30Μαρτίου2020

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 17:16 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: PANX ROMANA w/ Xenofon Razis @ Κύτταρο Live

Ημέρα διαμαρτυρίας την αποκαλούν, όπως πολλοί γνωρίζουν τι γίνεται στις συναυλίες των Panx Romana, όμως μιας που για εμένα ήταν η πρώτη φορά που θα τους έβλεπα, δεν είχα σκεφτεί ούτε στο ελάχιστο ότι θα γινόταν ο χαμός που έγινε και ομολογώ πως ξαφνιάστηκα.

Με αρκετά χρόνια στην πλάτη τους και με καινούργιο υλικό, αυτή η θρυλική μπάντα εμφανίστηκε για να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στους καινούργιους τι σημαίνει PUNK και για τι πραγματικά πρέπει να πολεμάμε, με κοινό μήνυμα να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να μην είμαστε ΕΜΕΙΣ τα πρόβατα.

Τη συναυλία ξεκίνησε ο XENOFON RAZIS, παίζοντας κάπου στα οχτώ κομμάτια, σε ένα ακουστικό σετ με κιθάρα και φυσαρμόνικα, για να ετοιμάσει την ατμόσφαιρα και να υποδεχτούμε στην συνέχεια τους Panx Romana.

Photo: Xenofon Razis

Το ρολόι έδειχνε 23:00, όλα ήταν έτοιμα για τους PANX ROMANA και με μια εισαγωγή σε ρόλο θεατρικό με “To Τραγούδι του Ποταμού”, είδαμε μια γυναίκα να τυλίγει το παιδί της με ένα άσπρο πανί. Ο πανικός μόλις ξεκίνησε με το κοινό να συμμετέχει δυναμικά.

Panx Romana συνέχισαν με τις κλασικές τους επιτυχίες “Κράτος Κλειστόν” και “Ράδιο Κατάληψη”, τραγούδια με τα οποία ο κόσμος μέσα στο Κύτταρο έδειχνε την αγανάκτησή σου. Τα ασταμάτητα mosh pit και τα συνεχόμενα stage diving ήταν η απόδειξη ότι οι άνθρωποι που ήταν πάνω στην σκηνή, συνεχίζουν να κάνουν πολύ καλά ΑΚΟΜΑ, αυτό με το οποίο ξεκίνησαν κάποτε…

Photo: Panx Romana

Μαζί τους, όμως, ήταν και κάποιοι φίλοι που είχαν την τιμή να τραγουδήσουν μαζί τους, ο Mc Yinka, ο Νίκος Γιούσεφ από τα Υπόγεια Ρεύματα και φυσικά ο Τόλης Φασόης που τραγούδησε μαζί τους δύο κομμάτια.

Σαν σύνολο από αυτό που είδα και άκουσα, τα μικρό σκετσάκια ενδιάμεσα στα κομμάτια τα οποία μας έδειχναν τι θα ακολουθήσει, η μπάντα να παίζει και να τραγουδάει σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εφηβεία της, έχοντας ακόμα την ίδια ενεργεία και πάθος, ο κόσμος να χειροκροτεί και να συμμετέχει συνεχώς μαζί τους, ήταν η απόδειξη ότι το Ελληνικό Punk, ζει!

  • Event: PANX ROMANA
  • Opening acts: Xenofon Razis
  • Date: Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017
  • City: Αθήνα
  • Venue: Κύτταρο Live Club
  • Photos by: Δέσποινα Σταματάκη / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

Panx RomanaPanx RomanaPanx RomanaPanx RomanaPanx RomanaPanx RomanaPanx RomanaPanx Romana

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter