08Απριλίου2020

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 19:40 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: COMEBACK KID w/ Day Oof @ Gagarin 205

Σεφτές στο ’18 με hardcore punk live το οποίο δεν μας άφησε διόλου παραπονεμένους.

Στην αρχή γι’ αυτό φρόντισαν οι DAY OOF, που επανήλθαν στο Gagarin 205 δύο μήνες μετά την παρουσία τους δίπλα στους Therapy?, για να μας παρουσιάσουν τραγούδια από το ωραιότατο skate punk “The Vlack Album”, σαν το “The Intro / The Porn”, το “The Church”, το “The Pessimist”, το “The Celebratory Cancelation”, το “The Campus” και το “The Snow in the Sun” (ναι, όλα τα τραγούδια του δίσκου έχουν το πρόθεμα “the”!), όπως και το “The Underage”, οι στίχοι του οποίου μιλούν για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τις ενστικτώδεις και πολυήμερες αντιδράσεις που ακολούθησαν.

Περπατώντας στα χνάρια των Vodka Juniors και με αυτοπεποίθηση και (αυτό)σαρκαστική διάθεση επί σκηνής, οι Day Oof μας χάρισαν ένα άκρως κατάλληλο για την περίσταση 40λεπτο, που ολοκληρώθηκε με τη βουτιά του frontman τους από έναν εκ των ενισχυτών.

Από την άλλη, μπορεί η προσέλευση να ήταν ισχνή για το μέγεθος του venue της Λιοσίων – έτσι κι αλλιώς στις δύο προηγούμενες επισκέψεις τους οι COMEBACK KID είχαν βρεθεί στο σαφώς πιο μαζεμένο An Club – παρόλα αυτά τίποτα δεν ήταν ικανό να τους πτοήσει.

Οι διαθέσεις τους, άλλωστε, φάνηκαν από νωρίς, όταν ζήτησαν η μπαριέρα του Gagarin να κολλήσει με τη σκηνή, έτσι ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή επαφή με το κοινό. Τούτο και έγινε, με τον Andrew Neufeld να μην αφήνει ούτε ίχνος από την ευκαιρία να πάει χαμένη, επικοινωνώντας αδιάλειπτα με τους πιστούς που βρίσκονταν μπροστά, άλλοτε στήνοντας pogo και άλλοτε παίρνοντας “πάσα” και μικρόφωνο από τον frontman των Comeback Kid για να κραυγάσουν μαζί του.

Μοναδικές ήρεμες στιγμές του live, ήταν από τη μία η εισαγωγή με τη μαγευτική φωνή της Grace Slick στο “White Rabbit” και από την άλλη οι εμπειρίες που μοιράστηκε ο Neufeld από τα προηγούμενα ταξίδια των Comeback Kid στην Αθήνα, την οποία θεωρούν ως “highlight city”, και οι ευχαριστίες του για τη θερμή φιλοξενία την οποία πάντοτε λαμβάνει ο ίδιος και οι συνοδοιπόροι του.

Κατά τα άλλα, για κάτι λιγότερο από μια ώρα, η μπάντα από το Winnipeg, που ξεκίνησε την περιοδεία της από την Ελλάδα, έχυσε μπόλικο ιδρώτα, επιλέγοντας στιγμές από το νέο της άλμπουμ “Outsider” και όχι μόνο, φυσικά.

Με κομμάτια σαν το “Do Yourself a Favor”, το “Surrender Control”, το “G.M. Vincent and I”, το “False Idols Fall”, το “Somewhere, Somehow”, το “Wasted Arrows”, το “Should Know Better”, το “Broadcasting…”, το “Hell of a Scene” καθώς και το πρώτο τραγούδι που έγραψαν ποτέ με τίτλο “All in a Year”, οι Comeback Kid δικαίωσαν τη φήμη τους με αυτή την εμφάνιση, η οποία ολοκληρώθηκε με το σαρωτικό “Wake the Dead”, που έφερε και αρκετά stage diving από το κοινό.

Στα θετικά, επίσης, ότι η συναυλία “σφύριξε λήξη” όσο νωρίς χρειαζόταν, συγκεκριμένα στις 23:15, μιας που ο συνδυασμός καθημερινής και χειμώνα δεν ενδείκνυται για μεταμεσονύκτιες κραιπάλες.

* Φωτογραφίες: Γιάννης Νέγρης


Gallery

Day OofDay OofDay OofDay OofDay OofComeback KidComeback KidComeback KidComeback KidComeback KidComeback KidComeback KidComeback KidComeback KidComeback Kid

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter