Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 14:42 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: BORIS @ Fuzz Live Music Club

Στο άκουσμα της είδησης ότι οι ΒORIS έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια δισκογραφίας, αρκετός κόσμος έσπευσε στο Fuzz Live Music Club για να βιώσει το διαβόητο ηχητικό τείχος του τρίο από τη μακρινή Ιαπωνία.

Μπαίνοντας στον χώρο, ενημερώσουν απευθείας, μέσω αναρτημένης ανακοίνωσης, πως η έναρξη της συναυλίας θα καθυστερούσε, λόγω αργοπορημένης άφιξης της πτήσης των Boris, οπότε όταν το ρολόι έδειξε 22:30 και ακούστηκαν οι πρώτοι ήχοι από το “Blackout”, όλα πια ήταν έτοιμα για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση.

Οι Boris είναι ένα γκρουπ που στηρίζεται καθαρά σε έναν εκκωφαντικό ήχο, που συνδυάζεται περίτεχνα με συνεχείς εναλλαγές στον φωτισμό και μπόλικο καπνό. Από την άλλη, αυτή η πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας για τα 10 χρόνια από την κυκλοφορία του “Pink”, ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε, μιας που το setlist ήταν λίγο έως πολύ γνωστό. Και αυτή η έλλειψη “πρωτοτυπίας”, είναι ένα αίσθημα που μπορεί να αλλοιώσει τη μορφή μιας ζωντανής εμφάνισης.

Photo: Boris

Πάντως, προφανώς και το “Pink” διαθέτει κάποιες πολύ έντονες στιγμές, οι οποίες ενισχύονται ακόμα περισσότερο από την όλη ατμόσφαιρα στις συναυλίες των Boris, και αυτές είναι το ομότιτλο “Pink”, το “Woman on the Screen”, το “Electric” και το “Just Abandoned Myself”.

Σε αυτά τα συγκεκριμένα τραγούδια ήταν που η συναυλία έφτασε στην κορύφωσή της, καθώς τα υπόλοιπα κομμάτια του “Pink” καθώς και όσα ολοκλήρωναν το setlist, δεν έμοιαζαν ικανά να συναγωνιστούν τις προαναφερόμενες στιγμές.

Όσον αφορά, δε, τη σκηνική παρουσία των τριών μελών των Boris, κεντρικό πρόσωπο ήταν αναμφισβήτητα ο ντράμερ Αtsuo Mizuno, που συχνά σηκωνόταν από τη θέση του (ή απλά ύψωνε το χέρι του) για να παροτρύνει το κοινό, την ώρα που η ενέργεια του Takeshi Ohtani πάνω στο stage ερχόταν σε αντιδιαστολή με την ηρεμία που εξέπεμπε η Wata, ανεξαρτήτως αν αμφότερων τα riffs μάς ξύριζαν, όπως αναμενόταν.


  • Event: BORIS
  • Date: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016
  • City: Αθήνα
  • Venue: Fuzz Live Music Club
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

BorisBorisBorisBorisBorisBorisBoris

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read