19Απριλίου2024

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 15:29 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: RESISTANCE FESTIVAL 2016, day 3 (Asian Dub Foundation, Βέβηλος, Social Waste) @ Γεωπονική Αθηνών

Μετά την ηρεμία της 2ης μέρας… ήρθε η φωτιά στο RESISTANCE FESTIVAL! Πώς αλλιώς όταν μοιράζονται τη σκηνή οι Social Waste, ο Βέβηλος και οι Asian Dub Foundation;

* Γράφουν οι Βαλιάνα Κοσμά (Βέβηλος, Social Waste) και Γιάννης Νέγρης (Asian Dub Foundation)

Πρώτοι ανεβαίνουν οι SOCIAL WASTE. Τι καλύτερο να ξεκινήσει η βραδιά από τους στίχους της “Ποιητικής” του Αναγνωστάκη; “Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις να μην τις παίρνει ο άνεμος”… Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ξεχωρίζεις τους Social Waste. Όχι για το γρήγορο flow και τα skills, αλλά για τους στίχους τους που έχουν πράγματα να πουν. Ταγμένοι στο κοινωνικοπολιτικό τραγούδι, σε βάζουν στο τριπάκι να ψαχτείς και να δεις βαθύτερα όσα συμβαίνουν γύρω σου και προσπερνάς.

Κάθε τραγούδι τους έχει και μια ιστορία από πίσω. Όπως το “Ποτοσί” κι ο θρύλος για εκείνη την ασημένια γέφυρα που θα μπορούσε να ενώσει τη Βολιβία με τη Μαδρίτη… και πρόσεχε μην ξυπνήσεις απότομα… γιατί θα δεις όσα γίνονται στη Χαλκιδική!

Στη σκηνή συνεχώς ο Dj Magnum, αλλά κι ο Γιώργης Νίκας από τα Αντίποινα για να ακουστούν δύο κομμάτια από το “Hip Hop της Μεσογείου” που ετοιμάζεται, το ομώνυμο και το εξαιρετικό “Γέροντα Χειμώνα”. Για το τέλος άφησαν ένα “Του Άρη” κι ένα “Του Χρόνη” κάπου “Στη Γιορτή της Ουτοπίας”, γιατί αν σε κάτι πρέπει να πιστέψουμε είναι αυτό το “κι όμως αλλάζει Κεμάλ… κι όμως αλλάζει”…

Photo: Social Waste

Ανταπόκριση από τις 3 ημέρες του RESISTANCE FESTIVAL 2016 (πατήστε ΕΔΩ)

Αλλαγή στη σκηνή… Χτύποι καρδιάς… Fata Morgana… Κυρίες και κύριοι.. ΒΕΒΗΛΟΣ το καθίκι… Σαρωτικός, δε σε αφήνει να σταθείς ακίνητος όταν ακούς “Το Bιβλίο των Hρώων του Δρόμου” γιατί είναι “V for Vevilos” κι “Όσο πιστεύει στο Hip Hop” τίποτα δε θα μένει όρθιο στο πέρασμά του! Στη σκηνή βέβαια και οι… kings of decks. MCD και Κύρος. Κύρος και MCD. Κι ύστερα ανεβαίνει κι ο Παράφρων για να καταλάβεις ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι Βαβυλώνα έγραψαν το δικό τους κεφάλαιο στη hip hop σκηνή που δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ποτέ.

Και μετά; Και μετά; Και μετά, ανεβαίνει κι ο Tsekos και με το “Mε Λένε Δρόμο” γίνεται από κάτω ο απόλυτος πανικός. Τώρα, ή η ζέστη δυνάμωσε απότομα ή εμείς τρελαθήκαμε… Τα καπνογόνα διαδέχονται το ένα το άλλο κι οι φωνές μας γίνονται ένα όταν ακούγεται το μαγικό “μίλα”. Και μετά το πρώτο κουπλέ “όλοι κάτω ρε”… κι ύστερα έκρηξη… Πραγματική μανία, αυτή η “Policemania”. Κάθε φορά και καλύτερη. Όχι μόνο δεν τη βαριέσαι, αλλά τη γουστάρεις περισσότερο! Και κολλητά το “Δωμάτιο με Θέα κι ο Παράφρων σε ερμηνευτικό κρεσέντο. Δεν είναι αυτά που λέει. Είναι αυτός ο θεατρικός τρόπος που το κάνει. Respect!

Ξέρεις ότι το τέλος είναι κοντά όταν τον “Αλήτη στη Χώρα των Θαυμάτων” διαδέχεται το “Ooh la la la”, το “Όταν θα Φύγω” και βέβαια το “Μήνυμα στο Μπουκάλι”… γι’ αυτό “Κράτα Λίγο Αγάπη”… όχι μόνο για το τέλος, αλλά για τον ίδιο το Βέβηλο. “Για να ‘στε η δική μου λευτεριά”, όπως είπε φεύγοντας…

Photo: Βέβηλος

Με τη σειρά τους, αδιαμφισβήτητοι headliners του 3ημέρου, οι ASIAN DUB FOUNDATION δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερη ευκαιρία για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Με πάντα επίκαιρα και αιχμηρά τραγούδια, όπως το “Fortress Europe”, με τον μπασίστα Dr. Das, τον MC Ghetto Priest και τον ντράμερ Rocky Singh να βρίσκoνται και πάλι στη σύνθεσή τους, αλλά και με τις προσθήκες του ΜC Aktarvata και του φλαουτίστα Nathan Lee, οι Λονδρέζοι παρουσιάστηκαν με full δύναμη, προκαλώντας ασταμάτητο χορό στις χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν τη Γεωπονική.

Οι Asian Dub Foundation ήρθαν στo Resistance Festival με το πρόσφατο άλμπουμ “More Signal More Noise”, από το οποίο ξεχώρισαν στη live παρουσίαση το “Zig Zag Nation”, το “Stand Up” και το “Blade Ragga”, ενώ εμφάνισαν το γνωστό punk hip hop/dub/ragga πρόσωπό τους με το “A History of Now”, το “La Haine” και το “Oil”.

Photo: Asian Dub Foundation

Όπως ήταν αναμενόμενο, η “τριπλέτα” των “Flyover” - “Rebel Warrior” – “Naxalite” ήταν αυτή που έσπειρε τον μεγαλύτερο πανικό στη Γεωπονική, ενώ αν έλειπε και το (γελοιωδώς καθιερωμένο) περιστατικό με τις πεταμένες μπύρες προς τη σκηνή και τον, δικαιολογημένο, εκνευρισμό του Steve Savale, όλα θα μπορούσαν να περιγραφούν ως τέλεια.

Πάντως, η επανεμφάνιση των Asian Dub Foundation με full band στην Ελλάδα, δικαίωσε τις προσδοκίες στο έπακρο. Και αυτό είναι που μένει, όπως, φυσικά, και όλα όσα όμορφα συνέβησαν (και) στο φετινό 3ήμερο του Resistance Festival.


  • Event: RESISTANCE FESTIVAL 2016, day 3:
    ASIAN DUB FOUNDATION / ΒΕΒΗΛΟΣ / SOCIAL WASTE
  • Date: Κυριακή 26 Ιουνίου 2016
  • City: Αθήνα
  • Arena: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης, Θάνος Δημητρόπουλος / i-JUKEBOX.gr
    All Rights Reserved


Gallery

Social WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteΒέβηλοςMCDΒέβηλοςΒέβηλοςMCDΒέβηλος & ΠαράφρωνΒέβηλος & ΠαράφρωνΒέβηλος & ΠαράφρωνΒέβηλος & ΠαράφρωνΒέβηλος & ΠαράφρωνΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλος & TsekosΒέβηλος & TsekosΒέβηλος & TsekosΒέβηλος & TsekosΒέβηλος & TsekosΒέβηλος & TsekosΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςKύροςΒέβηλοςMCDΒέβηλοςMCDΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςΒέβηλοςAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub FoundationAsian Dub Foundation

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

Also Read

  • Οι SOCIAL WASTE και οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC στην Τεχνόπολη

    Οι Social Waste και οι Θραξ Πανκc, δύο συγκροτήματα χτισμένα πάνω σε συνεργατικό πλαίσιο που τους ενώνουν η μουσική και οι αξίες τους, συμπράττουν για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην Τεχνόπολη.

  • Το 3o LAKE MODE FESTIVAL στο Φράγμα Θέρμης

    Από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου πραγματοποιείται το 3ο Lake Mode Festival στο Φράγμα Θέρμης, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών γνωστών για τον εκρηκτικό τους ήχο και τις συναρπαστικές τους εμφανίσεις.

  • Οι ΧΑΪΝΗΔΕΣ και οι SOCIAL WASTE στην Τεχνόπολη

    Οι Χαΐνηδες και οι Social Waste συμπράττουν το Σάββατο 17 Ιουνίου για ένα μυσταγωγικό εκστατικό δρώμενο στην Τεχνόπολη.

  • Ανταπόκριση: ΒΕΒΗΛΟΣ @ Κύτταρο Live Club

    “Υπάρχει ακόμη εκείνη η ανείπωτη θυσία του πιο αυστηρού υπερασπιστή της αληθινής ελευθερίας. Για να ανάψει στον κόσμο τη σπίθα της αγάπης για την ελευθερία, έδειξε πόσο ακριβά κοστίζει η ελευθερία, αφού προτίμησε να αποχωρήσει ελεύθερος από τη ζωή παρά να παραμείνει ζωντανός χωρίς ελευθερία”.

  • “Νεκρή Ζώνη ΙΙ (Remix)”: Ο ΒΕΒΗΛΟΣ ξανά σε secret gig

    “Για όσους/ες δεν πρόλαβαν, αλλά και για όσους/ες θέλουν να το ξαναζήσουν”, ο Βέβηλος καλεί το κοινό του το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στη “Νεκρή Ζώνη ΙΙ (Remix)”.


Newsletter