Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 15:36 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: AMON AMARTH w/ Grand Magus @ Fuzz Club

Το σόου που “κουβαλούν” στην περιοδεία τους οι Amon Amarth, είναι το μεγαλύτερο που μπορείς να δεις αυτή τη στιγμή σε κλειστό χώρο, αναφορικά με τη metal σκηνή.

Ανέκαθεν οι Σουηδοί, που αποτελούν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, το κορυφαίο γκρουπ στο melodic death metal, έδιναν τα πάντα στις ζωντανές τους εμφανίσεις, με ορδές κόσμου να τους ακολουθεί και να τους αποθεώνει. Όσο περνάει ο καιρός, όμως, και οι Vikings μεγαλώνουν και ωριμάζουν, τόσο περισσότερο απολαυστικοί γίνονται στις συναυλίες τους, με αποτέλεσμα η εμφάνισή τους στο Fuzz Live Music Club να αποτελεί metal ορόσημο για αυτή τη χρονιά και όχι μόνο.

Photo: Amon Amarth

Bέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα που έκανε αυτή τη βραδιά μοναδική, κι αυτός δεν είναι άλλος από την παρουσία των GRAND MAGUS στο συγκεκριμένο bill. Δύο σημαντικά διεθνή ονόματα, λοιπόν, μαζί στην Ελλάδα, κάτι που γνωρίζουμε ότι δεν είναι, πλέον, συνηθισμένο, εξ ου και το γεγονός ότι το Fuzz γέμισε από πολύ νωρίς.

Μπορεί το τρίο από τη Στοκχόλμη να μην εκπροσωπεί το ακραίο metal, όπως οι Amon Amarth, παρόλα αυτά παίζει το heavy metal που γουστάρουν όλες και όλοι οι metalheads. Δυνατά riffs στην κιθάρα, δυναμικό rhythm section, επικά vocals και στίχοι.

Το “Iron Will” έδωσε την ευκαιρία για αρκετές υψωμένες γροθιές και πάνω που μπορεί να πίστεψες ότι αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή στο set των Grand Magus, ήρθε το εξαιρετικό “Like the Oar Strikes the Water” να σε διαψεύσει. Παρόλα αυτά, η εμφάνιση των Σουηδών δεν είχε φτάσει ακόμα στην κορύφωσή της, καθώς η αυλαία με το “Hammer of the North”, έφερε και το μαζικότερο sing-along από το κοινό.

Photo: Grand Magus

To changeover που ακολούθησε, φυσικά και δεν μπορούσε να συμπεριλαμβάνει το στήσιμο των σκηνικών που χρησιμοποιούν οι AMON AMARTH για το σόου της, αυτά ήταν ήδη έτοιμα από πριν και περίμεναν καρτερικά την ώρα που οι Vikings θα ανέβαιναν στη σκηνή του Fuzz και θα έσπερναν πανικό από την πρώτη στιγμή, με το “The Pursuit of Vikings”, το εκπληκτικό “As Loke Falls” και το “First Kill”.

Όπως ήταν δεδομένο, το γκρουπ που έχει επίσης ως έδρα τη Στοκχόλμη, έδωσε μια σχετική βάση στο νέο του άλμπουμ “Jomsviking”, παρουσιάζοντας, συγχρόνως, ένα γεμάτο set από τις προηγούμενες δουλειές του, μην αφήνοντας καμία και κανέναν παραπονεμένο.

Photo: Amon Amarth

Άλλωστε, οι επιλογές των Amon Amarth στις ζωντανές τους εμφανίσεις, είναι “μία και μία”. Καμία στιγμή δεν περνάει απαρατήρητη, πόσο μάλλον όταν ακούς έναν ολοκάθαρο ήχο, όπου τα φωνητικά και τα όργανα ξεχωρίζουν, ειδικά τα τύμπανα, όπου ο νέος Jocke Wallgren δεν σταμάτησε να μας βομβαρδίζει, ενώ, παράλληλα, απολαμβάνεις επί σκηνής μονομάχους και φρουρούς, σαν να βρίσκεσαι σε γύρισμα ταινίας ή video clip.

