29Μαρτίου2024

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 18:14 Γράφτηκε από: 

Οι BAND OF FRIENDS επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι Band of Friends επιστρέφουν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στο Eightball, τιμώντας τη μνήμη του Rory Gallagher. Τις συναυλίες ανοίγουν οι Nick & the Backbone.

Δελτίο Τύπου

Rockin’ The Blues Events, Κύτταρο & Eightball παρουσιάζουν:

RORY GALLAGHER

«You Keep the Legend Alive»

GERRY McAVOY’S 

BAND OF FRIENDS

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου live στο Κύτταρο - Αθήνα

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου live στο Eightball - Θεσσαλονίκη

Special Guest: Nick & the Backbone

«ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ 1981....ΚΥΤΤΑΡΟ 2019»

Η Rockin’The Blues Events, το Κύτταρο και το  Eightball προσθέτουν ένα ακόμα κομμάτι του πιο αγαπημένου παζλ της σύγχρονης συναυλιακής ιστορίας του τόπου μας...

Η ανατριχιαστική αγάπη του ελληνικού κοινού για τον Ιρλανδό Πρίγκηπα και το έργο του  (κι ας είμαστε σίγουροι πως θα μας κορόιδευε που τον «λούζουμε» με τόσα «κλισέ»..!!) ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ

Η ΑΦΟΡΜΗ όμως φέτος θα είναι… ρυθμική!!

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά μαζί στις σκηνές του Κυττάρου και του Eightball, το rhythm section, τους δυο συμπαίχτες του Rory, στις αξέχαστες συναυλίες/σταθμούς, της Ν. Φιλαδέλφειας και του Παλαί ντε Σπορ το 1981!! Ο BRENDAN O’NEILL (drums) συναντάει ξανά τον πολύ GERRY McAVOY (Bass) και τα Boogie πέρνουν φωτιά!!!

Κυρίες και Κύριοι και αμετανόητα παιδιά...

GERRY McAVOY (Bass) 

Ο πλέον αναγνωρισμένος συμπαίκτης και φίλος του Rory παρών σε ΟΛΕΣ τις ηχογραφήσεις, σε ΟΛΕΣ τις περιοδείες, σε ΟΛΑ τα άλμπουμ του από το 1971 έως το 1991 (και φυσικά παρών στο live-σταθμό στη Ν. Φιλαδέλφεια το 1981)!!!!!

BRENDAN O’NEILL (Drums)

O μακροβιότερος ντράμερ του Rory όπου ήταν παρών στο live του Παλαί ντε Σπορ, όπως και  στο επεισοδιακό και αξέχαστο live της Νέας Φιλαδέλφειας το οποίο κατόπιν χαρακτήρισε δημόσια ως «To Highlight της 10χρονης πορείας μου στο πλευρό του Rory»!!!!  Ο Ιρλανδός βιρτουόζος, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ted McKenna έδωσε ρυθμό στα “JINX” (1981), “DEFENDER” (1987), “FRESH EVIDENCE” (1991) και πήρε μέρος σε πολλές παγκόσμιες περιοδείες του Rory πριν ακολουθήσει τους καταξιωμένους Nine Below Zero.

MARCEL SCHERPENZEEL (Guitar/Vocals) 

Έχοντας μεγαλώσει με τη μουσική του Rory, άφησε σε δεύτερη μοίρα προσωπική καριέρα και μπάντα (Marcel Scherpenzeel Band και Wolfpin) για να ζήσει στο μύθο του μεγάλου του ειδώλου και εν τέλει να κερδίσει το παράσημο του Gerry McAvoy, "This is the closest guitarist to Rory you will ever hear" αλλά και την κοινή αποδοχή σε ένα τόσο απαιτητικό ρόλο!!

Μα πριν απ’ όλα ένας μεγάλος θα συστηθεί πριν τους μεγάλους..

Νίκος Ντουνούσης κυρίες και κύριοι (ex Blues Gang, Blues Wire)!! Οι εκρηκτικοί Nick & the Backbone, με τις καταιγιστικές τους εμφανίσεις στο Eightball στη συμπρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια, «ανάγκασαν» τον φειδωλό Gerry ΜcAvoy να τους αποθεώσει και έτσι θα πλαισιώσουν τους Band of Friends και στις δύο συναυλίες!!

NICK & THE BACKNONE

Οι Nick and the Backbone είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Νίκο Ντουνούση. Θεωρείται από τους καλύτερους κιθαρίστες Blues στην Ελλάδα και ένα από ένας απ τους μοναδικούς του είδους. Το αστείρευτο ταλέντο του και η μοναδική μουσική του δράση έχει προσελκύσει τα ελληνικά ακροατήρια στο Blues και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της Ελληνικής μοντέρνας μουσικής σκηνής. Το προσωπικό όχημα του Νίκου Ντουνούση αποτελεί το πιο ηλεκτρικό «blues power» σχήμα της χώρας μας. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν άφησε κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο στην Ευρώπη.

