02Δεκεμβρίου2020

Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 23:45 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: RELEASE ATHENS 2016, day 2 (Parov Stelar, Postmodern Jukebox + more) @ Πλατεία Νερού

Επιστροφή στο Φάληρο για τη 2η ημέρα του RELEASE ATHENS και όλα ξεκινούσαν με τους καλύτερους οιωνούς.

Ανεξάρτητα αν το κοινό, κλασικά, ήταν ελάχιστο, η έναρξη με τους GAD. ήταν η ιδανική. Άλλωστε, συγχωρήστε με αλλά, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με το συγκεκριμένο γκρουπ, ειδικά όταν μεσολάβησαν τρία χρόνια από την τελευταία φορά που τους παρακολούθησα ζωντανά.

Οι GAD. έχουν γράψει ορισμένα από τα προσωπικά αγαπημένα μου τραγούδια, πρόκειται, ίσως, για το πιο αδικημένο γκρουπ της εγχώριας σκηνής και με το σύντομο best-of set τους στην Πλατεία Νερού, το φώναξαν δυνατά. “This Light in You”, “A Kind of Death”, “Leslie”, “Big Brown Eyes”, “The End of the Road”, “Waves”, “Parallel Lines” και μια εξαιρετική διασκευή στο “Julia’s Song” των OMD. Aυτά, και καλή επάνοδο στα μεγάλα.

Photo: GAD.

Ανταπόκριση από όλες τις ημέρες του RELEASE ATHENS 2016 στο i-JUKEBOX.gr (διαβάστε ΕΔΩ)

Κάπου εκεί, κάτω από τον καυτό ήλιο και με την προσέλευση να εξακολουθεί να είναι στα ίδια, σχεδόν, επίπεδα, ο RSN ανέλαβε με το crew του να ξεκινήσει το ηλεκτρονικό/χορευτικό κομμάτι της ημέρας. Αυτό ήταν, άλλωστε, και το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της σύνθεσης στο Release, χορός και κέφι. Bέβαια, τα τραγούδια του Rsn είναι, ως επί το πλείστον, downtempo, όμως όπως και να ‘χει, ήταν μια καλή αρχή για αυτό που θα επακολουθούσε.

Με πρόσφατο το άλμπουμ “Analog Memories” και με τη συνοδεία της Thaliah, του BnC, του Δημήτρη Δερμάνη και του Διονύση Μόρφη, που θα επιστρέψει στην Πλατεία Νερού ως μέλος των Afformance, ο Rsn παρουσίασε, μεταξύ άλλων, κομμάτια όπως το “Ecris Moi”, το “Ιt Drives You On”, επίσης, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, τα “Under the Ground” και “Everything”, καθώς και ένα ακυκλοφόρητο, που έχει γράψει με την Kathrin deBoer των Belleruche, στους οποίους συμμετέχει ως DJ.

Photo: Rsn

Από την άλλη, τους CHINESE MAN θα προτιμούσα να τους δω κάτω από το φως των προβολέων και όχι του ήλιου, όπως και σύσσωμο το κοινό στο Release, παρόλα αυτά στα φεστιβάλ δεν είσαι εσύ αυτ@ που φτιάχνει το πρόγραμμα και πρέπει να το σέβεσαι.

Ο High Ku, ο Sly και ο Zé Mateo, λοιπόν, επέστρεψαν στην Ελλάδα, νομίζω για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο, και έδειξαν πώς είναι να το ζεις. Μαζί τους, οι MCs Tumi και Youthstar, για το “Get Up”, το “Racing with the Sun”, το “I’ve Got that Tune”, το – κορυφαίο του set – “Pills for Your Ills” και όχι μόνο.

Ακούσαμε μίξεις από Public Enemy και διάφορα άλλα καλούδια από το παρελθόν, είδαμε b-boys να χορεύουν στην οθόνη, απολαύσαμε τους 2 MCs – και τους 3 παραγωγούς, ενίοτε – να οργώνουν τη σκηνή, νιώσαμε το πνεύμα του μέντορα Chinese Man να πλανάται πάνω από την Πλατεία Νερού και τσεκάραμε από τώρα την επόμενη φορά που η κολεκτίβα από τη Μασσαλία θα έρθει στα μέρη μας.

Photo: Chinese Man

Στη συνέχεια του προγράμματος έμελλε να παρακολουθήσουμε 11, παρακαλώ, συνολικά άτομα, να πηγαινοέρχονται στο stage για λογαριασμό των POSTMODERN JUKEBOX. Κοιτώντας τις φωτογραφίες μετά το live, συνειδητοποίησα ότι ο ιδρυτής τους Scott Bradlee δεν συνοδεύει on stage τα μέλη του γκρουπ, τα οποία μας παρουσίασαν διασκευές σε ρετρό ύφος πάνω σε κομμάτια όπως το “Bye Bye Bye” των NSYNC, το “Bad Romance” της Lady Gaga, το “Rude” των MAGIC!, το “Hey Ya” των Outkast, τo “Give It Away” των Red Hot Chili Peppers και το “My Heart Will Go On” της Celine Dion.

Η προσπάθεια των Postmodern Jukebox να διασκεδάσουν το κοινό με αυτό τον, μονότονο και λίγο εξεζητημένο, η αλήθεια είναι, τρόπο, μάλλον απέβη άκαρπη, άλλωστε αυτό είναι μέχρι κάποιο σημείο λογικό, όταν έχεις να “συναγωνιστείς” τα προεόρτια με τους Chinese Man και την ανυπομονησία για τα μεθεόρτια με τον Parov Stelar. Ακόμα και η υπόσχεση για επάνοδο στην Ελλάδα, μάλλον πέρασε απαρατήρητη.

Με την αυλαία της περιοδείας τους να πέφτει στην Αθήνα, οι Postmodern Jukebox έφτασαν στο peak της ερμηνείας τους με το “Sweet Child o’ Mine” των Guns N’ Roses και το “Halo” της Beyoncé, ενώ όλα τα μέλη επί σκηνής τραγούδησαν για κλείσιμο το “Shake It Off” της Taylor Swift.

Photo: Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox

Ηeadliner αυτής της ημέρας του φεστιβάλ, ήταν ο PAROV STELAR και η μπάντα του. Με πνευστά έκλεισε η 1η, λέγε με Beirut, με πνευστά θα έκλεινε και η 2η, εντελώς άλλου ύφους, όμως.

Βλέπετε, ο Αυστριακός παραγωγός είναι ο ιδρυτής του electro swing και ως τέτοιος, πάντοτε φτάνει τη διάθεση στα ύψη όταν επισκέπτεται την Ελλάδα. Η προσέλευση του κοινού στην prime time ήταν ανάλογη της πρεμιέρας του Release Athens, όμως αυτή τη φορά η ατμόσφαιρα παραχώρησε τη θέση της στο ξεφάντωμα.

Photo: Parov Stelar

Όσο η μπάντα του Parov Stelar έδινε τον καλύτερό της εαυτό πάνω στη σκηνή της Πλατείας Νερού και ο ίδιος έδειχνε πιο εκφραστικός από ποτέ, ο κόσμος απολάμβανε στιγμές όπως το “Hit Me Like a Drum”, το “Booty Swing”, το “Clap Your Hands”, το “Catgroove”, το “Demon Dance”, το “Mojo Radio Gang”, το “All Night” και το “Jimmy’s Gang”, καθώς και ένα καινούριο κομμάτι με τίτλο “Cuba Libre”.

Το συγκεκριμένο η Cleo Panther το ευχαριστήθηκε μάλλον περισσότερο από τα υπόλοιπα ερμηνεύοντάς το καλοκαίρι στην Ελλάδα, μιας και, όπως μας εξομολογήθηκε, το κρύο έως τώρα στο Λονδίνο ήταν “απάλευτο”, γι’ αυτό και πρόκειται σύντομα να επισκεφτεί την Ελλάδα ως “γοργόνα”, αποκλειστικά για διακοπές.

Photo: Parov Stelar

Με την ώρα να έχει φτάσει σχεδόν μεσάνυχτα και με τον Parov Stelar και την παρέα του να κλείνουν με το “Timeline” την πρώτη τους συναυλία μετά από διακοπή ενός μήνα, φύγαμε από την Πλατεία Νερού ακούγοντας το υπέροχο “Six Feet Underground” από τα ηχεία και με την ανυπομονησία της συνέχειας του Release Athens, αρχής γενομένης από την Τρίτη 7 Ιουνίου με τη σπουδαία PJ Harvey και όχι μόνο.

Released:

- Το t-shirt FC St. Pauli του Κώστα “Gadless” Αντωνιάδη. Όπως και το “Panic at the Schools 1982” του Δημήτρη Δερμάνη.

- Η tap dancer Sarah Reich στο σόου των Postmodern Jukebox.

Unreleased:

- Αν κάποι@ βάφτιζε το ώρα 7 σε ώρα 10, οι Chinese Man θα έπαιζαν μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Τώρα, το τροπάριο γνωστό. Ήλιος, ζέστη, πού να τρέχουμε. Αυτό σημαίνει εκτίμηση για μια μπάντα. #Not.

- To υπερβολικό, ελέω internet, hype που έχει γίνει γύρω από τους Postmodern Jukebox.


 • Event: RELEASE ATHENS 2016, day 2:
  PAROV STELAR  / SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX
  CHINESE MAN / RSN / GAD.
 • Date: Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016
 • City: Αθήνα
 • Arena: Πλατεία Νερού
 • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved


Gallery

GAD.GAD.GAD.GAD.GAD.GAD.GAD.GAD.RsnRsnRsnRsnRsnRsnRsnRsnRsnRsnRsnRsnRsnChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManChinese ManScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxScott Bradlee’s Postmodern JukeboxParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov Stelar

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read

 • Οι RSN, BLEND MISHKIN + SUGAHSPANK και BNC live στο Gazarte

  Οι RSN & the Electric Quartet ft. MC Yinka, Blend Mishkin ft. Sugahspank και BnC & The Disco Vampire Soundsystem συναντιούνται το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στην ταράτσα του Gazarte.

 • Ο PAROV STELAR στο RELEASE ATHENS 2021

  Για την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 μεταφέρεται η επιστροφή του Parov Stelar στο Release Athens στην Πλατεία Νερού, ενώ την Πέμπτη 17 Ιουνίου ο αυστριακός παραγωγός εμφανίζεται στο Fix Factory of Sound Open Air στη Θεσσαλονίκη.

 • Οι PET SHOP BOYS στο RELEASE ATHENS 2021

  Την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 θα επισκεφθούν οι Pet Shop Boys την Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Release Athens.

 • Οι MASSIVE ATTACK στο RELEASE ATHENS 2021

  Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 θα εμφανιστούν οι Massive Attack στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Release Athens.

 • Οι JUDAS PRIEST στο RELEASE ATHENS 2021

  Η επιστροφή των Judas Priest στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Release Athens, μεταφέρεται για έναν χρόνο μετά, την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου.


Newsletter