23Σεπτεμβρίου2020

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 20:20 Γράφτηκε από: 

Ο Κωνσταντίνος Βήτα επιστρέφει στο Block 33!

Η αγάπη του για την hip hop και την ηλεκτρονική μουσική τον έκανε να δημιουργήσει τους Στέρεο Νόβα στις αρχές της δεκαετίας του 90.

Μετά την διάλυσή τους το 1996 πειραματίστηκε με τον ηλεκτροακουστικό ήχο και τα άλμπουμ του βρήκαν χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές, με σύντροφο πάντα την ιδιαίτερη ποίηση του, που συντρόφευσε τις πιο μοναχικές μας στιγμές. 

Άλλες φορές  χαρούμενος, άλλες φορές βυθισμένος σε ένα στοχασμό, δημιούργησε ηχητικά τοπία σπάνιας ομορφιάς, σαν ακρωτήρια που τα κυρίευε η ψυχρότητα ή η θερμότητα μιας ειλικρινούς εξομολόγησης. 

Μες την πορεία του στεκόταν χωρίς να καταλαβαίνει ποια είναι η αληθινή του αγάπη, η κιθάρα ή τα συνθεσάιζερ και όλη αυτή η αντίφαση δημιούργησε τελικά τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό ήχο του. 

Έναν ήχο ανάμεσα σε βιομηχανικά κρουστά και ζοφερές μελωδίες που αποκαλύπτουν έναν βαθύ κοινωνικό στοχασμό και μια αίσθηση που διατρέχει την μουσική του, ότι  τίποτε δεν έχει αρχίσει και τίποτε δεν έχει τελειώσει. 

Σαν ημιτελή τραγούδια, σημειώσεις σε χαρτιά,  φευγαλέες σκέψεις και ο δικός του τρόπος να μιλά για την αλήθεια που μόνο η ψυχή μπορεί να δει, όπως ο ήρωας  του Σαιντ Εξυπερύ: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν». 

Ο Κ.Βήτα κατάφερε να ενώσει την ποίηση με την μουσική μέσα από μοναδικά, αμφιλεγόμενα άλμπουμ στην μετά Στέρεο Νόβα πορεία του, όπως η ηλεκτρονική του σύγκρουση με το έργο του Μάνου Χατζιδάκι “Transformations”, η μουσική του συμμετοχή στο Δύο του Δημήτρη Παπαϊωάννου, μέχρι και την τελευταία του ντίσκο φανκ ματιά στην Χρυσαλλίδα.  

Ένα κύκλο τραγουδιών με ποπ και nu disco διάθεση να εμβαθύνει στην προσωπική κρίση που διαποτίζει το αστικό τοπίο όπως το Τζιτζίκι, η Δύση, η Χρυσαλλίδα, η Ωραία Ελένη και η Νταίζη ένα call girl που μέσα στην αθωότητά του έρχεται αντιμέτωπο με τον σύγχρονο αμοραλισμό: «Τι είναι αυτό που ποθούν, όσο χρήμα κι αν βρουν άλλη τόση αγάπη θα έχουν πετάξει»… 

O K.BHTA θα παρουσιάσει τα ηλεκτρονικά του σετ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη στο Block 33, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, παρουσιάζοντας τραγούδια απ’ όλη του την δισκογραφία.

Να είστε εκεί, έτοιμοι για άλλη μία γεύση. Μια μοναδική εμπειρία ήχου και ποίησης.

Ιστοσελίδα: www.kbhta.gr

Official Facebook: http://www.facebook.com/pages/KBHTA/125204234174937

Official merchandise: www.123merch.gr

Δελτίο Τύπου


 • Event: Κ.ΒΗΤΑ
 • Date: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012
 • City: Θεσσαλονίκη
 • Venue: Block 33
 • Tickets: 10 ευρώ
 • Presale spots: Ticket House - Musicland (Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264880)
  Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, Τηλ: 2310 544304)
  Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4, Τηλ.: 2310 262912)
  kvita12.eventbrite.comE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter