21Οκτωβρίου2020

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 21:09 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: ΣΧΕΔΙΑ Live 2015 @ Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Η ΣΧΕΔΙΑ, το γνωστό περιοδικό δρόμου, απέδειξε ότι το να κάνεις κάτι για καλό σκοπό δεν είναι απαραίτητα διαδικαστικό ή βαρετό. Μπορεί να είναι και άκρως διασκεδαστικό!

Έχουμε συνηθίσει, άλλωστε, να θεωρούμε οτιδήποτε που προορίζεται για το καλό – το δικό μας ή των άλλων – (όπως το μουρουνέλαιο, το σχολείο και η αιμοδοσία) ως κάτι διαδικαστικό, βαρετό και πολλές φορές επίπονο. Αν σε όλα αυτά, όμως, είχαμε τη συνοδεία των μουσικών που ακούσαμε στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο του “Σχεδία” Live, το να κάνουμε καλό, στους εαυτούς μας και στους άλλους, θα ήταν πολύ πιο ευχάριστο.

Όπως συνέβη, για παράδειγμα, στην έναρξη του φεστιβάλ, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι BATALA. To γκρουπ των κρουστών συντάχθηκε άναρχα στο κέντρο της Τεχνόπολης, μπροστά στη σκηνή (δε θα χωρούσαν, άλλωστε, πάνω της) και χτυπούσε με ρυθμό και αποφασιστικότητα τα τύμπανά του, μεταδίδοντάς μας τον ρυθμό, μία κρούση τη φορά.

Photo: Batala

Οι γεμάτοι ρυθμοί των Batala αντηχούσαν για αρκετά λεπτά στο στομάχι μας, αλλά αντικαταστάθηκαν σύντομα από τις μελωδίες της ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΦΑΦΟΥΤΗ, οι οποίες φρόντισαν να αντηχήσουν στις καρδιές μας. Κατά τη σύντομη εμφάνισή της στη σκηνή, μάλιστα, είχαμε και την ευκαιρία να ακούσουμε ένα νέο κομμάτι της.

Εξαιρετική (αν και μοναχική) παρουσία, που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μπαλαντέρ σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του φεστιβάλ. Σε κάθε περίπτωση, θα μας έκλεβε τις καρδιές.

Photo: Μαριέττα Φαφούτη

Αυτό που ακολούθησε, όμως, έκλεψε τις εντυπώσεις, τουλάχιστον όσον αφορά σε εμένα τον ίδιο. Δεν είχα ποτέ την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά τους THE JAGUAR BOMBS και, ομολογώ, έμεινα κατενθουσιασμένος από την πρώτη μου φορά!

Τα καλοντυμένα μέλη του γκρουπ βάλθηκαν να μας ξεσηκώσουν με κλασικό rock’n’roll και surf, διασκευάζοντας boy bands, αισθησιακές τραγουδίστριες της RnB – ακόμη και τους Scissor Sisters (κάτι που δε συναντάμε κάθε μέρα και θεωρώ μεγάλη αδικία). Αν έπρεπε να παραπονεθώ για κάτι, αυτό θα ήταν η εντύπωση που μου έδινε η πολύ μαζεμένη σκηνική τους παρουσία.

Photo: The Jaguar Bombs

Αν οι Jaguar Bombs, όμως, δε μας έκαναν τη χάρη να κουνηθούν πολύ, φρόντισε να μας αποζημιώσει η ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ. Συνοδεία της λύρας της και πλήκτρων, η ταλαντούχα μουσικός δεν έμεινε λεπτό ακίνητη.

Τα κομμάτια της, παραδέχομαι, δεν είναι του γούστου μου, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να ξεκολλήσω το βλέμμα μου από πάνω της, όσο βρισκόταν στη σκηνή.

Photo: Γεωργία Νταγάκη

Οι κοπελίτσες που συγκεντρώθηκαν στην Τεχνόπολη, από την άλλη, ήταν πολλές (όπως και ο κόσμος που ανταποκρίθηκε γενικά στο κάλεσμα της “Σχεδίας”). Και, κρίνοντας από τις αντιδράσεις τους, ο άτυπος headliner της βραδιάς εμφανίστηκε στη σκηνή αμέσως μετά τη Γεωργία Νταγάκη. Και το όνομα αυτού, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ.

Πιστός στις συνήθειες του, ο Μουζουράκης φρόντισε να μας διασκεδάσει, όχι μόνο με τα κομμάτια του (ανάμεσα στο οποίο και το “Madame”, στο οποίο τον συνόδευσε ο Παντελής Αμπαζής), αλλά και με τη γενικότερη σκηνική του παρουσία.

Photo: Πάνος Μουζουράκης

Σύντομα, όμως, η σκηνή ανήκε στο κατεξοχήν καλοκαιρινό γκρουπ της βραδιάς. Οι LOCOMONDO ξεσήκωσαν όλους τους παρευρισκόμενους, ακόμη κι αν δεν έχουν πραγματοποιήσει οδύσσειες ανά την Ελλάδα και δεν έχουν ποτέ κάνει μπάφο και παίξει Pro…

H πολυμελής παρουσία του γκρουπ ήταν καθοριστική, όχι μόνο στην εξέλιξη της βραδιάς, αλλά και στο να γεμίσει η τεράστια (και πανέμορφη) σκηνή της Τεχνόπολης.

