έχει ως στόχο να καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στην πόλη και στις καρδιές του κόσμου.

Σ’ αυτή του την προσπάθεια θα το βοηθήσουν τρία από τα πιο ενεργά συγκροτήματα της πόλης, οι The Rundays, οι Sonic Rage και οι Laissez Faire, σε μία τρίωρη ζωντανή εμφάνιση.

Οι μουσικές των συγκροτημάτων θα κινηθούν σε alternative, indie rock και post-punk ρυθμούς και η βραδιά θα κλείσει με ένα indie rock Dj set από τους BrightSide.

Indie Fest (#if) Vol. II

Stay young, stay indie!

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Gaia Live (Δόξης 5 & Σαλαμίνος – Λαδάδικα, T. 2310513654)

Facebook event: http://www.facebook.com/events/495014783889855

Poster Design: Dimitris Luca (http://www.facebook.com/groups/yellowtreedesign)

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ I-JUKEBOX.GR

INDIE FEST (#IF)

To Indie Fest (#if) είναι ένα μουσικό φεστιβάλ, με στόχο να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει το indie μουσικό δυναμικό της πόλης. Δίνοντας την ευκαιρία σε νέα συγκροτήματα, που είτε δεν έχουν δική τους δισκογραφία είτε είναι περιορισμένα σε μικρούς και αφιλόξενους συναυλιακούς χώρους, να παρουσιάσουν ζωντανά τον ήχο τους σε ένα μεγάλο stage και μπροστά σε ένα διευρυμένο κοινό, το Indie Fest (#if) θα λειτουργήσει ως μια νέα πλατφόρμα συνάντησης και μουσικής συνεργασίας στην πόλη.

Η ιδέα του φεστιβάλ προέκυψε από τα μέλη του συγκροτήματος BrightSide, που διαπιστώνοντας τις δυσκολίες στην αναζήτηση κατάλληλων συναυλιακών χώρων στη Θεσσαλονίκη αλλά και συνειδητοποιώντας την έλλειψη συνοχής στην τοπική indie μουσική σκηνή, αποφάσισαν να διοργανώσουν το δικό τους φεστιβάλ.

Με την προοπτική να καθιερωθεί ως θεσμός, που θα συγκεντρώνει τόσο τα ανεξάρτητα συγκροτήματα όσο και τους πολυάριθμους ακροατές και υποστηρικτές του ευρύτερου μουσικού είδους που εντάσσεται στην indie ιδεολογία, το Indie Fest (#if) φιλοδοξεί να ξεκινήσει δυναμικά την πορεία του και παράλληλα να αποδείξει πως η indie σκηνή της Θεσσαλονίκης είναι ισχυρή και ηχηρή. Μακροπρόθεσμος στόχος του φεστιβάλ είναι να επεκταθεί και εκτός Θεσσαλονίκης, ταξιδεύοντας σε άλλες πόλεις και φιλοξενώντας συγκροτήματα και από ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια.

Διοργανώσεις:

Το πρώτο #if πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 στο Gaia Live στη Θεσσαλονίκη. Τα συγκροτήματα που συμμετείχαν ήταν τα: BrightSide, Jake Leg, The Finger. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και η υποδοχή των συγκροτημάτων συγκινητική.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 η ομάδα του #if πραγματοποίησε στο Art House στη Θεσσαλονίκη το Indie Sounds, ένα οπτικοακουστικό Dj/Vj set με μουσικές και video clips από το 2009 μέχρι το 2011, τόσο από την εγχώρια όσο και από την ξένη μουσική σκηνή.

