02Δεκεμβρίου2020

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 15:59 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: PLANET OF ZEUS w/ Lionize @ Piraeus 117 Academy

Μετά από κάθε συναυλία των Planet of Zeus, νιώθεις ότι κάπου κάπως κάποτε έπεσε στη γη ένας μετεωρίτης, τα διέλυσε όλα και ξάφνου, ξεπρόβαλλαν τέσσερις τύποι, έφαγαν όλο το σπανάκι του Ποπάυ, ήπιαν όλο το μαγικό φίλτρο του Πανοραμίξ, κούρδισαν τα όργανά τους και ανέβηκαν στη σκηνή.

Στην προκειμένη περίπτωση, πριν οι τέσσερις υπερήρωες κάνουν το καθήκον τους προς την ανθρωπότητα, παραχώρησαν τη θέση τους στους LIONIZE, που για πρώτη φορά πατούσαν σε Αθηναϊκό σανίδι, έχοντας ήδη επισκεφθεί, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λαμία με τους PoZ, και σκοπεύοντας να επιστρέψουν τον Αύγουστο στην Ελλάδα, για να πάρουν μέρος στο Los Almirios Festival.

Οι Lionize είναι μια εξαιρετικά διασκεδαστική και πολυποίκιλη μπάντα από το Maryland, από όπου κατάγονται, βεβαίως, και οι Clutch, οπότε έχοντας το “know how”, δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να ενθουσιάσουν το κοινό που είχε έρθει από νωρίς στο Piraeus 117 Academy. Συνδύασαν heavy/hard/alternative ήχο με groove και, ενίοτε, reggae ύφος, είχαν διάθεση στα ύψη και, ως εκ τούτου, αποτέλεσαν ένα άκρως ταιριαστό opening act για τη συγκεκριμένη συναυλία, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως “Νο1 τοποθεσία για συναυλίες στον κόσμο”, βάσει συμπεριφοράς κοινού.

Photo: Lionize

Λίγη ώρα μετά και με γεμάτο τον χώρο, φωνάχθηκε το γνωστό σύνθημα με το σεξ, τη βία και τον Πλανήτη Δία, υψώθηκαν τέσσερα ποτήρια, ακούστηκε το εισαγωγικό “Unicorn Without a Horn” και οι PLANET OF ZEUS εμφανίστηκαν στη σκηνή του Piraeus 117 Academy, με σκοπό να απογειώσουν ζωντανά, όπως πάντα, τα νέα και παλιότερά τους τραγούδια

Αρχή με “The Great Dandolos” και “Sky High Heels”, συνέχεια με αυτό που ο υπογράφων περίμενε με μανία, τουτέστιν “always awake, always ready, always loyal to the pack”, και στο “Loyal to the Pack” να γίνεται ο πρώτος από τους πολλούς χαμούληδες που θα ακολουθούσαν, όπως, ας πούμε, στο “Something’s Wrong” και το “Woke Up Dead (William H. Bonney)”.

Photo: Planet of Zeus

Οι κραυγές του Μπάμπη στο “Stab Me” ακούστηκαν μέχρι τις γειτονιές του Δία, ενώ οι Planet of Zeus, κλασικά, μας καλησπέρισαν και “ξεκίνησαν” τη συναυλία με το “Leftovers”. Και εμείς, κλασικά, να ευχόμαστε εκείνη την ώρα αυτό να ήταν όντως το πρώτο κομμάτι της βραδιάς.

Πάλη και στο “Vanity Suit”, ξύλο στο “Vigilante”, αρχή του encore με το εκπληκτικό “The Beast Within” και ολοκλήρωση με το αυτοβιογραφικό “Macho Libre” και τους ήχους του “Athens” να ξεπροβοδίζουν τον κόσμο από το Piraeus 117 Academy.

Photo: Planet of Zeus

Στους Planet of Zeus δεν έχει χαριστεί τίποτα. Ούτε αυτοί χαρίζονται όταν ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή. Γεννήθηκαν και ζουν για να παίζουν live, κάθε φορά η απόδοσή τους είναι στο 101 και τούτη τη φορά, η ατάκα προς το 4+1+1 μέλος, τον κόσμο, ήταν “σας ευχαριστούμε που μας προσκαλέσατε στη συναυλία σας”.

Διάφορα συγκροτήματα έχουν κατά καιρούς γράψει στίχους, προσπαθώντας να περιγράψουν την καθημερινότητά τους και τη στάση ζωής τους. To “we ‘re gonna keep it alive until the world stops turning” του “Macho Libre”, θα μπορούσε να είναι ιερογλυφικό. Planet of Zeus, larger than life.


  • Event: PLANET OF ZEUS
  • Opening acts: Lionize
  • Date: Παρασκευή 13 Μαΐου 2016
  • City: Αθήνα
  • Venue: Piraeus 117 Academy
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

LionizeLionizeLionizeLionizeLionizePlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of Zeus

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter