19Απριλίου2024

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 17:36 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: ACTIVE MEMBER @ Ελληνικός Κόσμος, Κτίριο 56

Πέρασαν δύο δεκαετίες από τότε που ο B.D.Foxmoor βάφτισε Low Bap τ’ όνειρό του και 23 χρόνια δισκογραφίας για τους Active Member, ώσπου η κλεψύδρα να γυρίσει ανάποδα και ο χρόνος ν’ αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

Το πρώτο Σάββατο του Απρίλη έμελλε να πυροδοτήσει την αρχή του τέλους μέσα από μια σειρά αποχαιρετιστήριων συναυλιών σε όλα τα μέρη που το συγκρότημα έχει φίλους και κατάληξη στην Αθήνα, το Φθινόπωρο.

Φύσηξε Κόντρα στο κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου που ήταν από νωρίς γεμάτο με κόσμο ο οποίος περίμενε ανυπόμονα, δυναμιτίζοντας το χώρο σε Low Bap ρυθμό και προμηνύοντας την γιορτή που θα ακολουθούσε. Κακά τα ψέματα, το συγκρότημα δεν έχει απλά θαυμαστές, έχει ταγμένους από πιτσιρίκια που το αντιμετωπίζουν ως τρόπο ζωής μέχρι μεγαλύτερους που το κουβαλάνε ως γλυκιά ανάμνηση, ως αγάπη ή ως κάτι που τους πλήγωσε αλλά δεν μπορούν χωρίς αυτό. Τα χρόνια είναι πολλά και οι ιστορίες ακόμα περισσότερες.

Photo: Active Member

Στις δέκα και μισή ακριβώς οι ACTIVE MEMBER (8/10) με τον Dj Booker ανέβηκαν στην σκηνή για να σηκώσουν ψηλά τη γροθιά τους και να μας χαρίσουν ένα ολόκληρο τρίωρο (και κάτι παραπάνω) μουσικών αφηγήσεων. Ένα ταξίδι από την Ώρα των Σκιών μέχρι το πρόσφατο Cosmos Alivas, κάνοντας ένα πέρασμα από όλα τα τραγούδια σταθμούς της πορείας τους.

Οι δύο καλεσμένοι έκπληξη, ο Βέβηλος (Omerta) και ο Stab (Noova Groova), ήρθαν για να θυμίσουν παλιές καλές εποχές. Για το Low Bap κοινό είναι, όντως, δώρο να ακούει τον Μιχάλη και τον Βέβηλο ξανά μαζί στη Χάση και στη Φέξη, να τραγουδάνε την Πολισμανία, το Νύχτωσε Απόψε Νωρίς και άλλα σημαδεμένα κομμάτια όπως, την Μάσκα, σε μια στιγμή που ήταν πράγματι πολύ δυνατή αλλά, ίσως, κάπως λειψή.

Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν έναν ακόμη καλεσμένο μετά τα περσινά γεγονότα και τις συναυλίες που προηγήθηκαν, για ένα τέλος όπως του πρέπει. Όπως και να ‘χει, ο Βέβηλος είναι μεγάλο κεφάλαιο στο ελληνικό hip hop και η παρουσία του, πέρα από σημαντική, ήταν για ακόμη μια φορά σαρωτική.

Να σημειωθεί, ότι στο stage ανέβηκαν για ένα μόνο τραγούδι οι νεοσύστατοι Twin Sanity, ως η πρόταση του B.D.Foxmoor για τους νέους που το κρατάνε γερά. Καλή πρώτη εντύπωση και το μέλλον θα δείξει.

Επίσης, καθ όλη τη διάρκεια της συναυλίας ο graffiti artist Skitsofrenis σχεδίαζε στο πίσω μέρος της σκηνής ένα graffiti με τα πρόσωπα του Μιχάλη και της Γιολάντας.

Photo: Active Member

Επί της ουσίας, δε ξέρω εάν χρειάζεται αναφορά σε κορυφώσεις της βραδιάς και τα σχετικά. Ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia είναι χαρισματικοί και πολύ παραπάνω από αξιοπρεπείς σε ό,τι καταπιάνονται.

Έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια σφιχτοδεμένη σχέση με τον κόσμο και όσοι ήταν παρόντες ήξεραν καλά τον λόγο, ανταποκρινόμενοι σταθερά στη ροή ενός πραγματικά μακρόσυρτου live, αψηφώντας τα, ομολογουμένως, αντιληπτά προβλήματα ακουστικής του χώρου. Υπάρχει αγάπη που φάνηκε μέσα από τραγούδια, ‘είμαι low bap και φαίνομαι’ κραυγές και τους πιστούς των πρώτων σειρών να πάλλονται σύγκορμοι.

Λίγο πριν τις δύο η ώρα, τα φώτα χαμήλωσαν για να ακουστεί το Σκιάχτρο και σχεδόν 2.500 άνθρωποι να σιγομουρμουρίζουν ‘σαν πρίγκιπες’ αγκαλιασμένοι. Σίγουρα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά encore που θα μπορούσε να δώσει ένα συγκρότημα στο κοινό του, καληνυχτίζοντας στα καλύτερα του. Η ‘δεύτερη’ περίοδος έφτασε επισήμως στην ώρα της.


  • Event: ACTIVE MEMBER
  • Date: Σάββατο 4 Απριλίου 2015
  • City: Αθήνα
  • Venue: Ελληνικός Κόσμος, Κτίριο 56
  • Photos by: Στέφη Κωστή / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved



Gallery

Active Member feat. DJ BookerActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive Member feat. VevilosActive Member feat. VevilosActive Member feat. VevilosActive Member feat. StabActive Member feat. Twin SanityActive MemberActive MemberActive MemberActive MemberActive Member

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

Also Read


Newsletter