Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 12:55 Γράφτηκε από: 

Το CULT OF THE AMPS vol. II έρχεται στο An Club

Οι Last Rizla, Okwaho, Spineless και Breeding the Shadows συμμετέχουν στο Cult of the Amps vol. II, το Σάββατο 6 Απριλίου στο An Club.

Δελτίο Τύπου

CULT OF THE AMPS vol. II

featuring:

LAST RIZLA

OKWAHO

SPINELESS

BREEDING THE SHADOWS

Σάββατο 6 Απριλίου, An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)

Είσοδος: 7€

FB Event: https://www.facebook.com/events/633750940386612

LAST RIZLA

Παραπατώντας ανάμεσα στον sludge, τον ψυχεδελικό και τον punk ήχο, οι Last Rizla είναι γνωστοί για τις ιδρωμένες, βρωμερές, εξαιρετικά δυνατές, αλλά απρόσμενα καθαρτικές ζωντανές τους εμφανίσεις και την τάση τους να πειραματίζονται με ποικιλόμορφα μουσικά ιδιώματα, όπως το dub και το noise.

Αποτελώντας μέρος της αθηναϊκής underground σκηνής, οι Last Rizla υιοθετούν την DIY αισθητική, καθώς κυκλοφορούν τη μουσική τους μέσω της δικής τους εταιρίας Fuzz Ink. Records, σχεδιάζουν και τυπώνουν τα εξώφυλλά τους, και κλείνουν μόνοι τις συναυλίες και περιοδείες τους.

Όλα ξεκίνησαν το 2003 σε ένα υπόγειο 2Χ3, με punk rock και Red Hot διασκευές, ενώ η ιδέα των Last Rizla ξεπήδησε περίπου το 2006 σε ένα προβάδικο και εξελίχθηκε στο νησί της Σύρου. Το 2008 οι Last Rizla πραγματοποίησαν την πρώτη τους συναυλία, ενώ τον Οκτώβριο του 2009 κυκλοφόρησαν μόνοι τους το ομώνυμο πρώτο τους demo, για να ακολουθήσει το 2011 η μετεγκατάστασή τους στον Πειραιά.

Το 2012, ηχογράφησαν το “Seamen”, το οποίο κυκλοφόρησε εντέλει το 2014, παρουσιάζοντας έναν πιο βαρύ instrumental ήχο που έτυχε θερμής υποδοχής. Το 2014, οι Last Rizla καλωσόρισαν τον Σταύρο των Sadhus στα φωνητικά και έκτοτε περιοδεύουν ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη, σε αχαρτογράφητα και ηχητικά εξασθενημένα μέρη.

Το 2017, κυκλοφόρησαν το 10” single “KLS9532”, ενώ λίγο μετά ήρθε η παρθενική τους ευρωπαϊκή περιοδεία “Creative Dentistry Tour”.

Ακολούθησε το “Rampant Hair Growth Tour” τον Ιούνιο του 2018, όπως και η κυκλοφορία της συλλογής “Jazz on Bones, Vol. 1” από τις Fuzz Ink Records και Roufa Records, ενώ τον Νοέμβριο του 2018 σειρά πήρε η τελευταία ως τώρα δισκογραφική απόπειρα των Last Rizla, με τίτλο “Mount Machine”, η οποία συνοδεύτηκε από το “Chasing Rabbits Tour”.

Παρά τη θεωρούμενη ως σκοτεινή μουσική τους, είναι εξαιρετικοί τύποι με αχαλίνωτη αγάπη για τα αυγά. Last Rizla είναι ο Γρηγόρης, ο Choko, ο Κωστής και ο Σταύρος.

http://lastrizla.com/

https://lastrizla.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/lastrizla

Press:

“They are beautifully loud in every sense of the word. This isn’t an unnecessary kind of noise; what Last Rizla create is a post-punk/hardcore sound played to sludge rock styles.”

- The Cauterizer - https://cauteriserblog.wordpress.com/2017/05/15/last-rizla-kls9532-single-review/

“[…] the riff slowing and repeating, the fine stench of doom filling the nostrils, the last minute filled with chaotic guitar exuberance, backed by a hammering home through sludge abandon.”

- Ninehertz - https://www.ninehertz.co.uk/viewitem/4865

“[…] remarkable shit.”

- Downtuned Mag - http://www.downtunedmag.com/2017/05/quick-fixes-last-rizla-kls9532.html

“Dobili smo ogromnu količinu energije, artikulisane buke, besa i znoja sa bine u kojoj je prednjačio omaleni, dežmekasti kosijaner sa vidnim nedostatkom vlasišta sa prednje strane glave.”

- Helly Cherry - http://www.hellycherry.com/2018/12/last-rizla-casillas.html

OKWAHO

Οι Okwaho (λύκος στη γλώσσα των Μοϊκανών) δημιουργήθηκαν το 2013 με έδρα την Αθήνα από τον Γιώργο (κιθάρα, φωνή) και τον Μπάμπη (μπάσο), ενώ το σχήμα ολοκληρώθηκε το 2014 με την προσθήκη του Αντρέα (τύμπανα).

Ο ήχος τους είναι ένα μείγμα doom, sludge και stoner με κοινωνικοπολιτικό και ενίοτε πιο προσωπικό στίχο. Τον Σεπτέμβρη του 2015 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo και για τα επόμενα δύο χρόνια επικεντρώθηκαν στις ζωντανές εμφανίσεις.

Τον Φεβρουάριο του 2017 μπήκαν ξανά στο στούντιο και μέσα σε 4 μέρες ηχογράφησαν εννέα κομμάτια, εκ των οποίων τα εφτά κατέληξαν και στην πρώτη, full-length, αυτοχρηματοδοτούμενη κυκλοφορία τους. Τον Μάρτη του 2018 έγινε η ψηφιακή κυκλοφορία του δίσκου και τον Νοέμβρη βγήκε σε CD, σε μια, πρωτότυπη όσο και ακραία, χειροποίητη συσκευασία από… γυαλόχαρτο! Τραχύ πράμα! Κάπου στο ενδιάμεσο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βίντεο, για το κομμάτι “God of Gold”.

Οι Okwaho συνέθεσαν τη μουσική για την πρώτη metal θεατρική παράσταση στην Ελλάδα, στην οποία συμπρωταγωνίστησαν τον Φλεβάρη του ’19 παίζοντας live, ενώ το υλικό αυτό θα αποτελέσει και τον δεύτερο δίσκο της μπάντας. Ταυτόχρονα, εμφανίζονται και σε επιλεγμένες συναυλίες.

https://www.facebook.com/OkwahoBand

https://okwaho.bandcamp.com/releases

https://www.youtube.com/channel/UCL_WMwW4PxhcfKmzi42_NyA

okwahoband@gmail.com

Μερικές κριτικές στον ηλεκτρονικό Τύπο (Αμερική, Ισπανία, Ελλάδα):

http://stonerking1.blogspot.gr/2018/03/okwaho-okwaho-review.html

http://metalbrothers.es/criticas/criticas-internacionales/okwaho-okwaho-2018/

https://www.reignsthechaos.com/okwaho-okwaho-2018/

http://www.downtunedmag.com/2019/02/10-release-picks-for-2018-by-heavy-unhealthy.html?fbclid=IwAR0UvHP8HAfWZIHS1k78VWkstAIOncTyF-qGzowBDLrS_2gAZiN4avYeJbg

http://www.rockyourlife.gr/okwaho-okwaho/?fbclid=IwAR2t5ZOorBoNVh7LO8RWVuwNXPVvaUUPhOnmygGmlWVBJV_Obt7_NXfiMFQ

SPINELESS

Οι Spineless, προσωπικό project της Χρύσας Τσαλταμπάση (ex-National Pornographic), κυκλοφόρησαν το πολυσυλλεκτικό “Speaking of Chaos and Relative Peace” τον Φεβρουάριο του 2018.

Σκληρό και σκοτεινό, με ήχο που μεταφέρεται από doom/drone σε ηλεκτρονικό ambient, το πρώτο άλμπουμ των Spineless αντλεί συνθέσεις από τις χρονικές περιόδους 2004-2013 και 2016. 

https://www.facebook.com/ch.spineless

https://www.youtube.com/channel/UCuNPshYDPxafPU1tc3bKrqA

BREEDING THE SHADOWS

Οι Breeding the Shadows δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2017. Πρόκειται για μια τετραμελή μπάντα με γυναικεία φωνητικά, η οποία προέκυψε ως ανάγκη εξερεύνησης του sludge, doom αλλά και του post-metal ήχου• της μουσικής, γενικότερα. Της συνείδησης και του πώς αυτή αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται τη μουσική, ειδικότερα - πότε μεγαλώνοντας και πότε μικραίνοντας τις σκιές, πότε επιλέγοντας το σκοτάδι και πότε το φως.

Το πρώτο τους EP αναμένεται να επιλέξει το φως σύντομα, οι ίδιοι αμφιταλαντεύονται.

Νατάσα Κούμη (φωνητικά)

Άλεξ Φ. (κιθάρα)

Θάνος (μπάσο)

Θ. Κοπούλ (τύμπανα)

https://www.facebook.com/breedingtheshadows

https://instagram.com/breedingtheshadows

*************************

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/CultOfTheAmps

http://www.i-JUKEBOX.gr

https://www.anclub.gr



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

  • Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue

    Από την ώρα που είχε ανακοινωθεί αυτή εδώ η συναυλία (έναν χρόνο πριν είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια), το καλεντάρι είχε μια βαθιά μαύρη κουκκίδα, που περίμενε καρτερικά να σβήσει.

Also Read

  • Οι SUN OF NOTHING στο An Club

    Οι επιβλητικοί Sun of Nothing παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ “Maze”, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο An Club, με special guests τους Okwaho και τους Rita Mosss.

  • Οι OKWAHO στο An Club

    Οι Okwaho παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ “The Usurper Regime”, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο An Club με special guests τους Mass Culture και τους Breeding the Shadows, σε μια βραδιά σκληρού και ακραίου ήχου.

  • Το line-up του NEW LONG FEST

    Με τη συμμετοχή 14 συγκροτημάτων πραγματοποιείται το New Long Fest, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

  • Δισκοκριτική: OKWAHO - “The Usurper Regime”

    Πολλά βήματα μπροστά από το αθηναϊκό τρίο, πιο επαγγελματική πλέον προσέγγιση σε όλους τομείς και μια στροφή προς τον sludge ήχο, με έντονες πινελιές από την ατμόσφαιρα του post-metal.

  • Δισκοκριτική: LAST RIZLA - “Noise Without Decay”

    Θορυβώδεις καταστάσεις και σασιρμάς, πάντα με μια χορευτική εσάνς και τούτη τη φορά, σε ολοκληρωμένη μορφή και διάρκεια.