06Ιουνίου2020

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 10:30 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: HAMMERFALL w/ Elvenking @ Fuzz Club

Έφτασε επιτέλους η βραδιά που αρκετοί από εμάς περιμέναμε χρόνια να ζήσουμε, πόσο μάλλον οι παλιότεροι, που περίμεναν από την τελευταία εμφάνιση των Hammerfall πριν από 18 χρόνια.

Ομολογώ πως κάτι που δεν περίμενα ήταν η τήρηση του προγράμματος, αλλά έπεσα έξω. Οι ώρες εμφάνισης τηρήθηκαν κανονικά και οι μπάντες βγήκαν στην ώρα τους! Λίγα λεπτά μετά από την είσοδο του κόσμου, βγήκαν στην σκηνή οι ELVENKING, μια folk - power metal μπάντα από την Ιταλία, έτοιμη να δείξει στο Ελληνικό κοινό τι αξίζει!

Με ένα ικανοποιητικό setlist γεμάτο από τα πιο γνωστά τους κομμάτια, το οποίο κράτησε κάπου στην μία ώρα, προσπάθησαν να εντυπωσιάσουν το κοινό -καθώς στους περισσότερους ήταν άγνωστοι- και να ικανοποιήσουν τους fans που ήδη έχουν. Κάποια από τα κομμάτια ήταν το “The Scythe” με το οποίο ξεκίνησαν, το “Elvenlegions”, το “Pagan Revolution”, το “Neverending Nights” και το “The Looser” με το οποίο έκλεισαν την εμφάνισή τους.

Photo: Elvenking

Από την αντίδραση του κόσμου φάνηκε πως πολλούς δεν τους ενθουσίασαν και άλλοι απλά περίμεναν ανυπόμονοι να τελειώσουν. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις… αρκετός κόσμος από το κοινό ήξερε τα κομμάτια, τραγουδούσε μαζί με την μπάντα και την χειροκροτούσε για την προσπάθειά της! Ο ήχος στην αρχή είχε κάποια τεχνικά προβλήματα καθώς δεν ξεχώριζες καθαρά το βιολί, αλλά στην συνέχεια έφτιαξε.

Γενικά δεν είναι ξεκάθαρο αν άρεσε ή όχι στον κόσμο αυτό που άκουσε, καθώς ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, αλλά πιστεύω πως μετά την εμφάνισή τους στην χώρα μας σίγουρα κέρδισαν κάποιους καινούργιους οπαδούς!

Photo: Elvenking

Λίγα λεπτά μετά τις 10 εμφανίζονται οι Σουηδοί HAMMERFALL στην σκηνή, πιο δυναμικοί από ποτέ! Είναι εμφανής η χαρά τους που βρίσκονται πάλι κοντά μας μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, τότε που είχαν ανοίξει την συναυλία των Gamma Ray, και τώρα σε δικό τους live είναι έτοιμοι να “διαλύσουν” ένα γεμάτο Fuzz.

Ξεκίνησαν με το “Hector’s Hymn” από τον νέο τους δίσκο “(r)Evolution” και συνέχισαν χωρίς διακοπή με το “Any Means necessery” και το “Renegade”. Ήδη το κοινό είχε “ζεσταθεί”, βλέποντας μια θρυλική μπάντα στα καλύτερά της!

Το setlist που ακολούθησε ήταν καλύτερο από ποτέ, καθώς τα “Blood Bound”, “Heeding the Call” και “Let the Hammer Fall” ξεσήκωσαν ακόμα περισσότερο το κοινό. Ο ήχος ήταν πεντακάθαρος, ενώ το επαγγελματικό στήσιμο της μπάντας πάνω στην σκηνή δεν είναι κάτι δεδομένο, όμως οι Hammerfall το είχαν και άγγιζαν την τελειότητα, καθώς το live όσο πήγαινε γινόταν και καλύτερο!

Photo: Hammerfall

Ακολούθησαν τα κομμάτια “Live Life Loud”, “Threshold”, “Last Man Standing” και το ιστορικό “Glory to the Brave”, το οποίο όλοι αναμέναμε να ακούσουμε και να τραγουδήσουμε παρέα με τον Joacim Cans, ο οποίος το εκτέλεσε εξαιρετικά κάνοντας -φαντάζομαι- τον περισσότερο κόσμο να ανατριχιάσει! Η συνέχεια ακόμα καλύτερη, καθώς ακούστηκε η εισαγωγή από το “Child of the Damned” των Warlord. 

Φτάνοντας σιγά σιγά προς το τέλος της εμφάνισής τους, ο Joacim άρχισε να φωνάζει ένα ένα τα μέλη της μπάντας στην σκηνή να τα συστήσει στον κόσμο και ομολογώ ότι μεγαλύτερο χειροκρότημα το έλαβε ο Oscar!

Photo: Hammerfall

Για το τελείωμα της εμφάνισης των Hammerfall, ήρθαν τα “Templars of Steel”, “Bushido” και “Hearts of Fire”. Βλέποντας την μπάντα να κοιτάει το κοινό λίγα λεπτά μετά το τέλος της εμφάνισής της, παρατηρούσα την χαρά και την ικανοποίησή της από αυτό που έλαβαν από εμάς, που δεν ήταν τίποτα λιγότερο παρά θαυμασμός!

Αυτή η μπάντα ήταν το λεγόμενο “ό,τι πληρώνεις παίρνεις” και πιστεύω πως κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος από αυτήν την εμφάνιση! Ελπίζω από εδώ και περά να επισκέπτονται πιο συχνά την χώρα μας!!! 


  • Event: HAMMERFALL
  • Opening acts: Elvenking
  • Date: Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015
  • City: Αθήνα
  • Venue: Fuzz Live Music Club
  • Photos by: Δέσποινα Σταματάκη / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

ElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingElvenkingHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfallHammerfall

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter