08Απριλίου2020

Σάββατο, 01 Απριλίου 2017 16:08 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: THE BLACK HEART PROCESSION w/ Appalachian Cobra Worshipers @ Fuzz Live Music Club

Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε ανάλογες περιπτώσεις, οι Black Heart Procession αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο 3χρονο διάλειμμα στο οποίο είχαν περιέλθει και να επανέλθουν σε δράση, αρχικά μέσω συναυλιών oι οποίες κορυφώθηκαν με την περιοδεία για τα (σχεδόν) 20 χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους “1”, και εν συνεχεία, από όσο φαίνεται, με νέο υλικό το οποίο έχουν ήδη στα σκαριά.

Η συγκεκριμένη περιοδεία έκλεισε, λοιπόν, στην Αθήνα, με το ισόγειο του Fuzz Live Music Club να γεμίζει προκειμένου να υποδεχτεί το μελαγχολικό ύφος, σήμα κατατεθέν, του γκρουπ με καταγωγή από το San Diego, που με τον Pall Jenkins, τον Tobias Nathaniel καθώς και τους Boris Eftovski και Vladimir Markoski στη σύνθεσή του, επέστρεψε στην Ελλάδα για να παρουσιάσει ζωντανά τον πανέμορφο εκείνο πρώτο του δίσκο, με μερικές ακόμα πινελιές στην τελική ζωγραφιά.

Photo: The Black Heart Procession

Παράλληλα, όμως, στη συγκεκριμένη βραδιά υπήρχε και ένα opening act που μόνο απαρατήρητο δεν μπορούσε να περάσει. Οι APPALACHIAN COBRA WORSHIPERS, με δείγμα αυτοσαρκασμού δια στόματος Μανώλη Αγγελάκη “όλα τα τραγούδια που θα ακούσετε, είναι δικά μας”, πείραξαν συνθέσεις του παρελθόντος φέρνοντάς τις στα μέτρα τους, που δεν είναι άλλα από ένα μίγμα folk και Americana που θα ταίριαζε εξίσου (και ακόμα περισσότερο) σε μια συναυλία, ας πούμε, των Wovenhand.

Στιγμές που ξεχώρισαν, όσο οι ίδιοι οι Black Heart Procession απολάμβαναν το σόου backstage, τα παραδοσιακά “Gallows Pole” και “The House of the Rising Sun”, τα οποία έγιναν ευρέως γνωστά από Led Zeppelin και Animals αντίστοιχα, καθώς και το “Red Right Hand” των Nick Cave and the Bad Seeds, όπου το χιούμορ του Αγγελάκη συνεχίστηκε με τη φράση “αυτό είναι ένα τραγούδι που δανείσαμε κάποτε σε έναν φίλο και τώρα μας το επέστρεψε”.

Photo: Appalachian Cobra Worshipers

Όσον αφορά την επανεμφάνιση των BLACK HEART PROCESSION, με τα δύο κεντρικά τους μέλη και δύο συνεργάτες επί σκηνής, όπως προαναφέρθηκε, αυτή είχε λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένο περιεχόμενο, δηλαδή την παρουσίαση των τραγουδιών του “1” με τη σειρά που υπάρχουν στον δίσκο του ’98, μαζί με ένα encore που περιλάμβανε δύο τραγούδια από την υπόλοιπη δισκογραφία τους καθώς και ένα καινούριο. Η έναρξη με τα “The Waiter” και “The Old Kind of Summer”, βρήκε τον Pall Jenkins να χειρίζεται περίτεχνα το μουσικό του πριόνι, αντικαθιστώντας το με την κιθάρα του από το “Release My Heart” και έπειτα.

Όπως αναμενόταν, δύο από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν το “Blue Water-Black Heart” και το “Square Heart”, με το “Stitched to My Heart” να ακολουθεί από κοντά και τα πομπώδη τύμπανα του Vladimir Markoski στο “A Heart the Size of a Horse” να παραμένουν στην ατμόσφαιρα, όταν οι μουσικοί αποσύρθηκαν για λίγο από τη σκηνή, έχοντας πλέον ολοκληρώσει, μετά από μία ώρα εμφάνισης, την παρουσίαση του “1”, η οποία με έναν πεντακάθαρο ήχο, ήταν πέρα για πέρα πιστή.

Κάτι που επίσης γνωρίζαμε μέσω της σχετικής διαδικτυακής αναζήτησης, είναι πως οι Black Heart Procession θα παρουσίαζαν στο encore το “A Cry for Love” και το “The War Is Over”, μαζί με ένα καινούριο τραγούδι που τιτλοφορείται “Borders”, όμως εξίσου και ακόμα περισσότερο σημαντικά με τη μουσική, επρόκειτο τελικά να είναι τα ενδιάμεσα λόγια του Pall Jenkins, ο οποίος, με αφορμή αυτά τα δύο τελευταία τραγούδια, μίλησε για τον πόλεμο, τα σύνορα, τους πρόσφυγες και μετανάστες.

“To San Diego είναι δίπλα στα σύνορα με το Μεξικό. Πάρα πολλοί φίλοι μας είναι Μεξικανοί”, ήταν το μήνυμά του προς τον Trump, για να συνεχίσει: “Στη σκηνή μαζί βρίσκονται δύο φίλοι από τη Σερβία, ενώ και ο Tobias μένει πλέον εκεί. Πριν από σχεδόν 20 χρόνια οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Σερβία, όμως εμείς είμαστε εδώ, μαζί, να παίζουμε μουσική”.

Όσον αφορά την κατάληξη της συναυλίας με το “Borders”, αναμφισβήτητα ήταν και το highlight τoυ 90λεπτου. Ένα κομμάτι με χαρακτηριστικούς στίχους, έντονο το άρωμα από το μουσικό ύφος των Black Heart Procession και κορύφωση όσο πλησίαζε το τέλος, με όλα τα όργανα σε οργασμό.


  • Event: THE BLACK HEART PROCESSION
  • Opening acts: Appalachian Cobra Worshipers
  • Date: Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017
  • City: Αθήνα
  • Venue: Fuzz Live Music Club
  • Photos / Videos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

Appalachian Cobra WorshipersThe Black Heart ProcessionThe Black Heart Procession

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter