25Ιουνίου2019

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 18:49 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: PETER MURPHY - 40 years of BAUHAUS w/ The Steams @ Γήπεδο Tae Kwon Do

Μπορεί η επιστροφή του “Νονού της Goth” στην Αθήνα να πραγματοποιήθηκε μια 9ετία μετά, παρόλα αυτά η συγκεκριμένη βραδιά ήταν εκ προοιμίου γραφτό να γυρίσει τον χρόνο ακόμα πιο πίσω, στην αξέχαστη συναυλία του ’83 στο Σπόρτινγκ.

Κινούμενοι σε διαφορετικό ήχο, αλλά προσθέτοντας άλλη μια σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό τους, την πρώτη μάλιστα σε arena, οι STEAMS άνοιξαν το live με τραγούδια από το εξαιρετικό τους φετινό ντεμπούτο “Wild Ferment”, όπως το “Black Sand”, το “Amdajitr (The Odyssey of Young)”, το “Ever Lasting”, το “The Drought”, το κορυφαίο όλων “Perfect Storms from Afar” και το “The Harvest”.

Έχοντας το απαιτούμενο δίπολο τραγούδια/σκηνική παρουσία, οι Αθηναίοι απέδειξαν και πάλι πως έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν στην εγχώρια και, γιατί όχι, στη διεθνή σκηνή.

Από την πλευρά του, ο PETER MURPHY είναι ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς το εκτόπισμά του, κυρίως ως frontman των εμβληματικών BAUHAUS, είναι αναμφισβήτητο.

Παράλληλα, μπορεί στη συγκεκριμένη περιοδεία να είναι το “In the Flat Field” του 1980 το κύριο τιμώμενο άλμπουμ, καθώς παρουσιάζεται στην ολότητά του, παρόλα αυτά, αφού και τα επόμενα Bauhaus είναι classics στον post-punk/gothic rock ήχο, ήταν το δεύτερο μέρος της συναυλίας όπου το κοινό στο Γήπεδο Tae Kwon Do ξεσηκώθηκε ακόμα περισσότερο, όταν δηλαδή ο Peter Murphy και η παρέα του, συγκεκριμένα ο μπασίστας David J, συνοδοιπόρος του στο θρυλικό βρετανικό γκρουπ, καθώς και οι πολυπράγμονες John Andrews και Marc Slutsky σε κιθάρα και ντραμς αντίστοιχα, ξεδίπλωσαν στιγμές από τα “Mask” (1981), “The Sky’s Gone Out” (1982) και “Burning from the Inside” (1983).

H συναυλία ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο, καθώς η ξυραφένια κιθάρα και οι μπασογραμμές στο “Double Dare” τράνταξαν το κλειστό, ενώ τα “In the Flat Field”, “A God in an Alcove”, “The Spy in the Cab”, “St. Vitus Dance”, “Stigmata Martyr”, “Nerves” και όχι μόνο, προερχόμενα από το ντεμπούτο των Bauhaus, αποτέλεσαν, εντέλει, το καλύτερο ζέσταμα για ό,τι θα επακολουθούσε.

Εκεί, όταν ο 61χρονος Peter Murphy επέστρεψε στη σκηνή μέσα σε αποθέωση, καλησπερίζοντας για πρώτη φορά το κοινό και παρουσιάζοντας το γκρουπ του, κάθε στιγμή έμοιαζε με highlight.

To “Burning from the Inside”, το “Silent Hedges”, το, τραγούδι που όρισε το gothic rock, “Bela Lugosi’s Dead” με τους απόκοσμους ήχους, το “She’s in Parties” και το πιο φρέσκο “Adrenalin”, αποτέλεσαν αφορμή για sing along και χοροπηδητά, ιδιαίτερα για ένα παρεάκι εκεί μπροστά και δεξιά που απολάμβανε κάθε δευτερόλεπτο της συναυλίας, η οποία έφτασε στο απόγειό της με το “Kick in the Eye” και το “The Passion of Lovers”.

Όσο για το encore, ο Peter Murphy ερμήνευσε το “Kingdom’s Coming”, όπως και το “Severance” των υπέροχων (και επίσης πρωτοπόρων) Dead Can Dance, στο τέλος του οποίου η μπάντα του κόντεψε να διαλύσει τα όργανά της επί σκηνής, ρίχνοντας την αυλαία ενός πολύ σημαντικού για τα συναυλιακά δρώμενα 90λέπτου.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

The SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsThe SteamsPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of BauhausPeter Murphy - 40 years of Bauhaus

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter