08Μαΐου2021

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 17:33 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: EUROPAVOX ATHENS 2018, day 2 (Chinese Man, Scratch Bandits Crew, Ogris Debris, Haring) @ Fuzz Club

Όπως και στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις της στην Αθήνα, η μαρσεγέζικη κολεκτίβα αποζημίωσε το κοινό, στήνοντας ένα πάρτι με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο.

Βέβαια, κλείνοντας το φετινό EUROPAVOX ATHENS – και μαζί την ευρωπαϊκή τους περιοδεία – οι CHINESE MAN έδειξαν κάποια σημάδια υποτονικότητας – κυρίως όταν πάνω στη σκηνή έμεναν μόνοι τους οι “τρεις σωματοφύλακες” High Ku, Sly και Zé Mateo, παρόλα αυτά όταν η μηχανή τους πήρε για τα καλά μπρος, τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον χορό και τις ιαχές στο Fuzz Live Music Club, άσχετα αν η προσέλευση ήταν χαμηλότερη του αναμενομένου.

Με τέσσερα κινέζικα φωτιστικά να έχουν στηθεί στις ισάριθμες γωνίες της σκηνής και τους τρεις MCs να μπαινοβγαίνουν από τα παρασκήνια, οι Chinese Man παρουσίασαν κομμάτια σαν το “Liar”, το “Get Up”, το “Racing with the Sun” και το “Independent Music”, όμως ήταν από το “Blah!” και έπειτα όταν το μαγαζί πήρε φωτιά, κυρίως κατά τη διάρκεια του “Washington Square” ή του “Miss Chang” που είχε προηγηθεί.

Λίγο πριν κλείσει, δε, η - διάρκειας 105 λεπτών - συναυλία, στην οποία οφείλω να σημειώσω ότι ο ήχος, τουλάχιστον στον κάτω όροφο του Fuzz, ήταν αρκετά πιο χαμηλά από ό,τι έπρεπε, όλα τα μέλη της Chinese Man ομάδας παρουσιάστηκαν ένα προς ένα, ενώ για το σχετικό τελετουργικό στη σκηνή επέστρεψαν οι SCRATCH BANDITS CREW, που ανήκουν, άλλωστε, στο ρόστερ της Chinese Man Records.

Άλλωστε, αυτή τη σύνδεση μπορούσαμε πολύ εύκολα να τη μαντέψουμε, όσο απολαμβάναμε το γαλλικό ντουέτο να προετοιμάζει κατάλληλα το έδαφος για τους headliners της 2ης ημέρας του Europavox Athens, καθώς οι Scratch Bandits Crew μάς προσέφεραν μια εκρηκτική εμπειρία, με την οποία έβαλαν γερή υποψηφιότητα για εν καιρώ headlining show στην Ελλάδα.

Με τραγούδια σαν το “Do It Do It”, το “Loosin’” και το “Soundboy”, καθώς και διάφορες σφήνες κατά τη διάρκεια του 45λεπτου DJ set τους, ο Supa-Jay και ο Syr μάς έκαναν να έχουμε από εδώ και πέρα το βλέμμα μας στραμμένο πάνω τους, εν μέσω εξαιρετικών φωτιστικών συνθηκών.

Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε αρχικά τον HARING από το Βέλγιο, ο οποίος χρησιμοποίησε και βινύλια για να στήσει το ημίωρο ηλεκτρονικό σετ του, που ομολογουμένως δεν θα περνούσε απαρατήρητο σε κάποιο night club, όμως τούτο δύσκολα μπορούσε να συμβεί στο σχεδόν άδειο εκείνη την ώρα Fuzz.

Από τη μεριά τους, οι OGRIS DEBRIS που ακολούθησαν, προερχόμενοι από την Αυστρία, έδωσαν μεν το στίγμα τους εξαρχής, ζητώντας από τον κόσμο να μαζευτεί προς τη σκηνή, με την “απειλή” να μην ξεκινήσουν το σόου τους – και αυτό ήταν και το κατάλληλο συστατικό για μια εμφάνιση γεμάτη ενέργεια – παρόλα αυτά ο ήχος τους που θύμιζε ευκολόπεπτες χαουζιές σε μπιτσόμπαρα, προσωπικά δεν με άγγιξε καθόλου.

* Φωτογραφίες: Γιάννης Νέγρης Gallery

HaringOgris DebrisScratch Bandits CrewScratch Bandits CrewScratch Bandits CrewChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese Man

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter