07Ιουλίου2022

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 15:01 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: ACTIVE MEMBER @ Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ

“Το τέλος είναι η μαγεία”, είπαν κάποτε. Και μετά από 23 χρόνια, έβαλαν τελεία και πηγαίνουν γι’ άλλα.

Οι ACTIVE MEMBER ολοκλήρωσαν το “Κάρπιμο Tour” με μια συγκλονιστική εμφάνιση στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Και ήταν συγκλονιστική η εμφάνιση, όχι μόνο γιατί κράτησε 4 ώρες ή γιατί κάλυψε τα άπαντα της πορείας τους.

Ήταν συγκλονιστική, γιατί η κραυγή “low bap, low bap” ακούστηκε πιο δυνατά από ποτέ, γιατί τα πανό είχαν σκεπάσει κάθε σπιθαμή του χώρου, γιατί τα καπνογόνα δεν σταμάτησαν να αναβοσβήνουν και γιατί ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia, παρέα με τον DJ Booker και τον Ramon επί σκηνής, είπαν το αντίο όπως πρέπει. Χωρίς φανφάρες και φτιαχτές συγκινήσεις, μόνο αληθινά.

Photo: Active Member

Η βραδιά ξεκίνησε με το warm up DJ set/tribute του Booker, τον οποίο ξανάδαμε μετά από χρόνια να συνοδεύει τους Active Member. Στις 21:30 τα φώτα έσβησαν, το Intro ξεκίνησε και με το “Σήκωσε Ψηλά τη Γροθιά σου”, καταλάβαμε ότι δεν βρισκόμαστε σε κάποιο όνειρο. Ναι, είναι η τελευταία συναυλία των Active Member.

Ο Πυροβάτης και ο μαστροΣωτήρης ήταν εκεί, από ψηλά. Εκεί ήταν και όσοι πέρασαν από το γκρουπ, ή το στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, εισπράττοντας το ευχαριστώ και τον σεβασμό.

Εκεί ήταν και πιτσιρικάκια του Μιχάλη και της Γιολάντας, τραγουδώντας το “Μπορούμε κι Αλλιώς”. Εκεί ήταν και ο Οδυσσέας των Razastarr, για το “Στην Ώρα των Σκιών”. Εκεί ήταν και ο Βέβηλος, για το “Μύθοι του Βάλτου”.

Photo: Active Member

Aν έψαχνε, δε, κανείς να βρει ποιο από τα 55 τραγούδια που ακούστηκαν, συμπυκνώνει καλύτερα αυτή την 23χρονη πορεία, ίσως να κατέληγε στο “Παρέα και Νοιάξη”. Γιατί ο στίχος “Να γινόταν επιτέλους πράξη, ένα τραγούδι τον κόσμο ν’ αλλάξει, ν’ απλωνότανε να τους τρομάξει παντού σαν τη φωτιά… Να ‘μασταν καλύτερη φτιάξη, να ‘χαμε παρέα και νοιάξη, ν’ αφήναμε να μας διδάξει η ζωή σε μια νυχτιά…”, είναι οι Active Member.

Τούτη τη φορά πάντως, τη στερνή, ο επίλογος δεν ήρθε με το “Σκιάχτρο”. Το γκρουπ επέλεξε να τελειώσει με 3+1 τραγούδια, που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με τέσσερις περιόδους του γκρουπ.

Photo: Active Member

Το “Βάστα”, το “Μέρες Παράξενες, Θαυμάσιες Μέρες”, και το “Φυσάει Κόντρα” τραγουδισμένο μόνο από τον κόσμο, έδωσαν τη θέση τους στο “Μη Νοιαστεί Κανείς”. Και ο Μιχάλης με τη Γιολάντα, φεύγοντας βιαστικά από τη σκηνή χωρίς να περιμένουν το τελευταίο χειροκρότημα και την αποθέωση, απέδειξαν ότι όσα νιώθουν, είναι, γαμώτη, γνήσια. Αυτήν ακριβώς την εικόνα, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.

Σας ευχαριστούμε, ρε.


  • Event: ACTIVE MEMBER
  • Date: Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015
  • City: Αθήνα
  • Venue: Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης, Στέφη Κωστή / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

Active MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive Member feat. Odysseas of RazastarrActive Member feat. VevilosActive Member feat. VevilosActive Member feat. VevilosActive Member feat. VevilosActive Member feat. VevilosActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive Member

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter