30Νοεμβρίου2020

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 19:21 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, V.I.C., ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES + more @ Πλατεία Νερού

Πολλά μας έμειναν, προφανώς, από την καταπληκτική σύμπραξη επί σκηνής που προκάλεσε κοσμοσυρροή στο Φάληρο, παρόλα αυτά, αν έπρεπε προσωπικά να κρατήσω μονάχα ένα, είναι ότι και τα 6 ονόματα που αποτέλεσαν το line-up, παρουσιάστηκαν μπροστά στο κοινό σαν αυτή να ήταν η τελευταία τους συναυλία.

Ο Γιάννης Αγγελάκας, οι V.I.C., οι Παύλος Παυλίδης & B-Movies, οι Thee Holy Strangers, οι Sleepin Pillow και ο Bαγγέλης Μαρκαντώνης, κατέθεσαν την ψυχή τους στην Πλατεία Νερού, όσο κοινότυπο και να μοιάζει αυτό, προσφέροντάς μας μια συναυλία-ορόσημο και μια από τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς έως τώρα.

Με αυτή τη συναυλία, άλλωστε, έπεσε η αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Fuzz Productions στον πανέμορφο Φαληρικό χώρο (4 Release Athens + 2 φεστιβάλ εγχώριας σκηνής), κατά τη διάρκεια των οποίων τόσο η γενικότερη οργάνωση, όσο και ειδικότερα ο ήχος καθώς και η σκηνοθεσία στα πλάνα που προβάλλονταν στις γιγαντοοθόνες, ήταν εξαιρετικής ποιότητας.

Photo: Γιάννης Αγγελάκας

Τον “χορό” στη φεστιβαλική αυτή βραδιά έσυρε πρώτος ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ με την 7μελή μπάντα του, σε μια συμπαθέστατη σύντομη παρουσία πάνω στη σκηνή της Πλατείας Νερού, από την οποία ξεχώρισε το “O Φεβρουάριος κι Εσύ”.

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, γνωστός και από το συγκρότημα Ανοιχτή Θάλασσα, κυκλοφόρησε πρόσφατα το άλμπουμ “Ας Έρθει Τώρα η Βροχή”, ενώ στο βιογραφικό του καταγράφεται αυτούσια το γεγονός ότι: “Την περίοδο 2000-2001, σημείωσε τεράστια επιτυχία οδηγώντας ένα φορτηγάκι κλειστού τύπου στη διαδρομή Βι.Πε. Τρίπολης - Ασπρόπυργος, μεταφέροντας σκραπ χαλκού. Το φορτηγάκι δεν είχε ραδιόφωνο και έτσι, σε όλη τη διαδρομή τραγουδούσε μόνος του λαϊκά τραγούδια”!!!

Photo: Βαγγέλης Μαρκαντώνης

Η συνέχεια ανήκε στους SLEEPIN PILLOW, που παρότι σε “40 βαθμούς υπό σκιά”, έδωσαν τα πάντα και έκαναν το επίσης σύντομο set τους να φαντάζει μοναδική εμπειρία.

Το υπέροχο “The Black Sea” συνοδεύτηκε από το “Superman’s Blues”, το “Rise”, το “Bring the Sun Back”, το “Digital Babylon”, το “Amplifier in My Heart” και το “December”, με τους Sleepin Pillow να ξεχειλίζουν από πάθος και διάθεση πάνω στο stage.

Photo: Sleepin Pillow

Η ώρα για τους THEE HOLY STRANGERS είχε έρθει και επειδή καμιά φορά δεν παίζουν ρόλο μόνο τα ονόματα που απαρτίζουν ένα γκρουπ, αλλά και τα τραγούδια, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά πόσο σημαντικές είναι οι συνεργασίες ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική όσο τη ζωή τους.

Οι Thee Holy Strangers μας ταξίδεψαν με το “Fiery Road (Revisited)”, το “Trouble on Trouble”, το “Strange Cat Incident” και όχι μόνο, ενώ η πιο δυνατή στιγμή της παρουσίας τους πάνω στη σκηνή, ήταν τα λόγια του Αλέξη Καλοφωλιά πριν το “Truth and Sorrow”, για τον αξέχαστο Νίκο Τριανταφυλλίδη: “Υψώνουμε τα ποτήρια μας και αφιερώνουμε σε έναν φίλο και αδερφό”

Photo: Thee Holy Strangers

Ο κόσμος βρισκόταν ήδη μαζικά στον χώρο, όταν ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ και οι B-MOVIES ανέβηκαν στη σκηνή της Πλατείας Νερού, για ένα best-of set, αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, που μας έχει χαρίσει αμέτρητα πανέμορφα τραγούδια.

Το “Άλλη μια Μέρα” έδωσε την έναρξη, για να ακολουθήσουν το “Τόσο Κοντά”, το “Άσε Με Εδώ”, το “Στοιχειωμένο Σπίτι”, τα καινούρια “Mια Πυρκαγιά Σ’ Ένα Σπιρτόκουτο” και “Στις Ακτές του Παραδείσου”, το “Δεν Είμαι από ‘δω”, το “Ό,τι Θες Εσύ”, το “Τροφή για τα Θηρία”, τo “Ζεστός Αέρας” σε διαφορετική version.