Έχουν συνεργαστεί με τους Louisiana Red, Johnny Nicolas, Nelly Travis, Phil Guy κλπ, αξέχαστες όμως θα μείνουν στον κοινό οι δύο περιοδείες με τον Nick Gravenites!!! Τους Nick and the Backbone αποτελούν ο Νίκος Ντουνούσης (ηλ. κιθάρα, φωνητικά), ο Αλέξανδρος Αποστολάκης (τύμπανα) και ο Δημήτρης Γιαλαμάς (μπάσο)

Κάθε χρόνο, ένα γεμάτο Κύτταρο, ένα κοινό σε ντελίριο, τα ανεπανάληπτα τραγούδια του α-ξέ-χα-στου Rory Gallagher, ερμηνευμένα με μοναδικό πάθος και δεξιοτεχνία από τους ίδιους τους παγκόσμιας κλάσης μουσικούς συνοδοιπόρους του, τους μυθικούς Band Of Friends, ανανεώνουν επιτόπου το ραντεβού για την επόμενη χρονιά...

... και τραγουδώντας και χορεύοντας, από το 2012 φτάσαμε στο 2019!!!!

Αυτή τη φορά όμως, υπάρχει ένα χρέος και ένα πολύ βαρύ φορτίο που όλοι θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε και να κάνουμε το μαύρο άσπρο, κάτι που μόνο η μουσική έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει αβίαστα...

Ο φίλος μας, ο TED McKENNA, ο πάντα χαμογελαστός Ted, αυτός ο πραγματικός gentleman, ο ντράμερ του Rory, των Band of Friends, με την τεραστία καριέρα στην αφρόκρεμα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, o άνθρωπος που κάθε Δεκέμβρη μας έκανε να… χτυπιόμαστε έφυγε από κοντά μας... και αυτό από μόνο του, είναι μια ιερή υποχρέωση, στις 20/12, να κάνουμε ένα μεγάλο χαμό και για πάρτη του…

γιατί δεν είναι κλισέ....

YOU KEEP THE LEGEND ALIVE.

FB Event: https://www.facebook.com/events/404030733533467/

INFO:

AΘΗΝΑ-ΚΥΤΤΑΡΟ

ΠΟΡΤΕΣ: 21.00 - ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 15€ Προπώληση 18€ Ταμείο

Σημεία Προπώλησης:

Sirens Records, Νικηταρά 14 Αθήνα

Red Queen Rock Bar, Θουκυδίδου 12 Χαλάνδρι (από τις 20.00 και μετά), εκτός Δευτέρας

Eat Metal Records, Σπ.Τρικούπη 45, Αθήνα

Κύτταρο 10-13.00 καθημερινά και μέρες και ώρες συναυλιών

VIVA.GR:  http://www.viva.gr/

Reload Stores:  https://www.facebook.com/ReloadStores

Seven Spot:  http://www.sevenspot.gr/

11876 Πληροφορίες Τηλεφωνικού Καταλόγου:  http://www.11876.gr/

Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία: http://www.evripidis.gr/

Αθηνόραμα:  http://www.athinorama.gr/

Viva Kiosk Συντάγματος:  Καθημερινά 9:00πμ - 21:00μμ.

Viva Spot Τεχνόπολη:  Δευτ - Σαβ 11:00πμ - 19:00μμ.

Yoleni’s: Δευτ - Κυρ: 12:00 - 20:00

WIND 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - EIGHTBALL

ΠΟΡΤΕΣ: 20.30 - ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 15€ (Προπώληση) 18€ (Ταμείο)

ΜUSICLAND - Μητροπόλεως 102

STONES ROCK BAR - Αιγύπτου 20, Λαδάδικα

EIGHTBALL – Πίνδου 1, Λαδάδικα

NEPHILIM MUSICSTORE - Πατριάρχου Ιωακείμ 17 

RockinTheBlues Events: 

https://www.facebook.com/Rockin-The-Blues-Events-443192105852637/timeline/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 8224134. info@kyttarolive.gr



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read

  • Οι BAND OF FRIENDS για δύο συναυλίες στην Ελλάδα

    Οι Band of Friends, η original band του Rory Gallagher, επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Eightball Club, με special guests τους Sakis Dovolis trio & Nick Dounoussis (Jimi Hendrix tribute).

  • Το πρόγραμμα για τις συναυλίες των BAND OF FRIENDS σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των συναυλιών των Band of Friends, αύριο Παρασκευή (10/2) στο Eightball Club με special guests τους Nick and The Backbone, και το Σάββατο (11/2) στο Gagarin 205 με special guests τους Big Nose Attack feat. G. Pachidis.

  • Οι BAND OF FRIENDS σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

    Οι Band of Friends τιμούν τα 75 χρόνια από τη γέννηση του αξέχαστου Rory Gallagher, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο Eightball Club και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205, με special guests τους Nick & The Backbone και Big Nose Attack αντίστοιχα.

  • Oι BAND OF FRIENDS επιστρέφουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

    Τιμώντας την κληρονομιά του σπουδαίου Rory Gallagher, οι Band of Friends επιστρέφουν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στο Eightball και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο. Μαζί τους θα βρίσκεται ο Ray Beavis, ενώ τη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν οι Nick and The Backbone και της Αθήνας οι Mr. Highway Band με ένα ακουστικό αφιέρωμα στον Neil Young.

  • Ανταπόκριση: BAND OF FRIENDS w/ Vavoura Band @ Κύτταρο Live Club

    Οι Band of Friends έδωσαν και φέτος το παρόν για τη γιορτή στη μνήμη και τη μουσική του Rory Gallagher. Μετά τα “Shadow Play” που λάμβαναν χώρα από το fan clun του Rory στην Ελλάδα, το Rory Gallagher Greece, τη σκυτάλη της διοργάνωσης αυτής της γιορτής του Δεκέμβρη που είναι θεσμός έχει αναλάβει η Rockin’ the Blues.


Newsletter