18Απριλίου2024

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 23:17 Γράφτηκε από: 

Συναυλία του APPARAT με live band στο Gagarin 205

Ο Apparat έρχεται την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου με live band στο Gagarin 205.

Δελτίο Τύπου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Love Light Productions & Underdogs Present

APPARAT Live Band

Τιμή εισιτηρίου: περιορισμένη προπώληση 24€, προπώληση 27€, ταμείο 30€

Σημεία προπώλησης: viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores, Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις), WIND, Yoleni’s Greek Gastronomy center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)

Oι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Έχοντας ως τόπο καταγωγής το Βερολίνο, μια πόλη με μακρόχρονη παράδοση στην ηλεκτρονική μουσική, ο Apparat (κατά κόσμον Sacha Ring) είχε από πολύ νωρίς τα κατάλληλα ερεθίσματα.

Ξεκίνησε να πειραματίζεται με την electronica στα τέλη των ‘90s, σε μία πόλη που συμφιλιωνόταν με τη νέα της πραγματικότητα, δέκα χρόνια περίπου μετά την πτώση του Τείχους. Στη στροφή του millennium, το 2001, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, Multifunktionsebene. Μέσα από τα εννιά κομμάτια του άλμπουμ o Apparat έδωσε ξεκάθαρα το φουτουριστικό μουσικό του στίγμα, αναμειγνύοντας ενδιαφέροντα techno beats με ambient στοιχεία και glitchy εφέ. Αντίστοιχη αισθητική συναντά κανείς και στις επόμενες δύο κυκλοφορίες του, το Tttrial And Eror Mini (2002) και το Duplex (2003). Και οι τρεις κυκλοφορίες έγιναν μέσω της ανεξάρτητης δισκογραφικής Shitkatapult, την οποία πλέον διαχειρίζεται ο ίδιος ο Ring.

Το 2005 έκανε μια σημαντική στροφή στον ήχο του, χαρίζοντας στο κοινό του το άλμπουμ Silizium. Μέσα από τα πέντε μόλις original κομμάτια του άλμπουμ ο νεαρός μουσικός επανασύστησε το project, εισάγοντας πιο φυσικούς ήχους και επιστρατεύοντας μία σειρά από έμπειρους μουσικούς για τις ανάγκες της ηχογράφησης. Το Pitchfork έκανε λόγο για «ένα άλμπουμ που ακούγεται σαν μία εκτεταμένη σύνθεση». Ο νέος ήχος του Apparat ήταν πλέον πραγματικότητα.

Τα επόμενα χρόνια, και παράλληλα με τη συνεργασία του με τους Modeselektor ως Moderat, ο αεικίνητος Βερολινέζος συνέχισε να παράγει μουσικές για την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και για soundtracks ταινιών ή σειρών. Κομμάτια του έχουν ακουστεί στο Breaking Bad, το Skins και την ταινία Annihilation.

Τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατό του άλμπουμ, το LP5. Πρόκειται ίσως για την πιο minimal δουλειά του. Μέσα από τα δέκα κομμάτια του δίσκου ο Apparat μάς χαρίζει έναν «οργανικό» δίσκο που στέκεται άψογα και επί σκηνής, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη. Την παρουσίαση του δίσκου on stage αναλαμβάνουν, εκτός από τον ίδιο, οι έμπειροι μουσικοί του.

Δύο μήνες μετά την εμφάνισή του στο θρυλικό Montreaux Jazz Festival, ο Apparat θα βρεθεί στην Αθήνα για ένα ατμοσφαιρικό live που θα σας καθηλώσει. Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο Gagarin 205 Live Music Space.



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

  • Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue

    Από την ώρα που είχε ανακοινωθεί αυτή εδώ η συναυλία (έναν χρόνο πριν είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια), το καλεντάρι είχε μια βαθιά μαύρη κουκκίδα, που περίμενε καρτερικά να σβήσει.

Also Read

  • Το line-up του ADD στην Πειραιώς 260

    Μια σειρά ονομάτων από τη διεθνή και εγχώρια χορευτική σκηνή συμμετέχουν το Σάββατο 2 Ιουνίου στο ADD στην Πειραιώς 260, που θα σημάνει και την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών.


Newsletter