Ο κάθε ένας από αυτούς τους παράγοντες ξεχωριστά και όλοι μαζί, κάνουν αξέχαστη μια βραδιά με τους Amon Amarth, ένα από τα φαινόμενα του metal παγκοσμίως την ώρα που μιλάμε.

Photo: Amon Amarth

Το Σκανδιναβικό κουιντέτο, με τον Johan Hegg επικοινωνιακό και χαλαρό, όπως πάντα, με το κοινό, συνέχισε να προκαλεί αλλεπάλληλα headbangings με τραγούδια όπως το πανέμορφο “Cry of the Black Birds”, το φοβερό και τρομερό “Deceiver of the Gods”, το “Destroyer of the Universe”, το “Death in Fire”, το “Father of the Wolf” και το “War of the Gods”, ενώ για το encore επεφύλασσε το επικό “Raise Your Horns”, καθώς και δύο κομμάτια που με το άκουσμα της πρώτης νότας, είναι ικανά από μόνα τους να γκρεμίσουν τον χώρο που εμφανίζονται οι Amon Amarth. Το “Guardians of Asgaard” και το “Twilight of the Thunder God”.

Μετά από 90 λεπτά, γεμάτα από μουσική και τα διάφορα άλλα “καλούδια” που έφεραν μαζί τους οι Amon Amarth, είχε έρθει η ώρα της “κατάπαυσης πυρός”. Μονομάχοι και φρουροί πήγαν για ξεκούραση, καθώς την επόμενη ημέρα τους περίμενε ακόμα μια δύσκολη μάχη.

  • Event: AMON AMARTH
  • Opening acts: Grand Magus
  • Date: Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016
  • City: Αθήνα
  • Venue: Fuzz Live Music Club
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved



Gallery

Grand MagusGrand MagusGrand MagusGrand MagusAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon AmarthAmon Amarth

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

Also Read

  • Οι GRAND MAGUS στο RELEASE ATHENS

    Με εκρηκτικές live εμφανίσεις και συμμετοχή στα μεγαλύτερα metal φεστιβάλ του κόσμου, οι Grand Magus θα πλαισιώσουν ιδανικά τους Megadeth και τους Blind Guardian την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Release Athens, σε μια βραδιά επικών διαστάσεων στην Πλατεία Νερού.

  • Το official aftermovie του RELEASE ATHENS 2023

    Το Release Athens παρουσιάζει το official aftermovie των 14 φεστιβαλικών ημερών του περασμένου καλοκαιριού.

  • Ανταπόκριση: Release Athens w/ AMON AMARTH, KREATOR + more @ Πλατεία Νερού

    Ένα μπετοναρισμένο διεθνές line-up, που άφησε πίσω του πολύ ιδρώτα και πολλούς πονεμένους σβέρκους.

  • RELEASE ATHENS 2023: Oλες οι metal προσφορές

    Το Release Athens διατηρεί τις τιμές στα combo εισιτήρια για τις metal ημέρες του φεστιβάλ στην Πλατεία Νερού, αυξάνοντας έτσι το όφελος με την αγορά προσφοράς.

  • IN FLAMES και BLEED FROM WITHIN στο RELEASE ATHENS

    Οι In Flames, ένα από τα πιο επιδραστικά heavy metal συγκροτήματα των τελευταίων 30 ετών, θα είναι οι μεγάλοι special guests της Τετάρτης 7 Ιουνίου στο Release Athens, πλαισιώνοντας τους Nightwish και τους Insomnium στην Πλατεία Νερού, ενώ οι εντυπωσιακοί Bleed from Within θα βρεθούν την Τετάρτη 28 Ιουνίου στο πλευρό των Amon Amarth, Kreator και Heaven Shall Burn.