Links:

facebook.com/if.IndieFest

twitter.com/#!/if_IndieFest

if.indiefest@gmail.com

 

Τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο Indie Fest (#if) Vol.II την Παρασκευή 22 Μαρτίου στο Gaia Live είναι τα παρακάτω:

THE RUNDAYS

Οι The Rundays είναι μία τετραμελής εναλλακτική ροκ μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης και ο Γιώργος γνωρίστηκαν στο γυμνάσιο. Το κοινό μουσικό τους γούστο τους ώθησε στην ενασχόληση με τη ροκ μουσική και στη δημιουργία μουσικών σχημάτων. Ο Σταύρος πρώτα κι έπειτα ο Θανάσης προστέθηκαν στη σύνθεση της μπάντας μετά από κοινές γνωριμίες. Χρόνο με τον χρόνο άρχιζαν να δραστηριοποιούνται ολοένα  και πιο πολύ στα μουσικά δρώμενα της πόλης.

Οι The Rundays ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2012 και η χημεία μεταξύ τους ήταν φανερή. Έχουν ηχογραφήσει το πρώτο τους ντέμο (στo SuperClean Sound Studio) το οποίο περιέχει 3 από τα πιο χαρακτηριστικά τους κομμάτια όπως “Breathe”, “Long Live the Queen” και “Pure”. Το ντέμο τους είναι έτοιμο και κυκλοφορεί!

Links:

http://www.facebook.com/therundays

http://www.youtube.com/therundaysband

SONIC RAGE

Οι Sonic Rage δημιουργήθηκαν τον Μαΐου του 2012 . Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι: Γιάννης Σαραντάκος (Φωνή, Κιθάρες), Θοδωρής Θεοδωρίδης (Κιθάρες), Γιώργος Παπαθυμιόπουλος (Μπάσο), Σοφία Χριστακόπουλος (Τύμπανα).

Το Νοέμβριο του 2012 ηχογράφησαν ένα demo που περιέχει 7 δικά τους κομμάτια, το οποίο και παρουσιάζουν στις live εμφανίσεις τους. Είναι επηρεασμένοι από τον ήχο των 90’s και των 00’s.

Οι Sonic Rage αυτήν την χρονική περίοδο συγχρόνως με τις live εμφανίσεις, γράφουν και νέο υλικό που σύντομα θα κυκλοφορήσουν.

Links:

http://www.facebook.com/sonicrageband

http://www.youtube.com/user/sonicrageband

LAISSEZ FAIRE

Οι Laissez Faire δημιουργήθηκαν το 2005 στην Θεσσαλονίκη. Tα μέλη του συγκροτήματος είναι οι: Milky (Φωνητικά), Panoz L. (Τύμπανα), Kostas L. (Mπάσο),  Νikos Ch. (Κιθάρα), Αlex O. (Κιθάρα), Vasso Z. (Πλήκτρα).

O ήχος τους παραπέμπει σε post punk/new wave με επιρροές από 80s-00s. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με όνομα “No land for escape” to 2011 του οποίου η διανομή έγινε από την Echozone (DE).

Έχουν εμφανιστεί ως opening acts με τους: Static Age (US), Οllie (BG), καθώς και με πολλές τοπικές μπάντες όπως: Τhe Aleph, Urban Evolution, Μillion Hollers, De Sades, Artistz, Coin, Karro, Killiinnosense, Clowns κ.ά.

Αυτή τη στιγμή δουλεύουν καινούριο υλικό για το επόμενο album.

Links:

http://www.laissezfaireband.com

http://www.reverbnation.com/laissezfairegr

http://www.facebook.com/LaissezFaireGR

http://www.jumpingfish.gr/LAISSEZFAIRE

Δελτίο Τύπου


  • Event: INDIE FEST (#IF) VOL. II:
    LAISSEZ FAIRE / SONIC RAGE / THE RUNDAYS
  • Date: Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013
  • City: Θεσσαλονίκη
  • Venue: Gaia Live
  • Timetable: 21:00 doors
    21:30 The Rundays
    22:30 Sonic Rage
    23:30 Laissez Faire
    00:30 After-show DJ party by BrightSide.
  • Tickets: 3 ευρώ


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read


Newsletter