20Σεπτεμβρίου2019

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 16:01 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: THE BIG NOSE ATTACK, THE NOISE FIGURES @ Gagarin 205

Οι support your local scene Πέμπτες της Λιοσίων ξεκίνησαν για φέτος με τα διαβόητα δύο ντουέτα χωρίς μπάσο, που μας προσέφεραν μια άκρως ηλεκτρική βραδιά - για να κάνουμε και ένα λογοπαίγνιο με την προ μιας εβδομάδας αναβολή της συγκεκριμένης σύμπραξης.

Στη σκηνή ανέβηκαν πρώτοι οι NOISE FIGURES, που ετοιμάζονται για την 3η τους δισκογραφική δουλειά, μετά τα “The Noise Figures” (2013) και “Aphelion” (2015), τα οποία και έθεσαν γερές βάσεις για το συγκεκριμένο δίδυμο, στον δρόμο της αναγνώρισης ως ενός εκ των κορυφαίων σχημάτων της εγχώριας νεοψυχεδελικής σκηνής.

Με τα χαρακτηριστικά μοιρασμένα ή διπλά φωνητικά του Γιώργου Νίκα και του Στάμου Μπάμπαρη, τραγούδια σαν το “Black Caravan”, το “Run”, το “In the Boneyard”, το “Feathers” και το “Blood”, και κορυφαίες στιγμές τα “Shoot the Moon”, “Don’t Throw Your Hand” και “Holy One”, οι Noise Figures δικαίωσαν για μία ακόμη φορά τη φήμη τους.

Τη σκυτάλη εν συνεχεία παρέλαβαν οι BIG NOSE ATTACK, ένα γκρουπ με το οποίο πάντοτε θα περάσεις καλά, καθώς μην ξεχνάμε πως από τα blues ξεκίνησαν όλα. Τα αδέρφια Boogieman και Little Tonnie έδωσαν βάρος στην τελευταία τους δουλειά με τίτλο “69”, μην παραλείποντας, όπως πάντα, την αυτοσαρκαστική ατάκα “όσο περισσότερο πίνετε, τόσο καλύτερα ακουγόμαστε”.

Το “Let the Love Shine”, το “Fifty Shades of Shame”, το “Monday Morning Spaghetti” - με τον Boogieman να τραγουδάει από τηλεφωνική συσκευή - το “Dirty Emma”, το “Under Your Spell”, το “Adam and Eve” και το “Left Alone”, μας οδήγησαν σιγά σιγά προς τον φόρο τιμής που πάντοτε οι Big Nose Attack απευθύνουν προς τις μουσικές με τις οποίες μεγάλωσαν, μέσω του “Foxy Lady” των Jimi Hendrix Experience και του τζαμαρίσματος στο “Wild Cherry”.

Με την αναφορά, δε, στον αξέχαστο Νίκο Τριανταφυλλίδη και το “Down with Me” να ρίχνει την αυλαία στο κυρίως μέρος της συναυλίας, είχε έρθει πλέον η ώρα να δούμε τα δύο γκρουπ να συμπράττουν και στην κυριολεξία επί σκηνής.

Έτσι λοιπόν, οι Γιώργος, Αντώνης, Γιώργος και Στάμος ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να ερμηνεύσουν μαζί εναλλάξ κομμάτια των Big Nose Attack και των Noise Figures, συγκεκριμένα το “Yeah! (That Girl)”, το “Τurn Off the Lights”, το “Special Sauce Called Love”, το “Rollin’”, το “Don’t U Lie” – με τον Boogieman να κατεβαίνει από τη σκηνή παρέα με τη φυσαρμόνικά του - και το “Οut of Your Mind”, υποσχόμενοι ότι κάποια στιγμή “αυτό μπορεί να γίνει και κανονική μπάντα” και με ξεκάθαρη την ικανοποίηση στα πρόσωπά τους για αυτό που συνέβαινε εκείνη τη στιγμή.

Βέβαια, αυτό ίσχυε και για μας που βρισκόμασταν στην πλευρά των θεατών, καθώς είχαμε ήδη εισπράξει τις αληθινά πολύ καλές εμφανίσεις, δύο γκρουπ των οποίων ο ήχος μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικός, όμως ήρθε και “έδεσε” σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον concept που από πέρσι παρουσιάζει το Gagarin και το οποίο, αντιμετωπίζοντάς το καθαρά με όρους μουσικής και διασκέδασης – και όχι βάσει ισχνού ενδιαφέροντος κόσμου – μας δίνει ένα γεμάτο ποτήρι με εύγευστο περιεχόμενο.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

The Noise FiguresThe Noise FiguresThe Noise FiguresThe Big Nose AttackThe Big Nose AttackThe Big Nose AttackThe Big Nose AttackThe Big Nose Attack

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter