29Μαρτίου2024

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 17:05 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: MAYBESHEWILL w/ We.own.the.sky @ Fuzz Live Music Club

Άντε τώρα να γράψεις μετά από μια τέτοια βραδιά, γεμάτη από τόσο έντονα συναισθήματα. Όχι με συγκινήσεις και περιττές φανφάρες, αλλά μόνο με μουσική, για τον τελευταίο αποχαιρετισμό σε μια σεμνή μπάντα που κατόρθωσε να βάλει το δικό της, σπουδαίο λιθαράκι, στο πολυλατρεμένο instrumental post-rock.

Καμιά φορά λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και στην προκειμένη περίπτωση, η επιλογή των WE.OWN.THE.SKY να ανοίξουν τη συναυλία, ήταν αρίστη.

Χωρίς εισαγωγή και με φόρα από το εξαιρετικό full-length ντεμπούτο τους “Earths Collide” (διάβασε ΕΔΩ) αλλά και την παρουσία τους δίπλα σε εξίσου σημαντικά ονόματα του χώρου, οι Αθηναίοι μάς έπιασαν κατευθείαν από τον λαιμό με το “Transmissions of Static” και για 45 λεπτά, έδωσαν τη δική τους αξιομνημόνευτη παράσταση στο Fuzz, έχοντας, μάλιστα, καινούριο ντράμερ, τον Στέφανο Σακελλαρίου, στη σύνθεσή τους.

Photo: We.own.the.sky

Όσον αφορά τα… υπόλοιπα, τι να πεις. Καμιά φορά, μένεις άφων@. Οι MAYBESHEWILL αποτέλεσαν, άλλωστε, ένα γκρουπ το οποίο δεν είχε ανάγκη κολακείες ή πομπώδη λόγια, προκειμένου να πείσει για την αξία του. Οι Βρετανοί μίλησαν με τη μουσική τους και μόνο με αυτή, μια μουσική που θα έπρεπε να ντύνει οποιοδήποτε σημαντικό κινηματογραφικό φιλμ εκεί έξω.

Δεν συναντάς συχνά, άλλωστε, μουσικά θέματα όπως το απίστευτο “Οpening”. Ούτε είναι “καθημερινό φαινόμενο” τραγούδια όπως το “In Amber”, το “Co-Conspirators”, το “Take This to the Heart”, το “Critical Distance”, το “Red Paper Lanterns”, το “All Things Transient”, το “To the Skies from a Hillside”, το “Not for Want of Trying”.

Photo: Maybeshewill

Όταν έπιαναν το μικρόφωνο κατά τη διάρκεια της συναυλίας, οι Maybeshewill είχαν έναν καλό λόγο να πουν για όλ@. Όπως για τον Γιάννη της CTS Productions, έναν “εξαιρετικό τύπο που γνωρίσαμε στην προηγούμενη επίσκεψή μας στην Αθήνα, υπεύθυνο για αυτή την τελευταία μας συναυλία στην Ελλάδα, στον οποίο αφιερώνουμε για τα χρόνια πολλά το «In the Blind»”.

Όπως για το κοινό, που γέμισε τον κάτω όροφο του Fuzz, κάτι το οποίο το γκρουπ από το Leicester δεν περίμενε, κατά δήλωσή του, τέσσερα χρόνια μετά από τη συναυλία που είχε δώσει στο Αn.

Photo: Maybeshewill

Όμως και εμείς από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να πάμε πίσω με τα καλά μας λόγια. Δεν γίνεται να μη σχολιάσεις την απίστευτη και ηλεκτρισμένη απόδοση των Maybeshewill σε αυτό τους το τελευταίο πέρασμα από την Ελλάδα.

Δεν γίνεται να μη σταθείς στο πώς η τριάδα των John Helps, Robin Southby και Jamie Ward χτυπιόταν μπροστά στα μάτια μας, την ώρα που ο James Collins κρατούσε όρθια την πλάτη της μπάντας και ο Matthew Daly ζωγράφιζε με τα πλήκτρα και τα ηλεκτρονικά, που αποτελούν το Α και το Ω στον ήχο των Maybeshewill.

Photo: Maybeshewill

Σε αυτόν τον ύστατο χαιρετισμό, ρουφήξαμε μουσική, όσο μπορούσαμε περισσότερο. Απολαύσαμε για τελευταία φορά ζωντανά το “Seraphim & Cherubim” και το “He Films the Clouds pt. 2”, τραγουδήσαμε τους σημαδιακούς στίχους “Now we’re apart, though not through choice, do we stay mute, or raise our voice?” και καταλάβαμε ότι με κάτι τέτοια, ίσως να γινόμαστε και λίγο καλύτεροι άνθρωποι.

Αντίο και ευχαριστούμε.


  • Event: MAYBESHEWILL
  • Opening acts: We.own.the.sky
  • Date: Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016
  • City: Αθήνα
  • Venue: Fuzz Live Music Club
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved



Gallery

We.own.the.skyWe.own.the.skyWe.own.the.skyWe.own.the.skyWe.own.the.skyWe.own.the.skyWe.own.the.skyWe.own.the.skyWe.own.the.skyWe.own.the.skyWe.own.the.skyWe.own.the.skyMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewillMaybeshewill

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read

  • Οι MOTHER OF MILLIONS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Οι Mother of Millions, ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα του εγχώριου prog ήχου, κλείνουν την ευρωπαϊκή τους περιοδεία την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο WE, με special guests στην Αθήνα τους We.Own.the.Sky και opening act και στις δύο εμφανίσεις τους Allen’s Hand.

  • Το HELPING HAND FESTIVAL στο Temple

    Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιείται το Helping Hand Festival στο Temple, με τη συμμετοχή των Afformance, We.Own.the.Sky, King Garcia και Resonoot, για τα ιατρικά έξοδα της Α.

  • Το line-up του UNDER THE SUN FESTIVAL στην Παραλία Σχίνου

    Οι 1000mods, Nightstalker, Naxatras, Deaf Radio, Puta Volcano, Godsleep, We.Own.The.Sky, Honeybadger, Loud Silence και The Lobsters συμμετέχουν στο Under The Sun Rock Festival, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουλίου στην Παραλία Σχίνου.

  • Ανταπόκριση: PLAYGROUNDED w/ We.Own.the.Sky @ Fuzz Live Music Club

    Τιμή στις μπάντες που στήνουν φοβερά οπτικοακουστικά σόου, υπολογίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.

  • Οι PLAYGROUNDED live στο Fuzz Club

    Οι Playgrounded παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ “The Death of Death”, την Παρασκευή 6 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club. Μαζί τους θα βρίσκονται οι We.Own.the.Sky.


Newsletter