14Ιουλίου2020

Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 13:44 Γράφτηκε από: 

Ο νέος δίσκος των SOCIAL WASTE

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος των Social Waste με τίτλο "Σύνορα".

Δελτίο Τύπου

Social Waste - Σύνορα (2020 - ανεξάρτητη παραγωγή)

Πριν από 20 χρόνια οι Social Waste ξεκίνησαν με το «… Ήταν ταξίδι» (2000), «Στη γιορτή της ουτοπίας» (2013), «Με μια πειρατική γαλέρα» (2015). 20 χρόνια μετά, με ξεκάθαρη πλέον δική τους ταυτότητα τους αποτυπωμένη στο «Χιπ Χοπ της Μεσογείου» (2017) τα βάζουν με τα «Σύνορα» (2020) που χωρίζουν ανθρώπους και πολιτισμούς. Σύνορα κατασκευασμένα από τον άνθρωπο όχι από τη φύση.

Ο Μαρσεγιέζος λογοτέχνης Ζαν Κλοντ Ιζζό έγραφε ότι η Μεσόγειος είναι μια θάλασσα την οποία σήμερα αντιλαμβανόμαστε ως «σύνορο» μεταξύ βορείων και νοτίων -νοτιοανατολικών ακτών, ως υδάτινο τείχος που χωρίζει «πολιτισμένους» και «βαρβάρους» μέσα στο οποίο χάνονται χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στο όνομα της «προστασίας» του πλούσιου Βορρά από το φτωχό Νότο. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι.

Παλιότερα το «υδάτινο τείχος» ήταν ένας «υδάτινος δρόμος επικοινωνίας» ανθρώπων και πολιτισμών, ήταν αυτό που μας ένωνε, όχι αυτό που μας χώριζε. Πράγμα που αποδεικνύει ότι έννοιες όπως «τείχος», «δρόμος επικοινωνίας» και «σύνορα» δεν είναι αυθύπαρκτες, αλλά τις κατασκευάζει ο άνθρωπος, και ως ανθρώπινες και κοινωνικές κατασκευές, είναι εφήμερες και γίνονται αντιληπτές με διαφορετικούς τρόπους από εποχή σε εποχή. Σε αυτό αναφέρεται και το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ, τα Σύνορα.

Το άλμπουμ περιέχει δέκα τραγούδια, μέσα στα οποία συναντώνται ήχοι, αρώματα, και μουσικές της Μεσογείου και του κόσμου ολάκερου, και στα οποία περιπλέκονται- με το γνώριμο διακειμενικό τρόπο των Social Waste - o Jack London, o Corto Maltese, o Thomas Mor, o Bennedict Anderson, o Λίβας κι ο Βοριάς, κάτι παιδιά με φαρδιά παντελόνια, και κάτι πόλεις που θυμίζουνε ανθρώπους. Γκάιντες, λαούτα, ποντιακές λύρες, μπάσα, τύμπανα, κλαρίνα και scratches συνοδεύουν ισότιμα τις αφηγήσεις.

Social Waste - Σύνορα (2020 ανεξάρτητη παραγωγή)

Φιλική συμμετοχή

DJ Booker (cuts)

Lucretia De Manchione (Drums)

Μιχαηλίδης Γιάννης (Λύρα πόντου)

Μπότσαρης Στέλιος (μπάσο)

Σκουτέρης Παναγιώτης (κλαρίνο)

Αμποβιάν Βαρτάν (ακορντεόν)

Καστρίτσης Τόλης (μπάσο)

Κτιστάκης Αλέξανδρος (τραγούδι)

Μπάρδης Νίκος (τρομπέτα)

Χαραλαμπόπουλος Χρίστος (στίχους)

Οι ηχογραφήσεις, η μίξη και το μάστερ έγιναν στο GroundZero Sound & Designs από τον Los Angelos (DJ Stigma), τα Drums στο στούντιο Clepsydra από τον Misdeal και τα cuts στο Breathe Studio από τον DJ Booker

Το artwork και η επιμέλεια των γραφικών έγινε από τον Γιάννη Οικονομάκη

Κατεβάστε το άλμπουμ δωρεάνE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter