28Απριλίου2024

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 18:42 Γράφτηκε από: 

Το φεστιβάλ METAL SOLIDARITY στη Γεωπονική

Το προσεχές Σάββατο (8/10) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιείται το αντιφασιστικό φεστιβάλ της πρωτοβουλίας Metal Solidarity, στο οποίο συμμετέχουν οι Aherusia, Amken, Breeding the Shadows, Bus the Unknown Secretary, Hailsteel, Junkwolvz, Misty Route, Psycorepaths, Yovel και Κυνηγοί Ονείρων.

Δελτίο Τύπου

Το πρώτο φεστιβάλ της πρωτοβουλίας Metal Solid@rity είναι και επίσημα γεγονός!

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα γίνει πραγματικότητα ένα εγχείρημα ζωτικής σημασίας.

Ο δρόμος, ναι, άνοιξε. Το πρώτο εγχώριο αντιφασιστικό metal φεστιβάλ συστήνεται, έτοιμο να δώσει ένα ηχηρό -και αναγκαίο- μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης σε μια εποχή η οποία το επιτάσσει.

Μια αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία που διαρκώς επεκτείνεται, και στην οποία συμμετέχουν συγκροτήματα, συλλογικότητες, άτομα με κάθε ιδιότητα, για μια συμπεριληπτική συνδιαμόρφωση όλων των προεκτάσεων της μουσικής που αγαπάμε.

Ένας ασφαλής χώρος στον οποίο μπορούμε να συμπαραταχθούμε μετανάστ@, θηλυκότητες, LGBTQI+ άτομα, καθώς και οποιοδήποτε θεωρεί πως η διαφορετικότητα μάς ενδυναμώνει.

Το πρώτο Metal Solid@rity, με σύνθεση εγχώριων συγκροτημάτων, πιστοποιεί πως κάθε υποϊδίωμα του σκληρού ήχου έχει θέση σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια επανοικειοποίησης, καθώς και οικοδόμησης μιας κοινότητας με γνώμονα την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια.

Line up (αλφαβητικά):

Aherusia (Folk/Post-Black Metal)

AMKEN (Thrash Metal)

Breeding The Shadows (Doom/ Black Metal)

BUS The Unknown Secretary (Heavy/Doom Metal)

Hailsteel (Heavy / Speed Metal)

Junkwolvz (Heavy Rock ‘N’ Roll)

Misty Route (Alternative Metal)

Psycorepaths (Extreme Hardcore)

Yovel (Black Metal)

ΚΥΝΗΓΟΙ ΟΝΕΙΡΩΝ (Power Metal)

Είναι όμως περισσότερα από μια ακόμη metal συναυλία. Είναι ένα διαρκές κάλεσμα, με metal μουσική υπόκρουση, από άτομα που αγαπούν τη σκηνή και την ελευθερία, σε άτομα που θέλουν να ακουστούν και να μην μείνουν αμέτοχα, ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον σεξισμό, ενάντια στην απάθεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, στον χώρο του φεστιβάλ θα λάβει χώρα έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα διεξαχθεί και σχετική συζήτηση πριν την έναρξη της συναυλίας.

Το metal είχε ανέκαθεν ενσωματωμένα στον πυρήνα του τα στοιχεία της εξερεύνησης, της αμφισβήτησης, της δημιουργίας και της εξέλιξης. Έννοιες όπως η κοινότητα και η συλλογικότητα είναι συνυφασμένες με τον ήχο, παρά το γεγονός πως αυτός γίνεται μέχρι και σήμερα, μεταξύ άλλων, πεδίο άνθισης και διάδοσης μισαλλόδοξων αντιλήψεων και αισθητικών που προωθούν ρατσιστικές, ξενοφοβικές, πατριαρχικές και φασιστικές πεποιθήσεις.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να δράσουμε, μέσω της μουσικής και όχι μόνο, υπενθυμίζοντας -στους εαυτούς μας πρώτα- πως αυτή η υποκουλτούρα είναι ένα καταφύγιο όπου κανένα δεν πρέπει να εξαιρείται. Πως αυτή η σκηνή μπορεί να υπάρξει χωρίς να διαιωνίζει χρόνιες παθογένειές της.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης και την οικονομική ενίσχυση μελλοντικών δράσεων της αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας – Συνέλευσης.

Στο χώρο της συναυλίας θα υπάρχει χώρος για φεμινιστικές / LGBTQI+ / μεταναστευτικές / αντιφασιστικές / αντιρατσιστικές συλλογικότητες, merch του φεστιβάλ και συγκροτημάτων, distros, εκδόσεις, ώστε να στήσουν τραπεζάκι με το υλικό τους, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας και συνεννόησης.

Παραβιαστικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

Κανένα μόνο. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Facebook Event της Εκδήλωσης.

Facebook 

Instagram 

Twitter 

Email επικοινωνίας: metalsolidaritycollective@gmail.com

#Love_Metal #Smash_Fascism #MetalSolidarity22



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Οι λατρεμένοι του ελληνικού κοινού Gamma Ray έρχονται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club, στο πλαίσιο της 40ής επετείου του Metal Hammer.

  • Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS
    Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS

    Οι Beak του Geoff Barrow (Portishead) και οι Mount Kimbie που έχουν παραμείνει στην πρώτη γραμμή του βρετανικού underground εδώ και δεκαπέντε χρόνια, θα πλαισιώσουν τους Massive Attack την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

  • Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του Sivert Hoyem, αύριο Σάββατο (27/4) στο Floyd και την Κυριακή (28/4) στο Principal Club Theater.

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Also Read

  • Οι AGNES VEIN στο An Club

    Με ειδικό σετ για τη βραδιά και guests από ολόκληρη την ελληνική σκηνή, οι Agnes Vein γιορτάζουν 20 χρόνια πορείας την Παρασκευή 19 Απριλίου στο An Club, παρέα με τους Bus the Unknown Secretary, Seer of the Void και DreamLongDead.

  • Οι OKWAHO στο An Club

    Οι Okwaho παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ “The Usurper Regime”, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο An Club με special guests τους Mass Culture και τους Breeding the Shadows, σε μια βραδιά σκληρού και ακραίου ήχου.

  • Το METAL UNITED WORLDWIDE FESTIVAL στο An Club

    Το Metal United Worldwide Festival έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τους Scar of the Sun, Karma Violens, Psycorepaths, Passengers in Panic, Black Stone Machine και Still Dusk να δίνουν ραντεβού το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του An Club.

  • Οι IMPERIAL TRIUMPHANT για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Το καταιγιστικό avant-garde/black metal τρίο των Imperial Triumphant έρχεται την Παρασκευή 30 Ιουνίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, για μία εμφάνιση στο Temple με opening act τους Yovel.

  • OKWAHO, ZAKULA και PSYCOREPATHS στο Temple

    Σε μια ακραία και σκοτεινή σύμπραξη, οι Okwaho, Zakula και Psycorepaths ενώνουν την Πέμπτη 2 Μαρτίου τις δυνάμεις τους στη σκηνή του Temple.


Newsletter