Photo: Locomondo

Όταν στη σκηνή ανέβηκε ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ, ομολογώ ότι έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται πότε θα ξεκινήσει ο σουρεαλισμός (και όπου σουρεαλισμός, βλέπε The Burger Project). Ο σουρεαλισμός, όμως, ήρθε πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι περίμενα – ήδη από το σετ του Δεληβοριά. Μόνος του στη σκηνή (αφού, όπως μας εξομολογήθηκε, το γκρουπ του τον κρέμασε) ξεκίνησε να μας αφηγείται την ιστορία του Βαγγέλη του σκύλου, στο “Ένας Σκύλος Στο Κολωνάκι”.

Μερικούς σουρεαλιστικούς (και άκρως αστικούς) στίχους αργότερα, ήρθε και η σειρά του “Εκείνη”, ενός κομματιού που ακόμη προκαλεί σήκωμα των τριχών στο πίσω μέρος του λαιμού μου και την ανάγκη να καταβροχθίσω ένα ολόκληρο πακέτο τσιγάρα.

Photo: Φοίβος Δεληβοριάς & The Burger Project

Μερικά λεπτά αργότερα… η σκηνή καταλήφθηκε από τους THE BURGER PROJECT. Όχι, ο Φοίβος Δεληβοριάς δεν είχε αποχωρήσει. Το άκρως σουρεαλιστικό γκρουπ τον συνόδευσε για μερικά κομμάτια ακόμη και έπειτα έμεινε μόνο στη σκηνή. Και σε εκείνο το σημείο, νομίζω, οι προσδοκίες μου διαψεύστηκαν.

Ήθελα πολύ να πετύχω επιτέλους τους Burger Project σε ζωντανή εμφάνιση και είχα ακούσει τα καλύτερα, αλλά αυτά δεν ήρθαν στη σκηνή της Τεχνόπολης.

Photo: The Burger Project

Τα κοστούμια, βέβαια, ήταν εκεί. Το ίδιο και τα σουρεαλιστικά αστεία, ανάμεσα σε κάθε κομμάτι. Αλλά κάτι μου έλειψε από την εμφάνισή τους. Και, επειδή δεν έχει τύχει να τους έχω ξαναδεί κάπου, δε μπορώ να εντοπίσω τι.

Λίγη σημασία έχει, όμως, αυτό! Το φεστιβάλ της “Σχεδίας” ήταν απολαυστικότατο, χορταστικότατο και άκρως πολυσυλλεκτικό. Και αυτό από μόνο του αρκούσε για μια βραδιά που έθεσε τον πήχη για οτιδήποτε άλλο πραγματοποιείται για το καλό το δικό μας ή των άλλων. 


 • Event: ΣΧΕΔΙΑ LIVE 2015:
  THE BURGER PROJECT / ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ / LOCOMONDO
  ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ / THE JAGUAR BOMBS
  ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΦΑΦΟΥΤΗ / BATALA
 • Date: Τρίτη 2 Ιουνίου 2015
 • City: Αθήνα
 • Arena: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
 • Photos by: Γιάννης Νέγρης, Αφροδίτη Ζαγγανά / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved


Gallery

BatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaBatalaΜαριέττα ΦαφούτηΜαριέττα ΦαφούτηThe Jaguar BombsThe Jaguar BombsThe Jaguar BombsThe Jaguar BombsThe Jaguar BombsThe Jaguar BombsThe Jaguar BombsThe Jaguar BombsThe Jaguar BombsThe Jaguar BombsThe Jaguar BombsThe Jaguar BombsΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΓεωργία ΝταγάκηΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςΠάνος ΜουζουράκηςLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoLocomondoΦοίβος ΔεληβοριάςΦοίβος ΔεληβοριάςΦοίβος ΔεληβοριάςΦοίβος ΔεληβοριάςΦοίβος ΔεληβοριάςΦοίβος Δεληβοριάς & The Burger ProjectΦοίβος Δεληβοριάς & The Burger ProjectΦοίβος Δεληβοριάς & The Burger ProjectΦοίβος Δεληβοριάς & The Burger ProjectΦοίβος Δεληβοριάς & The Burger ProjectΦοίβος Δεληβοριάς & The Burger ProjectΦοίβος Δεληβοριάς & The Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger ProjectThe Burger Project

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read

 • Συναυλία του ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

  Ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίζεται την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου, με δωρεάν προσκλήσεις από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών.

 • Αναβολή για το SAMANO FESTIVAL

  Αναβάλλεται το Samano Festival στην Άσκρη Βοιωτίας λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid-19.

 • Το SAMANO FESTIVAL έρχεται στην Άσκρη Βοιωτίας

  Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα για το Samano Festival, που πραγματοποιείται το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στη Λίμνη Μουσών στην Άσκρη Βοιωτίας.

 • Το line-up του ZIRIA MUSIC FESTIVAL

  Ανακοινώθηκαν το line-up και όλες οι λεπτομέρειες για το Ziria Music Festival, που πραγματοποιείται το τριήμερο 29-31 Αυγούστου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, με ελεύθερη είσοδο και κατασκήνωση.

 • Το line-up του 41ου RIVER PARTY στο Νεστόριο Καστοριάς

  Οι Chinese Man, V.I.C., Planet of Zeus, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Nightstalker, Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που συμμετέχουν στο 41ο River Party, το διάστημα 29 Ιουλίου - 4 Αυγούστου στο Νεστόριο Καστοριάς.


Newsletter