29Μαρτίου2024

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 17:16 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: PANX ROMANA w/ Xenofon Razis @ Κύτταρο Live

Ημέρα διαμαρτυρίας την αποκαλούν, όπως πολλοί γνωρίζουν τι γίνεται στις συναυλίες των Panx Romana, όμως μιας που για εμένα ήταν η πρώτη φορά που θα τους έβλεπα, δεν είχα σκεφτεί ούτε στο ελάχιστο ότι θα γινόταν ο χαμός που έγινε και ομολογώ πως ξαφνιάστηκα.

Με αρκετά χρόνια στην πλάτη τους και με καινούργιο υλικό, αυτή η θρυλική μπάντα εμφανίστηκε για να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στους καινούργιους τι σημαίνει PUNK και για τι πραγματικά πρέπει να πολεμάμε, με κοινό μήνυμα να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να μην είμαστε ΕΜΕΙΣ τα πρόβατα.

Τη συναυλία ξεκίνησε ο XENOFON RAZIS, παίζοντας κάπου στα οχτώ κομμάτια, σε ένα ακουστικό σετ με κιθάρα και φυσαρμόνικα, για να ετοιμάσει την ατμόσφαιρα και να υποδεχτούμε στην συνέχεια τους Panx Romana.

Photo: Xenofon Razis

Το ρολόι έδειχνε 23:00, όλα ήταν έτοιμα για τους PANX ROMANA και με μια εισαγωγή σε ρόλο θεατρικό με “To Τραγούδι του Ποταμού”, είδαμε μια γυναίκα να τυλίγει το παιδί της με ένα άσπρο πανί. Ο πανικός μόλις ξεκίνησε με το κοινό να συμμετέχει δυναμικά.

Panx Romana συνέχισαν με τις κλασικές τους επιτυχίες “Κράτος Κλειστόν” και “Ράδιο Κατάληψη”, τραγούδια με τα οποία ο κόσμος μέσα στο Κύτταρο έδειχνε την αγανάκτησή σου. Τα ασταμάτητα mosh pit και τα συνεχόμενα stage diving ήταν η απόδειξη ότι οι άνθρωποι που ήταν πάνω στην σκηνή, συνεχίζουν να κάνουν πολύ καλά ΑΚΟΜΑ, αυτό με το οποίο ξεκίνησαν κάποτε…

Photo: Panx Romana

Μαζί τους, όμως, ήταν και κάποιοι φίλοι που είχαν την τιμή να τραγουδήσουν μαζί τους, ο Mc Yinka, ο Νίκος Γιούσεφ από τα Υπόγεια Ρεύματα και φυσικά ο Τόλης Φασόης που τραγούδησε μαζί τους δύο κομμάτια.

Σαν σύνολο από αυτό που είδα και άκουσα, τα μικρό σκετσάκια ενδιάμεσα στα κομμάτια τα οποία μας έδειχναν τι θα ακολουθήσει, η μπάντα να παίζει και να τραγουδάει σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εφηβεία της, έχοντας ακόμα την ίδια ενεργεία και πάθος, ο κόσμος να χειροκροτεί και να συμμετέχει συνεχώς μαζί τους, ήταν η απόδειξη ότι το Ελληνικό Punk, ζει!

  • Event: PANX ROMANA
  • Opening acts: Xenofon Razis
  • Date: Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017
  • City: Αθήνα
  • Venue: Κύτταρο Live Club
  • Photos by: Δέσποινα Σταματάκη / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved



Gallery

Panx RomanaPanx RomanaPanx RomanaPanx RomanaPanx RomanaPanx RomanaPanx RomanaPanx Romana

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read

  • Συναυλία Αλληλεγγύης για τον 4χρονο Κωνσταντίνο στο An Club

    Το Immigraniada Festival, το An Club και οι Panx Romana, Fundracar, Coyote’s Arrow και Incirinna ενώνουν την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου τις δυνάμεις τους για τον 4χρονο Κωνσταντίνο.

  • ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ και PANX ROMANA στην Τεχνόπολη

    Δύο ιστορικά σχήματα της ελληνόφωνης ροκ/πανκ σκηνής, τα Μωρά στη Φωτιά και οι Panx Romana, συναντιούνται την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, με special guests τους Τσιμέντο.

  • Συναυλία των ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

    Οι Καταχνιά, Panx Romana, Apathy, Αδικαιολογήτως Απών, Marionnetes και Αλλοίωση συμμετέχουν το Σάββατο 13 Μαΐου στη συναυλία των Αντισωμάτων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, για την οικονομική ενίσχυση του Δικτύου Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων & Ιατρικών Εξόδων.

  • 10 Χρόνια VIVE LE PUNK ROCK FESTIVAL σε An Club και Gagarin 205

    Το Vive le Punk Rock Festival γιορτάζει τα 10 του χρόνια, με headliners τους Infa-Riot και Restarts την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο An Club, καθώς και τους G.B.H. και Panx Romana το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205.

  • Ακύρωση του CLASH OF THE TITANS FEST

    Το Clash of the Titans Fest ανακοινώνεται ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, ενώ ξεκινάει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων.


Newsletter