26Ιανουαρίου2021

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 15:57 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: TARDIVE DYSKINESIA w/ Still Falling, Insect Radio @ Κύτταρο Live Club

Λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το έτος και με αρκετό κρύο έξω αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Κύτταρο για την εμφάνιση των Tardive Dyskinesia.

Οι πόρτες άνοιξαν μισή ώρα αργότερα, κάτι πολύ άσχημο για εμένα καθώς με τον συγκεκριμένο καιρό καλό θα ήταν να είναι συνεπείς στο ωράριο, παρ’ όλα αυτά οι INSECT RADIO ανέβηκαν στην σκηνή απευθείας με το μαγαζί ήδη μισογεμάτο. Οι Insect Radio είναι μια τετραμελής μπάντα που συνδυάζει punk, hardcore, thrash ήχους, βγάζοντας ένα ιδιαίτερο άκουσμα που σε πολλούς φάνηκε κουραστικό, αλλά αντίστοιχα σε κάποιους άρεσε και τους έκανε εντύπωση.

Με το άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2015, “We Are Trouble”, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αξιοπρεπή σκηνική παρουσία και χωρίς πολλές παύσεις ανάμεσα στα κομμάτια τους. Ομολογώ πως εμένα προσωπικά με βάση τα οχτώ κομμάτια που έπαιξαν με κούρασαν κάπως, καθώς ο συνδυασμός που έχουν κάνει στη μουσική είναι μεν εντυπωσιακός και δείχνει ότι έχουν γνώση του τι παίζουν, αλλά όταν θέλεις να κάνεις κάτι υπερβολικά καλό, συνήθως η υπερβολή κουράζει.

Photo: Insect Radio

Έπειτα ακολούθησαν οι STILL FALLING, ένα progressive, technical, atmospheric metal σχήμα με ανανεωμένο line-up, έχοντας ιστορικό από το 2010 και ήδη τέσσερα άλμπουμ. Με το μαγαζί γεμάτο, ανέβηκαν στην σκηνή και το πρώτο πράγμα που παρατήρησα, ήταν ο δεμένος ήχος που είχαν σαν μπάντα. Ομολογώ πως δεν είμαι ιδιαίτερα φανατική του είδους που παίζουν όμως αυτό που άκουγα μου άρεσε αρκετά.

Ενώ έπαιξαν αρκετή ώρα και είναι συνηθισμένο όταν τραγουδάς το συγκεκριμένο είδος φωνητικών, από ένα σημείο και μετά να μη βγαίνει τόσο καλά η φωνή, αυτό δεν παρατηρήθηκε στην προκειμένη περίπτωση, κάτι πολύ θετικό, καθώς έδειχνε εμπειρία και δουλεμένη φωνή. Γενικά μόνο θετικές εντυπώσεις από τους Still Falling για πρώτη φορά που τους είδα.

Photo: Still Falling

Με νέο υλικό στα χέρια τους από το άλμπουμ “Harmonic Confusion”, οι TARDIVE DYSKINESIA, το μεγάλο όνομα της βραδιάς, ανέβηκαν στο σανίδι για να κατεδαφίσουν το μαγαζί, παίζοντάς μας κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ και όχι μόνο. Με εξαιρετική σκηνική παρουσία, ξεκίνησαν την εμφάνισή τους δυναμικά, όμως με αρκετά τεχνικά προβλήματα.

Η φωνή στην αρχή δεν ακουγόταν, με αποτέλεσμα όσοι ήταν μπροστά να “χάσουν” δύο κομμάτια, χωρίς τα υπόλοιπα όργανα να έχουν κάποιο θέμα. Παρότι συνέχιζαν ακάθεκτοι, τα τεχνικά προβλήματα στα πρώτα κομμάτια ήταν εμφανή και για αυτόν τον λόγο γινόντουσαν μεγάλες παύσεις ανάμεσα στα τραγούδια.

Photo: Tardive Dyskinesia

Γενικά δεν τους πτόησαν πάντως, καθώς οι άτυχες στιγμές υπάρχουν παντού, οπότε συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα θετικά σχόλια που θα ήταν άδικο να μην αναφέρω και να μείνω στις “ατυχίες”.

Δεμένο παίξιμο από τα παιδιά, εμφανής όρεξη και χαρά που ήμασταν μαζί τους εκείνη την νύχτα και ένα γεμάτο setlist που δεν άφησε κανέναν ανικανοποίητο. Τα stage-diving από τους οπαδούς ήταν συνεχόμενα, ακόμα και από τους ίδιους, καθώς ο τραγουδιστής πήρε το μικρόφωνο και “έπεσε” στο κοινό συνεχίζοντας κανονικά την εκτέλεση του κομματιού.

Γενικά πολύ καλή εμφάνιση και οι λάτρεις του progressive ήχου δεν φάνηκε να έμειναν απογοητευμένοι.

  • Event: TARDIVE DYSKINESIA
  • Opening acts: Still Falling
    Insect Radio
  • Date: Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016
  • City: Αθήνα
  • Venue: Κύτταρο Live Club
  • Photos by: Δέσποινα Σταματάκη / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved


Gallery

Insect RadioInsect RadioInsect RadioInsect RadioInsect RadioStill FallingStill FallingStill FallingTardive DyskinesiaTardive DyskinesiaTardive Dyskinesia

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter