01Μαρτίου2021

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 14:21 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: THE STRANGLERS @ Piraeus 117 Academy

Για μια μπάντα όπως οι THE STRANGLERS φαντάζομαι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, όμως μπορώ να ομολογήσω ότι ένιωσα πολύ “νέα” μπροστά στους ίδιους και το κοινό τους, καθώς μιλάμε ένα γκρουπ με χρόνια ολόκληρα στην μουσική και ιστορικό από το 1974.

Ο μέσος όρος των οπαδών ήταν από 30 και πάνω, κάτι που δείχνει πως παραμένουν ακόμα ξεχωριστοί στο είδος τους, έχουν, όμως, ταυτόχρονα τη διάθεση να μοιραστούν την ιστορία τους με εμάς τους “μικρούς”. 

Photo: The Stranglers

Η μπάντα-θρύλος στο είδος του punk rock ξεκίνησε δυναμικά την εμφάνισή της στο Piraeus 117 Academy, με έναν εξαιρετικό ήχο που μας έκανε να μη χάνουμε νότα από το κάθε μουσικό όργανο. “Tank” και “Straighten Out” για αρχή, λοιπόν, και μετά από μία μικρή παύση για το καλωσόρισμα, οι Stranglers συνέχισαν με “(Get a) Grip [On Yourself]”, “I’ve Been Wild”, “Nice n’ Sleazy” και “Golden Brown”, μεταφέροντάς μας χρόνια πίσω.

Έπειτα ακολούθησαν τα “Peaches”, “Lost Control”, “Time Was Once On My Side”, “Something Better Change” και “Duchess”, την ώρα που όλο το κοινό τραγουδούσε και συμμετείχε ανεξαιρέτου ηλικίας, κάνοντας το μαγαζί να τραντάζεται από τις φωνές.

Photo: The Stranglers

Λίγο πριν το encore, οι Stranglers μας άφησαν με το “Νο More Heroes” και ομολογώ πως δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή από αυτή που βίωσα εκείνη την ώρα. Ο κόσμος έδειχνε να θέλει συνεχώς κι άλλο, ειδικά οι άνθρωποι της δικής τους γενιάς, που δεν σταμάτησαν να συμμετέχουν στα τραγούδια.

Το θρυλικό γκρουπ επέστρεψε στην σκηνή, κλείνοντας την εμφάνισή του με δύο διασκευές, το “Walk on By” της Dionne Warwick και το “All Day and All of the Night” των Kinks. Μπορώ να πω πως με βάση την ηλικία μου, δεν είμαι η κατάλληλη να περιγράψω πλήρως αυτό που βίωσαν όσοι μεγάλωσαν μαζί με τους Stranglers και με τα κομμάτια τους, όμως ομολογώ πως η (2ωρη) εμφάνισή τους θα ήθελα να είχε κρατήσει τουλάχιστον μια ώρα παραπάνω, για να ακούσουμε και τις υπόλοιπες επιτυχίες τους.

Με λίγα λόγια, όσοι ήταν εκεί ξέρουν, θυμούνται και περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη φορά που θα τους ξαναδούμε!

  • Event: THE STRANGLERS
  • Date: Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
  • City: Αθήνα
  • Venue: Piraeus 117 Academy
  • Photos by: Καλλιόπη Τσουρουπίδου / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

The StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe StranglersThe Stranglers

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter