08Αυγούστου2020

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 17:16 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: 20 Χρόνια ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ @ Τεχνόπολη, day 2

Mέχρι αποδείξεως του εναντίου φυσικά, αυτή ήταν η πιο όμορφη (και ενδιαφέρουσα, ηχητικά και φωτογραφικά) από τις τρεις ημέρες που στήθηκαν από τον ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ στην Τεχνόπολη, για τον εορτασμό των 20ών του γενεθλίων.

Την παρουσίαση της συγκεκριμένης βραδιάς ανέλαβε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, με το γνωστό του χιούμορ που πολλές φορές προκαλούσε το γέλιο (αλλά και τα συχνά άστοχα σχόλιά του περί σεξ και φύλων), ο οποίος προλόγιζε ξεχωριστά τον κάθε καλλιτέχνη και καλλιτέχνιδα που ανέβαινε στη σκηνή.

Με σαφώς μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου από την 1η ημέρα, η αρχή στο ζωντανό πρόγραμμα έγινε από τον ΧΑΡΗ ΜΑΚΡΗ και τον ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΑΛΑΡΟΥΤΣΟ, για να ακολουθήσουν η ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ, ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ο ΗΣΑΪΑΣ ΜΑΤΙΑΜΠΑ και ο ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ.

Photo: Ευριδίκη

Η πρώτη σπουδαία στιγμή της συναυλίας ήρθε με την ερμηνεία του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΡΑ στο “Σταυρός του Νότου” και το “Θεσσαλονίκη”, για να ακολουθήσει η ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ. Όσο περνούσε η ώρα, το πρόγραμμα γινόταν όλο και πιο ροκ, με απαρχή την εμφάνιση της ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ και εν συνεχεία των ΜΠΛΕ, με highlights τα “Τον Ίδιο το Θεό” και “Πιάνω Φωτιά”. Από τη μεριά τους, η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ και ο ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ ξεσήκωσαν το κοινό με το “Πέρασε η Μπόρα”, ενώ συνοδεία των ON THE ROAD, ο Ζιώγαλας τραγούδησε το “Βασιλική” παρέα με τον κόσμο.

Η ώρα για τον ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΖΟΥΛΗ είχε έρθει και στο άκουσμα του “Αεροπλάνα”, μοιραία το μυαλό ταξίδεψε στις φοιτητικές βραδιές της Θεσσαλονίκης, ενώ τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ανέβασαν τον πυρετό με το “Θα Πάρω Φόρα”, καθώς και το “Ρωγμές” το οποίο ερμήνευσαν με τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ. Με τη σειρά του, ο 61χρονος τραγουδοποιός φώναξε στη σκηνή τον Γιάννη Ζουγανέλη για να τραγουδήσουν παρέα του “Γυρίζω τις Πλάτες μου στο Μέλλον”, φέρνοντας μια παύση στην αδρεναλίνη των προηγούμενων στιγμών.

Photo: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ακολούθως, εύστοχα παρατήρησε “μεταφέραμε το σπίτι μας και το μεγαλώσαμε”, σχετικά με τον Σταυρό του Νότου και την 3ήμερη γενέθλια γιορτή στην Τεχνόπολη, ενώ τον διαδέχθηκαν στη σκηνή ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ και ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ.

Η εμφάνιση, από την άλλη, του ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (με special guest τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΜΠΑΖΗ) πέρασε “από σαράντα κύματα”, ελέω του συνεχούς πειράγματος από την πλευρά του Γιάννη Ζουγανέλη, ενώ η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ, ο ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ, με το εξαιρετικό “Τα Καράβια μου Καίω”, και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ, παρέδωσαν τη σκυτάλη στον ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, που γνώρισε την αποθέωση (και μας εκτόξευσε) με το “Φοβάμαι”, παρέα με τον Ζουγανέλη, το “Πριν το Τέλος”, το “Έφηβα Γεράκια” και το “Χαιρετίσματα”.

Photo: 20 Χρόνια Σταυρός του Νότου

Πριν η αυλαία και της 2ης βραδιάς για τα 20 Χρόνια του Σταυρού του Νότου πέσει, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες επέστρεψαν όλοι και όλες μαζί στη σκηνή της Τεχνόπολης, για να ερμηνεύσουν το “Γέλα Πουλί μου” των αδερφών Κατσιμίχα, βάζοντας μια άνω τελεία, καθώς στο πρόγραμμα υπάρχει και η αποψινή (28/9), τελευταία μάζωξη.

