30Σεπτεμβρίου2020

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 22:36 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: ΒΕΒΗΛΟΣ @ Piraeus 117 Academy

Πάσες ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο τόμο, προαναγγελία για τον τρίτο, στίχοι και μηνύματα από μικροφώνου με τη δική τους σημασία, πανό, πυρσοί, ιαχές.

Κάθε εμπειρία μοιάζει και πιο δυνατή από την προηγούμενη όταν ο ΒΕΒΗΛΟΣ ανεβαίνει στη σκηνή, όμως αυτή τη φορά, υπήρχε ούτως ή άλλως και ο σημαδιακός λόγος της κυκλοφορίας του νέου του άλμπουμ “Το Βιβλίο των Τεσσάρων Στοιχειών”, που ήρθε να διαδεχτεί το προ διετίας “Το Βιβλίο των Ηρώων του Δρόμου” και να αποτελέσει το βήμα για το τελευταίο μέρος της τριλογίας με τίτλο “Το Μαύρο Βιβλίο των Σκιών”, καθώς και για την αυτοβιογραφία που θα ακολουθήσει, όπως ο ίδιος αποκάλυψε.

Ακόμα πιο ώριμος, σοφός και καταγγελτικός ο καινούριος δίσκου του Βέβηλου, παρουσιάστηκε στην ολότητά του, μαζί με στιγμές από την προηγούμενη δουλειά καθώς και τις απαραίτητες πινελιές από το… μακρινό παρελθόν, όπως πάντα με τη συντροφιά του DJ Magnum, του Παράφρονα και του Τσέκου.

“Μετά από 500 συναυλίες και όμως, απόψε τα έχω χαμένα”, είπε ο Θανάσης αντικρίζοντας το κατάμεστο Piraeus 117 Academy, δεχόμενος λίγο αργότερα τις ευχές από τον κόσμο για τα 39α γενέθλιά του.

“Βαβυλώνα, Βαβυλώνα” φώναζε σύσσωμο το Academy όταν το live ξεκινούσε μέσα σε πλήρες σκότος με το “Νεκρή Ζώνη”, ενώ το “Τέσσερα Στοιχειά”, με άλλα λόγια η επανάσταση, η φωτιά, η μοναξιά και η λευτεριά, έφεραν το πρώτο γκρέμισμα, από τα πολλά που θα επακολουθούσαν.

“Φύλαγέ με”, “V4 Vevilos”, “Το Βιβλίο των Ηρώων του Δρόμου”, “Ηiphopolis” παρέα με τον Μορφέα, “Βέβηλος” 21 χρόνια μετά, “Εθισμός” για “τα παιδιά που ζουν φυλακισμένα μέσα στο ίδιο τους το σώμα, καλή λευτεριά”, “Εξακρίβωση Στοιχείων”, “Ποτέ δε Σημαδεύουνε στα Πόδια”, “Φτιάξε Έναν Ήλιο” με τους συγκλονιστικούς στίχους. Όποιο τραγούδι και να ερμηνεύει ο Βέβηλος, οι χτύποι της καρδιάς είναι πάντοτε γοργοί.

“Ήρθε η ώρα για τον Γιάννη, που είναι πολλά περισσότερα από αυτή τη συνεργασία στον καινούριο δίσκο”, είπε ο Θανάσης προλογίζοντας το “Άμα Ρωτήσουν που Χάθηκα”, ενώ μετά από ένα σύντομο εμβόλιμο set του ίδιου του Anser, που συνέχισε τον χαμό στο Academy, τα πράγματα κορυφώθηκαν με το “Με Λένε Δρόμο”, το “Πολισμανία”, το “Δωμάτιο με Θέα”, το “Ooh la la la” και το εξαιρετικό αντιφασιστικό “Μίσος”, το οποίο “δεν περιμέναμε τον φασισμό για να το καταλάβουμε”.

“Ο όρος ‘drag’ προέρχεται από τον 19ο αιώνα και το ‘dressed as girls’, καθώς τότε δεν υπήρχαν γυναίκες ηθοποιοί και τους γυναικείους ρόλους τους έπαιζαν άνδρες. Με τον Ζακ είχαμε ανταλλάξει δυο κουβέντες, σχετικά με τους δικούς του χαρακτήρες και με αυτούς που είχαμε φτιάξει εμείς ως Βαβυλώνα. Έχω νιώσει αρκετές φορές εγκλωβισμένος και ήταν σαν να το ζω όλο αυτό μαζί του”. Η συγκίνηση, και ταυτόχρονα οργή, ήταν δεδομένη πριν και κατά τη διάρκεια του “Σεζάριο”, με τίτλο δανεισμένο από το “Twelfth Night, or What You Will” του Shakespeare.

“Κάποια παιδιά έχασαν πρόσφατα έναν φίλο τους, αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα του”, είπε ο Βέβηλος λίγο πριν το τέλος για το “Όταν θα Φύγω”, ενώ το “Μήνυμα στο Μπουκάλι”, το “Λευτεριά”, το “Να Έρθεις Απόψε να με Βρεις”, το “Κράτα Λίγο Αγάπη” και το “Η Νύχτα που Έπαψα να Μεταφράζω τις Σιωπές”, έκλεισαν προσωρινά το βιβλίο, μετά από 2,5 ώρες. Αν νοιάζεσαι για έναν κόσμο λεύτερο, τα τραγούδια του Βέβηλου σου δείχνουν τον δρόμο.

Υ.Γ.: Το λέει κάποιος που το φώναζε για αρκετά χρόνια στα γήπεδα. Κανενός ανθρώπου που βρίσκεται απέναντί σου ή είναι εχθρός σου, η μάνα δεν είναι “πουτάνα”. Σε συναυλίες όπως αυτές, τέτοια συνθήματα δεν έχουν καμία θέση. Όπως δεν θα έπρεπε να έχουν και πουθενά αλλού.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

ΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλος feat. MorfeasΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλος feat. AnserAnserAnserAnserAnserAnserAnserAnserAnserΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read

 • To IMMIGRANIADA FESTIVAL επανέρχεται στο Gagarin 205

  Το Immigraniada Festival επανέρχεται την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στο Gagarin 205, με τους Βέβηλο, Στίχοιμα, Tiny Jackal, Βασίλη Ράλλη και Frank Panx & Sentaye Azad, έχοντας ως σκοπό τη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου από το 18 Άνω, ενώ επιπλέον στον χώρο της συναυλίας θα πραγματοποιείται συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για ευάλωτες ομάδες.

 • Ανταπόκριση: ΒΕΒΗΛΟΣ @ Piraeus 117 Academy

  Έχει ειπωθεί ξανά και αποτελεί τον πιο κατάλληλο – και πάντοτε επίκαιρο – σχολιασμό, ότι είναι μεγάλη υπόθεση ο καλλιτέχνης να τραγουδά αυτά που θα ήθελες και εσύ να εκφράσεις.

 • Το πρόγραμμα για τις συναυλίες του ΒΕΒΗΛΟΥ στο Piraeus 117 Academy

  Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τις συναυλίες του Βέβηλου, αύριο (14/12) και την Κυριακή (15/12) στο Piraeus 117 Academy.

 • Συναυλία του ΒΕΒΗΛΟΥ στο Piraeus 117 Academy

  Ο Βέβηλος γιορτάζει τα 40ά του γενέθλια το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Piraeus 117 Academy.

 • Το τελικό line-up του STREET MODE FESTIVAL

  Ανακοινώθηκε το τελικό line-up του 11th Street Mode Festival, που πραγματοποιείται στις 27-29 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.


Newsletter