29Μαρτίου2024

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 15:04 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: THE LAST DRIVE w/ The Dead Dranks @ Gagarin

Βράδυ Παρασκευής και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πουθενά αλλού, αφού το γκρουπ που είναι συνυφασμένο με το ροκ της πόλης, επέστρεφε στη Λιοσίων.

Πριν από αυτό, το πρόγραμμα επιφύλασσε μια αλλαγή/ακύρωση της τελευταίας στιγμής, αφού οι Noise Figures δεν εμφανίστηκαν λόγω διαφωνίας που προέκυψε με το στήσιμο του drum kit. Οπότε, με το ρολόι να δείχνει 22:30, πρώτοι στη σκηνή βγήκαν οι THE DEAD DRANKS (7,5/10) και το punk/garage rock τους.

Όσο περνούσε η ώρα, το αθηναϊκό κουαρτέτο ανέβαζε ταχύτητες και στο τέλος είχε ήδη στήσει το δικό του πάρτι στο Gagarin, με κορυφαίες στιγμές του 45λεπτου σετ, το “Delirium of Time” και το “Rejected”. Αναμένουμε το πρώτο τους άλμπουμ, όμως τα ζωντανά δείγματα, όπως και η παρουσία τους δίπλα σε σπουδαία ονόματα του χώρου, είναι η απόδειξη ότι όλα βαίνουν καλώς.

Photo: The Dead Dranks

Δώδεκα παρά κάτι, THE LAST DRIVE (9/10) στη σκηνή και η νυχτερινή βόλτα στα σοκάκια της Αθήνας ξεκινάει με το “Sidewalk Stroll”. Από το πρόσφατο “A Glass of Broken Dreams” στο παλιότερο “Sister Dawn”, και κατόπιν στην καινούρια τραγουδάρα “Always the Sun”, με τον Γιώργο Καρανικόλα σε ρόλο lead singer, ήδη έχουμε αρχίσει να το ζούμε έντονα.

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο δεν ίσχυε για τους περισσότερους/ες εκεί μέσα, αφού νομίζω ότι πιο κρύο κοινό σε συναυλία των Last Drive, “παίζει” να μην υπήρξε ποτέ. Τουλάχιστον, στο πρώτο μέρος του live.

Αφήνοντας κατά μέρος αυτή τη διαπίστωση, όπως και το ότι πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τόσο κόσμο να πηγαινοέρχεται τόσο εκνευριστικά συχνά μέσα στον χώρο, λες και επρόκειτο να νοικιάσει το σπίτι και ήθελε να δει όλα τα δωμάτια, επιστρέφω στον λόγο για τον οποίο βρεθήκαμε στο Gagarin και δεν ήταν άλλος από τη θρυλική μπάντα.

Photo: The Last Drive

Ο Αλέξης Καλοφωλιάς αφιερώνει από μικροφώνου το “Butterfly 69” σε όσους βοηθούν τους Last Drive να φέρουν σε πέρας τις “αποστολές” τους, ενώ προλογίζει το απίστευτο τζαμ του “White Knuckles” ως “το τραγούδι που παραχωρήθηκε στην ταινία «Φασισμός Α.Ε.», γιατί αυτό είναι, φασισμός άλφα-έψιλον”.

Το “Black Limo” αφιερώνεται στο Drive Tribe, τους απανταχού οπαδούς του γκρουπ, ενώ ένα νέο κομμάτι με φοβερό ριφάκι έρχεται στη συνέχεια και πρόκειται για το “Snake Charmer”. Οι αφιερώσεις δεν σταματoύν, αφού το “Have Mercy” έρχεται για τα κορίτσια και η διασκευή στο “The Nile Song” των ψυχεδελικών Pink Floyd “για τον Ανδρέα που μας τα ‘μαθε”.

Photo: The Last Drive

Η επόμενη αφιέρωση αφορά το “Killhead Therapy” και είναι η σημαντικότερη της βραδιάς: “Το κομμάτι αυτό αφιερώνεται στη Διεθνή Βιβλιοθήκη, ακόμα και να μην ξέρετε τι είναι. Αυτά μας κράτησαν όρθιους σε καιρούς που το κεφάλι μας απειλείτο με ισοπέδωση”. Όπως πάντα, μια από τις κορυφαίες στιγμές σε συναυλία των Last Drive.

Το κέφι ανάβει με το “Time Has Come Today”, ακολουθεί το “Magdalene”, ενώ το “Sinner” δίνει ροκ εν ρολ πάσα στο “Desert Rose”, και κάπως έτσι, φτάνουμε στην πρώτη αυλαία.

Photo: The Last Drive

Αυτό που θα ακολουθούσε, ήταν “όλα τα λεφτά” στη συγκεκριμένη συναυλία, καθώς με το που άρχισε το πρώτο encore, ένιωθες λες και βρισκόσουν σε “διαφορετικό” χώρο Το “Baby, It’s Real” ξεκινάει τον πανικό και μετά από σχεδόν δύο ώρες, επιτέλους, όλο το Gagarin χορεύει και τραγουδά. “Let me up, let me down, let me cruising all around” σε κάθε γωνιά για το “The Bad Roads”, ενώ το “Gone Gone Gone” δεν είναι δυνατό να επαναφέρει κάποιου είδους “ηρεμία”, όπως και το “I Love Cindy”.

Το δεύτερο encore αρχίζει με το “Every Night” και συνεχίζεται με το “Louie Louie” των Kingsmen, που έρχεται προς τιμήν του Jack Ely, “του μάγκα που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή”. Οι Last Drive έχουν και τρίτο encore, για όσους και όσες δεν έχουν επιλέξει να φύγουν από το Gagarin λες και τους έχει τσιμπήσει μύγα, και το οριστικό τέλος της βραδιάς, έρχεται ακριβώς στις 02:00 με το “Valley of Death”. Μπορεί το γκρουπ να φάνηκε λίγο κουρασμένο από την περιοδεία στην οποία βρίσκεται, παρόλα αυτά, όσοι/ες νιώθουν, το απόλαυσαν μέχρι τελευταίας νότας, για μία ακόμη φορά. 


  • Event: THE LAST DRIVE
  • Opening acts: The Dead Dranks
  • Date: Παρασκευή 15 Μαΐου 2015
  • City: Αθήνα
  • Venue: Gagarin 205
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved



Gallery

The Dead DranksThe Dead DranksThe Dead DranksThe Dead DranksThe Dead DranksThe Dead DranksThe Dead DranksThe Dead DranksThe Dead DranksThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last DriveThe Last Drive

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read

  • Δισκοκριτική: THE DEAD DRANKS - “Nightwalking”

    Το soundtrack μιας βόλτας μέχρι τα 80s, τα ουφάδικα και τις γωνίες στις αυλές των σχολείων, τις κοπάνες και τους καφέδες, τις μπύρες και τα μπιλιαρδάδικα, τους τσακωμούς και τις φιλίες.

  • Επανακυκλοφορούν δύο άλμπουμ των LAST DRIVE σε βινύλιο

    Σε επανακυκλοφορία βινυλίου θα τεθούν στις 14 Μαΐου δύο άλμπουμ των Last Drive, τα “Underworld Shakedown” και “The Last Drive”.

  • Το line-up του ZIRIA MUSIC FESTIVAL

    Ανακοινώθηκαν το line-up και όλες οι λεπτομέρειες για το Ziria Music Festival, που πραγματοποιείται το τριήμερο 29-31 Αυγούστου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, με ελεύθερη είσοδο και κατασκήνωση.

  • To line-up του PUΛSAR FESTIVAL στη Σαμοθράκη

    Το τριήμερο 9-11 Αυγούστου πραγματοποιείται το 5ο Puλsar Festival στη Σαμοθράκη, με τη συμμετοχή των Θραξ Πανκc, Alcalica και Last Drive αντίστοιχα.

  • Οι LAST DRIVE live στο Temple

    Οι Last Drive εμφανίζονται την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Temple. Μαζί τους θα βρίσκονται οι Distortion Tamers.


Newsletter