Βεβαίως, όπως και για την 1η βραδιά (ανταπόκριση), αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στην μπάντα που ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο της πολύωρης παρουσίας πάνω στη σκηνή, καθώς και στους τεχνικούς που δούλεψαν στην εντέλεια για ένα αποτέλεσμα χωρίς ουδεμία καθυστέρηση και περαιτέρω προβλήματα.


 • Event: 20 Χρόνια ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, day 2
 • Date: Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016
 • City: Αθήνα
 • Arena: Τεχνόπολη
 • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

Γιάννης ΖουγανέληςΓιάννης ΖουγανέληςΧάρης ΜακρήςΑποστόλης ΒαλαρούτσοςΜιρέλα ΠάχουΜιρέλα ΠάχουΜιρέλα ΠάχουΔήμος ΑναστασιάδηςΔήμος ΑναστασιάδηςΗσαΐας ΜατιάμπαΗσαΐας ΜατιάμπαΗσαΐας ΜατιάμπαΗσαΐας ΜατιάμπαΗσαΐας ΜατιάμπαΗσαΐας ΜατιάμπαΜύρωνας ΣτρατήςΜύρωνας ΣτρατήςΜύρωνας ΣτρατήςΜύρωνας ΣτρατήςΜύρωνας ΣτρατήςΜύρωνας Στρατής & Ησαΐας ΜατιάμπαΜύρωνας Στρατής & Ησαΐας ΜατιάμπαΓιάννης ΖουγανέληςΓιάννης ΖουγανέληςΓιάννης ΖουγανέληςΓιάννης ΖουγανέληςΓιάννης ΚούτραςΓιάννης ΚούτραςΓιάννης ΚούτραςΓιάννης ΚούτραςΓιάννης ΚούτραςΡίτα ΑντωνοπούλουΡίτα ΑντωνοπούλουΡίτα ΑντωνοπούλουΡίτα ΑντωνοπούλουΡίτα ΑντωνοπούλουΕυριδίκηΕυριδίκηΕυριδίκηΕυριδίκηΜπλεΜπλεΜπλεΜπλεΜπλεΜπλεΜπλεΜπλεΜπλεΜπλεΜπλεΜπλεΜπλεAναστασία ΜουτσάτσουAναστασία ΜουτσάτσουAναστασία Μουτσάτσου & Νίκος ΖιώγαλαςAναστασία Μουτσάτσου & Νίκος ΖιώγαλαςAναστασία Μουτσάτσου & Νίκος ΖιώγαλαςAναστασία Μουτσάτσου & Νίκος ΖιώγαλαςAναστασία Μουτσάτσου & Νίκος ΖιώγαλαςΝίκος Ζιώγαλας & On the RoadΝίκος Ζιώγαλας & On the RoadΝίκος Ζιώγαλας & On the RoadΒασίλης ΚαζούληςΒασίλης ΚαζούληςΒασίλης ΚαζούληςΒασίλης ΚαζούληςΒασίλης ΚαζούληςΚίτρινα ΠοδήλαταΚίτρινα ΠοδήλαταΚίτρινα ΠοδήλαταΚίτρινα ΠοδήλαταΚίτρινα ΠοδήλαταΚίτρινα ΠοδήλαταΚίτρινα ΠοδήλαταΚίτρινα ΠοδήλαταΚίτρινα ΠοδήλαταΚίτρινα ΠοδήλαταΚίτρινα ΠοδήλαταΚίτρινα Ποδήλατα & Διονύσης ΤσακνήςΔιονύσης ΤσακνήςΔιονύσης ΤσακνήςΔιονύσης ΤσακνήςΔιονύσης ΤσακνήςΔιονύσης ΤσακνήςΔιονύσης ΤσακνήςΔιονύσης ΤσακνήςΔιονύσης Τσακνής & Γιάννης ΖουγανέληςΜίλτος ΠασχαλίδηςΜίλτος ΠασχαλίδηςΜίλτος ΠασχαλίδηςΜίλτος ΠασχαλίδηςΜίλτος ΠασχαλίδηςΜίλτος ΠασχαλίδηςΜίλτος ΠασχαλίδηςΜίλτος ΠασχαλίδηςΜίλτος Πασχαλίδης & Χρήστος ΘηβαίοςΜίλτος Πασχαλίδης & Χρήστος ΘηβαίοςΜίλτος Πασχαλίδης & Χρήστος ΘηβαίοςΜίλτος Πασχαλίδης & Χρήστος ΘηβαίοςΧρήστος ΘηβαίοςΧρήστος ΘηβαίοςΧρήστος ΘηβαίοςΜπάμπης ΣτόκαςΜπάμπης ΣτόκαςΜπάμπης ΣτόκαςΜπάμπης ΣτόκαςΜπάμπης ΣτόκαςΛάκης Παπαδόπουλος & Γιάννης ΖουγανέληςΛάκης ΠαπαδόπουλοςΛάκης ΠαπαδόπουλοςΛάκης ΠαπαδόπουλοςΛάκης ΠαπαδόπουλοςΛάκης ΠαπαδόπουλοςΛάκης Παπαδόπουλος & Παντελής ΑμπαζήςΛάκης Παπαδόπουλος & Παντελής ΑμπαζήςΛάκης Παπαδόπουλος & Παντελής ΑμπαζήςΛάκης Παπαδόπουλος & Παντελής ΑμπαζήςΑφροδίτη ΜάνουΑφροδίτη ΜάνουΑφροδίτη ΜάνουΝίκος ΠορτοκάλογλουΝίκος ΠορτοκάλογλουΝίκος ΠορτοκάλογλουΝίκος ΠορτοκάλογλουΝίκος ΠορτοκάλογλουΝίκος ΠορτοκάλογλουΝίκος ΠορτοκάλογλουΓιάννης ΚότσιραςΓιάννης ΚότσιραςΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης Παπακωνσταντίνου20 Χρόνια Σταυρός του Νότου20 Χρόνια Σταυρός του Νότου20 Χρόνια Σταυρός του Νότου20 Χρόνια Σταυρός του Νότου