Το “Αερικό” δίπλα στη θάλασσα ήταν, παράλληλα, ένα απίστευτο συναίσθημα, όπως και η πάντοτε “διαστημική” ερμηνεία στο “Mόνο Αυτό” και το “Τώρα Αρχίζω και Θυμάμαι”. Ο Παύλος Παυλίδης, από την πλευρά του, έκανε τη δική του αφιέρωση στον Νίκο Τριανταφυλλίδη, επιλέγοντας το “Πάρε με Μαζί σου”, ενώ έκλεισε την, εκπληκτική και πάλι, συναυλία του με το “Περιμένω”.

Photo: Παύλος Παυλίδης & B-Movies

Με τη σειρά τους, οι V.I.C. έπρεπε επίσης να διαλέξουν ορισμένες μόνο από τις στιγμές που μας απογειώνουν στις εμφανίσεις τους, μιας και ο χρόνος ήταν περιορισμένος, όμως τούτη τη φορά υπήρχε και ένα bonus, κι αυτό δεν ήταν άλλο από τη συγκλονιστική διασκευή στο “Lex Talionis” των Rotting Christ.

Κατά τα άλλα, το Ηπειρώτικο συγκρότημα μπήκε κατευθείαν “στο ψητό” με το “Echoes”, ενώ αν είχε αυτή τη δυνατότητα, θα συνέχιζε το “Nova” μέχρι το επόμενο πρωί. Και φυσικά, γνωρίζουμε τι ακριβώς προκαλούν στις συναυλίες των Villagers of Ioannina City – και το προκάλεσαν και τώρα - τo “Zvara”, το “Ti Kako” και το “Krasi”, όπως και το κλείσιμο με τα “Karakolia” και την τσαμπούνα που αγγίζει την ψυχή μας.

Photo: V.I.C.

Πάντως, λίγο πριν ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ανέβει με τη νέα του μπάντα στη σκηνή της Πλατείας Νερού, το καταλάβαινες από την ατμόσφαιρα, το μύριζες και το άκουγες. Χιλιάδες κόσμου ανυπομονούσαν για αυτή την εμφάνιση και δεν διαψεύστηκαν.

Με αυτό το βλέμμα στα πάντα και στο πουθενά, με το ιδρωμένο του πρόσωπο και την εμβληματική του παρουσία, ο Αγγελάκας δεν χρειάζεται να πει κάτι άλλο, πέρα από ένα απλό “γεια σας”. Και τότε, όλα παίρνουν τον δρόμο τους. “Δικαιοσύνη” για αρχή, “Αιρετικό”, “Τηλεντρόγκες”, “Είμαι Τυχερός” για τη συνέχεια, “Μέσα μου ο Αέρας που Φυσά” με την απίθανη λύρα στο τέλος, “Από ‘δω και Πάνω”, “Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα” και στην Πλατεία Νερού δεν υπάρχει ζώντας οργανισμός που να μην έχει ήδη παρασυρθεί.

Photo: Γιάννης Αγγελάκας

Καινούριο κομμάτι ως δώρο (“Αήττητος”;), “Σαράβαλο”, “Τρένo” στην εκδοχή που προτιμάει ο Αγγελάκας το τελευταίο διάστημα, “Σιγά Μην Κλάψω”. Μόνο οι τίτλοι των τραγουδιών, φτάνουν για να εξηγήσουν πώς είχαν τα πράγματα.

“Ξεκινήστε το”, προέτρεψε ο Αγγελάκας τον κόσμο πριν από το “Ακούω την Αγάπη” και η επιθυμία του, φυσικά και έγινε πράξη. Όπως και το “εγώ δεν τραγουδάω, πείτε το εσείς” πριν το “Ταξιδιάρα Ψυχή”.

Φτάνοντας προς το τέλος, ήρθε το “Θα Ανατέλλω”, η ερμηνεία του “Δως μου Λίγη Ακόμα Αγάπη” για να δούμε να περνούν ως φλας από μπροστά μας οι Τρύπες, το “Γλέντι” και οι “Πόθοι”, ενώ η “Γιορτή” προκάλεσε ανατριχίλα και δάκρυα, φωνάζοντάς μας ότι γράφτηκε για να κλείνει τέτοιες μαγικές βραδιές. Εις το επανιδείν.


 • Event: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ / V.I.C.
  ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES / 
  THEE HOLY STRANGERS
  SLEEPIN PILLOW / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ
 • Date: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016
 • City: Αθήνα
 • Arena: Πλατεία Νερού
 • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

Βαγγέλης ΜαρκαντώνηςΒαγγέλης ΜαρκαντώνηςSleepin PillowSleepin PillowSleepin PillowSleepin PillowSleepin PillowThee Holy StrangersThee Holy StrangersThee Holy StrangersThee Holy StrangersThee Holy StrangersThee Holy StrangersThee Holy StrangersThee Holy StrangersThee Holy StrangersThee Holy StrangersΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesΠαύλος Παυλίδης & B-MoviesV.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.V.I.C.Γιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης Αγγελάκας

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter