29Μαρτίου2024

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 12:28 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: BLACK LABEL SOCIETY w/ Potergeist @ Fix Factory of Sound

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015. Μην ξεχάσετε αυτή την ημερομηνία. Βρεθήκαμε στο Fix Factory of Sound, στη Θεσσαλονίκη, για μια βραδιά που περιμέναμε καιρό. Οι Black Label Society επέστρεψαν στην Ελλάδα, με opening act από τους Έλληνες Potergeist.

Οι POTERGEIST σχηματίσθηκαν το 2004, έχοντας πλέον τέσσερα full length albums (“Southwards”, “Muddy Mermaids”, “Swampires”, “Crocodile Tears”) και ένα ep (“Purple” EP) στο ενεργητικό τους, ενώ το σήμα κατατεθέν του genre τους είναι ότι ανήκει στην κατηγορία swamp – metal, ήτοι μια πιο σκοτεινή εκδοχή του southern metal, με περισσότερα sludge στοιχεία και θεματικά πολλές επιρροές από τους βαλτότοπους (κατά ρητή δήλωσή τους στο παρελθόν).

Φτάσαμε σχετικά νωρίς (20:20) και το support act μόλις ξεκινούσε. Ξεκίνησαν δυνατά, εκμεταλλευόμενοι την ακουστική του χώρου και των αρκετά «καθαρών» distortions των κομματιών τους, με το “Eve”, συνέχισαν με τραγούδια από το “Crocodile Tears” και από την παλαιότερη δισκογραφία τους, με τα οποία έγιναν γνωστοί, και έκλεισαν με το “Southern Crown”, ακολουθώντας πιστά το setlist της προηγούμενης ημέρας στη Μαλακάσα και προετοιμάζοντάς μας για τη συνέχεια.

Και προχωράμε στο κυρίως θέμα… Φώτα χαμήλωσαν… Τεχνικοί πήραν φωτιά για να ετοιμάσουν τελευταίες λεπτομέρειες για τους BLACK LABEL SOCIETY… Banner με το γνωστό πλέον skull γέμισαν το stage και μετά από περίπου 45’, ο χώρος του Fix γέμισε με το “Whole Lotta Love” των Led Zeppelin και το “War Pigs” των Black Sabbath, ή αν θέλετε το πλέον γνωστό mashup “Whole Lotta Sabbath”, με το τέλος του οποίου εμφανίστηκε ο ξύλινος σταυρός και τα skulls - σήμα κατατεθέν της μπάντας και άρχισαν να τρέμει όλο στο Fix στο ρυθμό του “The Beginning… At Last”.

Ήχος πεντακάθαρος, τα κιλά των decibels ατελείωτα και ένας Zakk Wylde να ικανοποιεί και τον τελευταίο από τους (ομολογουμένως λίγους) φανατικούς οπαδούς της Βορείου Ελλάδος που έσπευσαν ευλαβικά να θαυμάσουν από κοντά τα – μνημειώδη πλέον - shredding του.

Η εξαιρετική εμφάνιση των Black Label Society συνέχισε με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους, με ιδιαίτερη έμφαση φυσικά στον τελευταίο δίσκο της μπάντας, με τίτλο “Catacombs of the Black Vatican”.

Μετά το “Suicide Messiah” ακολούθησε το καθιερωμένο guitar solo του ηγέτη των BLS, διάρκειας ούτε λίγο ούτε πολύ 5 λεπτών (!!), ενώ μετά την εξαιρετική εκτέλεση του “My Dying Time” ακολούθησε η ανεπανάληπτη και πραγματικά διασκεδαστική παρουσίαση των μελών της μπάντας από τον ηγέτη της, ήτοι του τρομερά μικρόσωμου αλλά εντυπωσιακού μπασίστα John DeServio, του rhythm κιθαρίστα Dario Lorina και του ντράμερ Jeff Fabb.

Εν συνεχεία προχωρήσαμε στις μπαλάντες της βραδιάς, “Angel of Mercy” και “In Τhis Ρiver”, που έκλεισε με τα λόγια του Zakk Wylde, “We love you Dime”, προς τιμή του αδικοχαμένου φίλου του, Dimebag Darrell των Pantera.

Ακολούθησε το “The Blessed Hellride” με δύο Doubleneck Gibson Buzzsaw και Bullseye με την υπογραφή του Zakk Wylde να γεμίζουν το stage και η βραδιά έκλεισε με το “Stillborn” και με τον Wylde άλλοτε να υψώνει την κιθάρα του ως άλλο ευαγγέλιο προκειμένου να αποτίσουν φόρο  τιμής οι οπαδοί της μουσικής του, άλλοτε να χτυπάει το στήθος του εις ένδειξη της ηγεσίας του στο μουσικό είδος που πρεσβεύει και άλλοτε να σηκώνει στο ύψος του προσώπου του το δερμάτινο jacket του με το έμβλημα των BLS, υπό τα ασταμάτητα χειροκροτήματα του κοινού του.

Εξαιρετικό live. Φοβερό feeling. Τρομερά δυνατός ήχος. Ανεπανάληπτα μούσια. Περιμένουμε την επόμενη φορά.

Black Label Society setlist: Whole Lotta Sabbath / The Beginning… At Last / Funeral Bell / Bleed for Me / Heart of Darkness / Suicide Messiah / My Dying Time / Damn the Flood / Guitar Solo / Godspeed Hell Bound / Angel of Mercy / In This River / The Blessed Hellride / Concrete Jungle / Stillborn


  • Event: BLACK LABEL SOCIETY
  • Opening acts: Potergeist
  • Date: Σάββατο 25 Ιουλίου 2015
  • City: Θεσσαλονίκη
  • Venue: Fix Factory of Sound



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read

  • Οι special guests των TRUCKFIGHTERS στο An Club

    Κλείνοντας φέτος τα 20 χρόνια ενεργούς δράσης και αποτελώντας μια από τις πρώτες και μακροβιότερες μπάντες της ελληνικής heavy rock σκηνής, οι Potergeist θα είναι οι special guests στη συναυλία των Truckfighters, το Σάββατο 18 Μαΐου στο An Club.

  • Παρουσίαση δίσκου από τους POTERGEIST στο An Club

    Οι Potergeist παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ “Rain Over Hell” την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο An Club. Μαζί τους θα βρίσκονται οι Dendrites και οι Voidnaut.

  • FULL HOUSE BREW CREW και POTERGEIST live στο Κύτταρο

    Οι Full House Brew Crew συναντιούνται το Σάββατο 4 Μαΐου με τους Potergeist στο Κύτταρο Live Club. Μαζί τους θα βρίσκονται οι Hidden in the Basement και οι Serenity Broken.

  • Το line-up του 7th LOS ALMIROS FESTIVAL

    Με τη συμμετοχή 21 ονομάτων από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή και με ελεύθερη είσοδο, πραγματοποιείται το 7th Los Almiros Festival το τριήμερο 2-4 Αυγούστου.

  • Το line-up της 4ης ημέρας του X-MASS EXPLODE FESTIVAL στο Αn Club

    Οι Hidden in the Basement, Potergeist, Half Gramme of Soma και Deathcrop Valley ανεβαίνουν την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Αn Club, για την 4η ημέρα του Χ-Mass Explode Festival.


Newsletter