26Φεβρουαρίου2020

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 22:07 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: JOZEF VAN WISSEM w/ Huge Dwarf @ Death Disco

Ταξίδι σε έναν ξεχασμένο και μαγικό κόσμο την Κυριακή βράδυ, καρέκλες είχαν στηθεί στο Death Disco και το κοινό μόνιμα αθόρυβο και προσηλωμένο.

Πρώτος στην σκηνή βγήκε ο HUGE DWARF, ο οποίος μου άφησε μια γενικότερη αρκετά καλή εικόνα. Ο ευγενικός τόνος φωνής του και οι ωραίες μελωδίες του είχαν την ικανότητα να σε κάνουν να ταξιδέψεις και να σκεφτείς ευχάριστες εικόνες.

Photo: Huge Dwarf

Ο JOZEF VAN WISSEM ανέβηκε μετά από λίγο, η παρουσία του σοβαρή και δυναμική. Ο ίδιος είναι πάνω απ’ όλα παίκτης λαούτου, οι λαμπρές του μινιμαλιστικές συνθέσεις δείχνουν πως έχει πετύχει μια πραγματική γνώση τέχνης, τα κομμάτια ακούγονται σαν να υπήρχαν από πάντα και να έχουν ήδη μελετηθεί-ασκηθεί και να εκτελούνται για πολύ καιρό.

Ό,τι και να γράψω είναι λίγο, διότι πραγματικά αποτελεί μια εμπειρία που κάποιος θα έπρεπε να ζήσει από κοντά για να καταλάβει.

Photo: Jozef van Wissem

Σε κάποιο σημείο της βραδιάς έφερε κοντά το μικρόφωνο και τραγούδησε. Οι στίχοι του συμβολικοί και η φωνή του ιδιαίτερη. Δεν μπορώ να μην τονίσω πως αυτό που παίζει, επιτρέπει στους ανθρώπους περιόδους σιωπής και ακρόασης, κάνοντάς τους να έρθουν σε επαφή με τον εσωτερικό τους εαυτό και να ακούσουν τις σκέψεις τους. Μουσική για διαλογισμό.

Το βράδυ έκλεισε με αυτόν να τραγουδάει “do you ever feel like you want to…”. Επαναλαμβανόμενα. Και “do you ever feel like you want to leave”. Μια φορά.

Εκεί σηκώθηκε, άφησε το λαούτο του, κατέβηκε από την σκηνή και έφυγε. Φυσικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει συνέχεια μετά από τόσο καλό κλείσιμο. Ελπίζω να τον ξαναδούμε.

  • Event: JOZEF VAN WISSEM
  • Opening acts: Huge Dwarf
  • Date: Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
  • City: Αθήνα
  • Venue: Death Disco
  • Photos by: Αναστασία Λαβδανίτη / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

Jozef van WissemJozef van Wissem

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter