05Ιουνίου2020

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016 12:22 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: SLEEPIN PILLOW w/ Fool in the Box @ Kookoo Live Music Bar

Όταν 24 ώρες πριν από μια συναυλία υπάρχει αλλαγή χώρου, αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει ένα πλήγμα στο “πρεστίζ” της εκδήλωσης. Παρόλα αυτά, η θεωρία δεν έγινε πράξη, αλλά το αντίθετο.

Με τον κόσμο να συγκεντρώνεται μαζικά από νωρίς και τον ήχο να είναι κρύσταλλο καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, κάτι που παίζει σημαντικότατο ρόλο σε live που γίνονται σε μικρότερους χώρους, η αρχή έγινε από τους FOOL IN THE BOX και το άξιο προσοχής alternative/progressive ύφος τους.

Το γκρουπ από την Αθήνα έχει κυκλοφορήσει έως τώρα το “Faces” EP και το “Fool in the Box” full-length, ενώ εκτός από τα δικά του κομμάτια, στο Kookoo παρουσίασε και το “I Want You (She’s So Heavy)” των Beatles, σε μια εκδοχή αρκετά διαφορετική από την πρωτότυπη, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ταυτόχρονα.

Photo: Fool in the Box

Το κυρίως “θέμα” της βραδιάς, βέβαια, ήταν η επιστροφή των SLEEPIN PILLOW στην Αθήνα, λίγους μήνες μετά από το sold out που είχαν πραγματοποιήσει στο Ρομάντσο. Τα 6 μέλη του γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη πήραν τις θέσεις τους πάνω στη σκηνή, όλες κομβικής σημασίας για τον ήχο που εκπέμπεται, και για δύο ώρες – κάτι που δεν συναντάμε και πολύ συχνά σε συναυλίες, να τα λέμε αυτά – συνδύασαν μουσική και visuals με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η έναρξη της εμφάνισής τους έγινε με το “Bring the Sun Back” και το πανέμορφο “Digital Babylon”, αμφότερα από τον τελευταίο τους δίσκο “This World Is Over It’s Time for a New One”, ενώ λίγο αργότερα ο Nomik αφιέρωσε το “Apples on an Orange Tree” “στους γονείς μας, ίσως και στους δικούς σας”.

Photo: Sleepin Pillow

Δύο από τις πιο δυνατές στιγμές της συναυλίας ήταν αναμφίβολα το “December” και το “Superman’s Blues”, ενώ οι Sleepin Pillow συμπεριέλαβαν στο set τους και το “Winter Dreams”, το οποίο “παίζουμε σπάνια και είναι το πρώτο τραγούδι που δοκιμάσαμε να φτιάξουμε”.

Στο “Αn Idiot’s Point of View”, δε, δεν μπορούσες παρά να χαζεύεις το psycho animation στην οθόνη, ενώ κορυφαία και κάτι παραπάνω ήταν η εκτέλεση του “Instrument of Time”, σε μια εξαιρετική και κάτι παραπάνω εμφάνιση.

Photo: Sleepin Pillow

To setlist ήταν αριστοτεχνικά στημένο, με τους Sleepin Pillow από τη μια να γίνονται ατμοσφαιρικοί, όπως με το “Pathetic”, και από την άλλη να ανεβάζουν τους τόνους, όπως με το “Masterpiece”, ενώ το (πρώτο) encore αντιπροσώπευσε πανάξια το σύνολο του σόου που παρακολουθήσαμε, περιλαμβάνοντας, φυσικά, το “The Black Sea”, αλλά και το εξαιρετικό “Tunaloon” και το μεγαλοπρεπές “Holy Monster”.

Οι Sleepin Pillow επέστρεψαν για μια τελευταία φορά στη σκηνή, παρουσιάζοντας ξανά το “December”, σε μια συναυλία που απέδειξε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι το συγκεκριμένο γκρουπ είναι ένα από τα κορυφαία και πιο ιδιαίτερα στον χώρο του psych rock στην Ελλάδα, αν και μάλλον αδικούνται από μία και μόνο συγκεκριμένη “ταμπέλα”. Eίθε η επόμενη φορά που θα τους δούμε στην Αθήνα, να είναι δίπλα σε κάποιο μεγάλο διεθνές όνομα. Επιβάλλεται.


  • Event: SLEEPIN PILLOW
  • Opening acts: Fool in the Box
  • Date: Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016
  • City: Αθήνα
  • Venue: Kookoo Live Music Bar
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

Fool in the BoxFool in the BoxFool in the BoxSleepin PillowSleepin PillowSleepin PillowSleepin PillowSleepin PillowSleepin PillowSleepin PillowSleepin Pillow

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter