23Ιανουαρίου2020

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 17:01 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: VODKA JUNIORS w/ Junkheart, 10 to Go @ Gagarin 205

Πέρσι τέτοια εποχή έγραφα πως βγήκαν στη σκηνή σεληνιασμένοι και έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση τα τελευταία χρόνια, φέτος θα δηλώσω πως εκτός από το 10/10 της απόδοσής τους, που συνδυάστηκε και με ότι αυτή τη φορά είχαν και νέα τραγούδια να μας παρουσιάσουν, δεν έχω δει τέτοια μανιώδη τρέλα από κόσμο σε συναυλία, χωρίς καμία μα καμία δόση υπερβολής.

Παίζοντας στην έδρα τους, στον χώρο για τον οποίο μοιάζει να γεννήθηκαν και αυτός να χτίστηκε για να τους φιλοξενεί, οι VODKA JUNIORS μας έδωσαν τα μυαλά στο πιάτο, με ένα σετ που διήρκησε 2 ώρες κι όμως ήταν τόσο γεμάτο, που ένιωθες σαν να είχε περάσει 4ωρο όταν η αυλαία έπεσε οριστικά.

Με φωτιστικά εφέ από τα καλύτερα που έχουν συμβεί στο Gagarin και με τον πόλεμο κάτω από τη σκηνή να θυμίζει ταινία καταιγιστικής δράσης ή video game όπου όλοι σκοτώνουν όλους, οι Vodka Juniors μας έκαναν να μην κοιτάμε καν ρολόγια, να έχουμε ξεχάσει τι μέρα και τι μήνας είναι, και ενίοτε να τσιμπιόμαστε για το αν αυτό που ζούμε είναι αληθινό, μιας που από κάποιο σημείο κι έπειτα, είχαμε πλέον πιάσει πρωταπριλιά.

“Εσείς είστε οι Vodka Juniors” είπαν από μικροφώνου, λίγο πριν μας αποχαιρετήσουν και ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον χώρο του merchandise έξω, έχοντας αποδείξει για μία ακόμη φορά, ηχηρότερα, όμως, από ποτέ, πως αν δεν τους έχεις παρακολουθήσει έστω και μία φορά, δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για την έννοια “συναυλία”.

Όσο για τα τραγούδια που αποτέλεσαν τα συστατικά αυτής της τόσο μαγικής βραδιάς, οι Vodka Juniors βγήκαν στη σκηνή με το “Fighting Giants” και το “Sweat Ιt Out” από το πρόσφατο “Warrior Anthems”, ενώ αμέσως μετά έκαναν την πρώτη πάσα στον προκάτοχό του “Clubriot”, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα αυτή τη δεκαετία, για ένα σερί αποτελούμενο από το “Disconnected”, το “Can We Play Now?”, το “Slowly Fading Away” και το “Blood in Υour Εyes”, που τράνταξε το Gagarin συθέμελα. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Άλλες δύο νέες στιγμές, με “Battle of Athens” και “Raging Youth”, ξανά επιστροφή στο “Clubriot”, με πανικό στα “Walk with Μe”, “Champions”, “Remains” και “Count on Μe” και αμέσως μετά, ένα απαραίτητο χαλάρωμα με το – πάντα απογειωμένο live - “Rise Up” και το “King of the Street”, αμφότερα από το “Dark Poetry”.

Για τη συνέχεια, αρκεί απλά και μόνο να αναφέρω πως οι Vodka Juniors έκαναν ένα old school 3X3 με το “Gasoline”, το “Cool Κids Suck” και το “Rollercoaster”, για να καταδείξω τον κλαυθμό και οδυρμό που επικράτησε στο Gagarin, ενώ τα “This Life”, “Lost Souls” και “Deep Chaos” ήρθαν για να μας θυμίσουν πόσο όμορφα κι ωραία έχει ταιριάξει η μπάντα διάφορα μουσικά ιδιώματα με το punk υπόβαθρό της.

Ακολούθησε ένα “one man show” από τον Χάρη, να ερμηνεύει με μια ακουστική κιθάρα – και παρέα με τον κόσμο, φυσικά – το “Whiskey and the Rain”, ενώ η Vodka Juniors κλωτσοπατινάδα επανήλθε με το “Last Chance” και το “Thrash Test Dummies”, πριν το “Shadows in the Sunset”, το “Gold Cage Freedom” και το “Queen of Scars”, δώσουν τέλος στο όνειρο.

Όσο για τα opening acts, υπήρξαν πανάξια και κάτι παραπάνω, αρχής γενομένης με τους 10 TO GO, οι οποίοι με νέα τραγούδια αλλά και παλιότερα σαν το “Your Choice”, το “After This Earthquake”, το “My Monster” και το πανέμορφο “Sundays”, ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά, σε κλασικά street punk μονοπάτια.

Το κλείσιμο, δε, του ημίωρου σετ, βρήκε τους Λαρισαίους στη σκηνή μαζί με τον Άλεξ των 63 High, να ερμηνεύουν το “Linoleum” από NOFX.

Με τη σειρά τους οι JUNKHEART, πιο μελωδικοί και με εξαιρετικό ελληνόφωνο στίχο, έκαναν το μισάωρο να μοιάζει ελάχιστο, ξεκινώντας με το “Aερόστατο” και το “Φαντάσματα” και δίνοντας ακόμη περισσότερα γκάζια με το “Τόσο Μακριά”, το “Τραγούδι του Ανέμου” και το καινούριο “Στη Μέση του Πουθενά”.

“Κάποιοι φίλοι ξεκίνησαν από μακριά. Δεν είναι εδώ μαζί μας, αλλά βρίσκονται κοντά μας. Η καρδιά μας με τους 35 εξεγερμένους της Μόριας”. Τα λόγια αυτά, από τη μεριά τους, αποτέλεσαν τον πρόλογο για το “Xαρακιές”, του οποίου ο στίχος “στην ψυχή μου χαρακιές, στο κελί μου χαρακιές, αντίστροφα το χρόνο να μετρώ, μέχρι τη μέρα που θ’ αγκαλιαστούμε, χορεύοντας πλάι στα συντρίμμια κάθε φυλακής”, τα λέει, ούτως ή άλλως, όλα.

Το “Αγκαλιά με την Κόλαση”, δε, προσέθεσε ακόμα ένα λιθαράκι σε “μια μέρα για τα τραγούδια των μαχητών, από την Αθήνα ως το Αφρίν”, αναφορά που προηγήθηκε του πανέμορφου “Καμιά Πατρίδα”, ενώ το “Δεν Πειράζει” και το “Καμιά Ενοχή” έκλεισαν ακουστικά το σετ, λίγο πριν τη σκυτάλη παραλάβουν οι Vodka Juniors.

Σπουδαία εμφάνιση από τους Junkheart, χωρίς καμία αμφιβολία.

* Φωτογραφίες: Γιάννης Νέγρης


Gallery

10 to Go10 to GoJunkheartVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka Juniors

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter