25Απριλίου2024

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 10:22 Γράφτηκε από: 

Aνταπόκριση: A PLACE TO BURY STRANGERS / GROOMS @ Gagarin 205

Κάποιος που δεν έχει ακούσει πολύ τους A Place to Bury Strangers θα αναρωτιέται τι άλλο έχουν να δείξουν σε μια ζωντανή εμφάνιση, αφού έχουν έρθει ήδη αρκετές φορές στην Ελλάδα. Όμως εδώ δεν πρόκειται για άλλη μια Scorpions περίπτωση γιατί οι Νεοϋορκέζοι noise- άδες  δίνουν κάθε φορά ένα εντυπωσιακό μουσικό show.

Τη βραδιά άνοιξαν οι GROOMS, επίσης από την Νέα Υόρκη, οι οποίοι ομολογώ ότι δε με είχαν εντυπωσιάσει όταν τους έψαξα πριν βρεθώ στο Gagarin, αλλά στο live αποδείχθηκαν πιο ενδιαφέροντες απ’ ότι περίμενα.

Εμφανίστηκαν στη σκηνή στις 22:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα παίζοντας ένα αξιόλογο indie rock με noise στοιχεία, απλές συνθέσεις και ωραία, δεμένη σκηνική παρουσία. Θα έλεγα ότι μου άρεσε η επιλογή τους ως support των Α Place to Bury Strangers καθώς σε έβαζαν σε ένα ευχάριστο mood αλλά παράλληλα άφηναν χαλαρά τα αυτιά σου για την επερχόμενη “φασαρία”.

Photo: Grooms

Η ώρα είχε πάει 23:00 και ανυπομονούσα να βγουν οι A PLACE TO BURY STRANGERS στη σκηνή γιατί η αλήθεια είναι ότι πέρα από τη μουσική και τα κομμάτια τους ήθελα να δω αν ισχύουν οι φήμες περί “κώφωσης” λόγω δυνατών ντεσιμπέλ.

Στο merch τους υπάρχει κουτάκι με ωτοασπίδες και ο ίδιος ο Ackermann μας είχε πει στη συνέντευξή του ότι θα τις χρειαστούμε. Προετοιμάστηκα λοιπόν για τα χειρότερα. Ωστόσο τελικά δεν ήταν τόσο δυνατοί όσο θα περίμενα. Θορυβώδεις και βρώμικοι, με δυνατό μπάσο, παραμόρφωση και παρανοϊκά strobe lights, σε έφερναν ένα βήμα πριν την επιληψία υπό τους ήχους του “Transfixiation”.

Photo: A Place to Bury Strangers

Ξαφνικά μετά από ένα μισάωρο, φώτα- μουσική σβήνουν και η μπάντα εμφανίζεται στη μέση του Gagarin να παίζει για ένα εικοσάλεπτο περίπου αλλοιωμένα noise beats μέσα σε μια μωβ ατμόσφαιρα προερχόμενη από lasers που κρατούσε το κοινό.

Και μετά από όλο αυτό η μπάντα ανέβηκε πάλι στη σκηνή και συνέχισε με το εκρηκτικότατο “Deeper” παίζοντας για ακόμα ένα εικοσάλεπτο αφήνοντας το Gagarin με ένα γλυκό βουητό στο κεφάλι.


  • Event: A PLACE TO BURY STRANGERS
    GROOMS
  • Date: Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015
  • City: Αθήνα
  • Venue: Gagarin 205
  • Photos by: Αναστασία Λαβδανίτη / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved


Gallery

GroomsGroomsGroomsGroomsGroomsA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury StrangersA Place to Bury Strangers

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read


Newsletter