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

 • Δισκοκριτική: HADA - “Abrahadabra”
  Δισκοκριτική: HADA - “Abrahadabra”

  Δεν γνωρίζω αν το “deathwave” υπάρχει στα υποϊδιώματα της μουσικής, όμως το παρόν άλμπουμ θα μπορούσε κάλλιστα να περιγραφεί με αυτόν τον όρο.

 • Favourite live shots #50
  Favourite live shots #50

  Αγαπημένες συναυλιακές φωτογραφίες μέσα από το αρχείο.

 • Το SAMANO FESTIVAL έρχεται στην Άσκρη Βοιωτίας
  Το SAMANO FESTIVAL έρχεται στην Άσκρη Βοιωτίας

  Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα για το Samano Festival, που πραγματοποιείται το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στη Λίμνη Μουσών στην Άσκρη Βοιωτίας.

 • Ακυρώνεται το URBAN ATHENS FESTIVAL
  Ακυρώνεται το URBAN ATHENS FESTIVAL

  Δεν θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Urban Athens Festival στο TerraVibe Park, λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την πανδημία του Covid-19.

 • Νέο single από τους OP3
  Νέο single από τους OP3

  Οι Op3 έδωσαν στη δημοσιότητα το "Please, Exit Now" μέσα από το επερχόμενο EP "Route".

Also Read

 • Το line-up των LONG BEACH FESTIVAL και URBAN ATHENS FESTIVAL για το φετινό καλοκαίρι

  Οι Villagers of Ioannina City, Rotting Christ και Planet of Zeus είναι ανάμεσα στα ονόματα που θα βρεθούν τον προσεχή Ιούλιο στο Long Beach Festival και τον Αύγουστο στο Urban Athens Festival.

 • Συναυλία αλληλεγγύης του Σ.Τ.Α.Ζ.Ο.Ε. στο Gagarin 205

  To Σ.Τ.Α.Ζ.Ο.Ε. πραγματοποιεί συναυλία αλληλεγγύης αύριο Πέμπτη (13/2) στο Gagarin 205, με τη συμμετοχή των 1000mods, 10Code, Γιάννη Αγγελάκα, Γιαν Βαν, Κράακ, Nightstalker, Παύλου Παυλίδη & B-Movies, Μύρωνα Στρατή και Black Capes.

 • Το line-up του 41ου RIVER PARTY στο Νεστόριο Καστοριάς

  Οι Chinese Man, V.I.C., Planet of Zeus, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Nightstalker, Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που συμμετέχουν στο 41ο River Party, το διάστημα 29 Ιουλίου - 4 Αυγούστου στο Νεστόριο Καστοριάς.

 • Τα πρώτα ονόματα του 41ου RIVER PARTY

  Οι Παύλος Παυλίδης & B-Movies, Γιάννης Αγγελάκας & 100οC, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Nightstalker, Villagers of Ioannina City, Ταφ Λάθος, Εισβολέας και Locomondo, είναι τα πρώτα ονόματα που ανακοινώνονται για το 41ο River Party, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 29 Ιουλίου - 4 Αυγούστου στο Νεστόριο Καστοριάς.

 • Ακύρωση του αφιερώματος στην ΑΡΛΕΤΑ

  Ακυρώνεται οριστικά το αφιέρωμα στην Αρλέτα στο Ηρώδειο, μετά από την αρχική του αναβολή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.


Newsletter